Vitorlásbérlés az Adrián


 

Vitorlásbérlés az Adrián 


Ha ezen az oldalon van, akkor vagy olyan aki már vitorlázott, vagy olyan, aki vágyik erre. Ha már vitorlázott, akkor biztosan ismeri az ELAN cég hajóit. Az Impression 384-s és az Impression 434 típusok bármelyike kitűnő választás lehet arra, hogy kényelmesen, élményekkel gazdagodva töltse szabadságát az Adrián. Ez a hajótípus ötvözi a cruiser hajók kényelmét a performance hajók gyorsaságával. A hajók különleges minőségi követelményeknek felelnek meg, és az emelt szalon kialakításnak köszönhetően 25%-val több hely található bennük, mint a többi gyártó 38-43 lábas hajóiban. Nagyon jól kialakított kabinok, fürdőszobák, szalon mind komfortossá, otthonossá teszik ezt a hajótípust. Az emelt szalonban, a körpanorámás ablakokkal biztosítják a komfortérzést. Ha még többet akar megtudni ezekről a hajótípusokról, itt olvashat róluk:


ELAN vitorlások 

 

Az ELAN Impression 384-es hajónk a sukosani Marina Dalmacija kikötőjében található.

Ha van Google Earth alkalmazása, akkor itt megnézheti: Leukothea a Google Earth-on

 

Az ELAN Impression 434-es hajónk pedig Marina Kastela kikötőjében található.  

 

Marina Dalmacija kikötő Zadartól 10km délre található. Budapest felől könnyen megközelíthető, a Split felé tartó autópályáról, vagy a ZADAR central, vagy a zadari repülőtéri leágazásnál elhagyva az autópályát. A kikötő közelében Zadarban Metro, Getro, Interspar stb. található, ahol a szükséges bevásárlásokat, európai színvonalon elintézheti. A hajó a 9-s mólónál áll.

 


Marina Kastela   kikötő Split és Trogir között található.


Van egy különleges ajánlatunk azok számára, akik kivették a hajóink valamelyikét:

Töltsön egy hetet Tenerifén

Fotók a Leukothearól( Impression384 )

A hajó előlről

és hátulról


A nappali és a konyha

A nappali
 
 

A konyha

Az orrkabin

Az egyik hátsó szoba

Mosdó

    

És ahova a király is gyalog jár

 


 

 

Ha érdekli néze meg a hajónaplómat. 

Vagy az utazásokról készült fotóalbumomat:

Még több fotó

Versenyezne? Itt olvashat és jelentkezhet:

Impression Sailing Week

Balatoni vitorlázás is érdekli?

Itt találhat róla információt:

Mancsaft 

Érdeklődni:

Telefonon: + 36 30 9629289,

FAX: + 36 (1) 998 0266 vagy

emailLeukotheadoo@gmail.com   

Síelni jó. De ha ehhez segítségre van szükséged és Ausztriában szeretnél síelni, vagy tanítanád a gyermeked nézz körül itt: Síelés

Leukothea II

Impression 434

 

Leukothea II

Cockpit

Frontkabin fürdőszobája

Hátsó kabin fürdőszobája

Az egyik hátsó szoba

A nappali

Az emeletes ágyas kabin


Leukothea

2008-s évjáratú ELAN Impression 384-es típusú hajó. 2008 június 4-én került ki a gyárból.

A hajón 6 fő kényelmesen elfér a 3 franciaágyas kabinban, de 8 főnek van elegendő hely, mivel a nappaliban is kialakítható egy teljes méretű francaiágy. Lásd alaprajz.

 

Alaprajz

 

A hajó teljes, az ELAN előírásainak megfelelő, charter felszereléssel bír (ágyneműk, törölközők, étkészlet, főzőedények, tányérok, poharak, kávéfőző, 106l-s hűtő, mentőmellények 8db felnőtt és 2db gyermek és még sok más.

Extrák:

 • árbocba tekerhető fővitorla,
 • sprayhood, bimini
 • fűtés,
 • DVD, LCD TV, rádió
 • a belső motor 40 lóerős,
 • árnyékolás, szúnyoghálók az ablakokon,
 • külső vízálló hangszórók,
 • GPS Plotter a kormánynál (RAYMARINE 80C) komplett Adria térképpel.

Külön igényelhető:

 • Védőháló a korlátra gyerekek védelmére,
 • külső csónakmotor,
 • skipper.

Leukothea II

2009-s évjáratú ELAN Impression 434-es típusú hajó. 2009 június 13-án került ki a gyárból.

A hajón 8 fő kényelmesen elfér (2-2 fő) a 3 db franciaágyas kabinban és (2 fő) az emeletes ágyas kabinban, de 10 főnek van elegendő hely, mivel a nappaliban is kialakítható egy teljes méretű francaiágy. Lásd alaprajz.

Alaprajz

A hajó teljes, az ELAN előírásainak megfelelő, charter felszereléssel bír (ágyneműk, törölközők, étkészlet, főzőedények, tányérok, poharak, kávéfőző, 140l-s hűtő, mentőmellények 10db felnőtt és 2db gyermek és még sok más.

Extrák:

 • árbocba tekerhető fővitorla,
 • sprayhood, bimini
 • fűtés,
 • külön fagyasztó amely sima hűtőként is üzemeltethető,
 • DVD, LCD TV, rádió
 • a belső motor 75 lóerős,
 • árnyékolás, szúnyoghálók az ablakokon,
 • külső vízálló hangszórók,
 • GPS Plotter (RAYMARINE 80E) komplett Adria térképpel, digitális műszerek.
 • Orrsugár kormány

Külön igényelhető:

 • Védőháló a korlátra gyerekek védelmére,
 • külső csónakmotor,
 • skipper.

Kondiciók és árlista:

Szabad / foglalt hetek státusza:

 • Foglalások státusza


Mit vigyünk magunkkal a hajóra:

 Hasznos linkek:

Amit egy hajóskapitánynak tudnia kell:

Mit is jelent a hajók neve?

Leukothea

Leukothea, a görög monda szerint Kadmosz thébai király és felesége Harmónia leánya, tengeristennő volt. Eredetileg még halandó életében Inónak hívták. Athamasz orkhomenoszi királyhoz ment feleségül, akitől két fia született, Learkhosz és Melikertész.

Mint férje második felesége, rossz szemmel nézte Athamasz első házasságából származó gyermekeit, és ezeket bonyolult terv kieszelésével el akarta pusztítani, de a két gyermeket Phrixoszt és Hellét egy aranygyapjas kos megmentette, és így elkerülték mostohaanyjuk haragját.

Ezután Inó boldog házasságban élt férjével, mígnem egyszer Zeusz el nem küldte hozzá Szemelétől, Inó nővérétől született fiát, Dionüszoszt, hogy fogadja be és nevelje fel. Inó készségesen vállalta, elhunyt nővére fiának nevelését, de ezzel magára vonta a Dionüszoszt gyűlölő Héra haragját. Héra tébolyt küldött Athamaszra, és az vadállatnak nézve fiát Learkhoszt megölte, majd őrjöngve feleségére és másik fiára támadt.

Inó Melikertészt magával ragadva a tenger felé menekült, majd amikor Athamasz utolérte őket, egy magas szikláról a tengerbe vetették magukat. Zeusz megszánta őket és kérésére Poszeidón tengeristenekké változtatta mindkettőjüket.

Inó a Leukothea („Fehér istennő”) nevet kapta és a hajósok oltalmazója lett. Segíti a hajósokat, viharmadár képében vezeti, vagy jó tanáccsal látja el őket és a hajótörötteknek fátylát dobja, amely fenntartja a vízen a bajbajutottakat. Leukothea mentette meg Odysseus-t is, akinek tutaja egy az irtózatos viharban összetört, s Ő maga elpusztult volna, ha meg nem segíti a tengeri istennő, ki fátylát adta neki, hogy azt terítse a melle alá, úgy ússzon a partig, s aztán a megmentő fátylat dobja vissza a tengerbe. Két nap és két éjjel hányódott így a habok közt Odysseus, de Inó-Leukothea fátyla fenntartotta, s a harmadik napon megmenekült, partotért.

Azt gondoljuk, ez a név szerencsét hoz a hajóinknak és azokon utazónak egyaránt.  Reméljük ez így is lesz, és a görög Istenek és maga Leukothea is segítségünkre lesznek ebben.