Terugblik

Hier vind je een terugblik op onze activiteiten.

Bezoek aan De Hoge Veluwe (31 juli 2010)

Zoals vele Letsers weten, is Anne vrijwilliger in het Nationale Park De Hoge Veluwe. Zij mag regelmatig gasten meenemen, die dan gratis toegang hebben tot het park. ’s Zomers organiseert De Hoge Veluwe een aantal keren een Zwoele Zomeravond met optredens van allerlei artiesten en groepen, standjes met lekker eten en drinken en een gezellige sfeer. Zo ook deze zaterdagavond.

Anne nodigde diverse mensen uit en reed om 3 uur ’s middags met hen: Janneke , Anneke en Rico en ik, naar Hoenderlo en het park in. Eerst kozen we voor de witte fietsen en reden een prachtige route door het park. We zagen, behalve de diverse landschappen van bos tot hei tot ven tot zandverstuiving vele mooie dingen: bijzondere oranje zwammen, jonge futen en eenden, in geweivorm geleide bomen, een buizerd en … een aapje. De aap bleek van een verdrietig kindje te zijn, dat deze knuffel had verloren op het fietspad. Heerlijk om een jong gezin blij te maken bij de terugbezorging!

Na een hapje en een drankje op het terras van de Koperen Kop liepen we richting de Beeldentuin, waar diverse optredens plaatsvonden. Een cabaretesk trio werkte op onze lachspieren. Een dans/slapstick-act met een auto was hilarisch en zeer atletisch. Twee levensgrote poppen in manden waren vertederend en prachtig vormgegeven. Er waren massagestoelen om een heerlijk ontspannende massage te ondergaan. En uiteindelijk kregen we geen genoeg van de band ‘Bot’, die allerlei voorwerpen en installaties tot klinken brachten met daarbij bijzondere, gevoelvolle liedjes. Ze gebruikten als instrumenten o.a. een cementmolen, grote hakbijlen, fietspompen, olievaten, onderdelen van etalagepoppen, katrollen en tandraderen, een bouwliftje. Een geweldig spektakel, waar we ademloos naar keken.

Je begrijpt: het was een zeer geslaagde avond. Voldaan reden we naar huis met het gevoel dat er weer spatjes heel goed besteed waren. Dankjewel Anne, voor dit leuke idee.

Nina

Kletsen, letsen én aangiftetips. (K)letsavond 22 februari 2010:

Met de komst van vijf nieuwe leden is Lets Harderwijk weer versterkt en het aanbod weer verrijkt. Vier nieuwe leden (waaronder één heer) waren aanwezig en stelden zich voor. Renée maakte ons enthousiast met haar aanbod voor (onder andere) Indisch eten en liet iets zien van haar bijzondere stenenverzameling. Henk heeft een bijzondere specialiteit: hij biedt onder andere (lange!) natuurwandelingen aan. Evelien brengt haar creativiteit in en biedt onder meer huis-, tuin-, interieur- én kledingadviezen aan. Liane is deskundig op het gebied van bewustwordingsprocessen en meditatie en kan wijze dingen zeggen op basis van bijvoorbeeld geboortegetallen. Voor elk wat wils, dus.

Na deze introductie was het woord aan Henk Knoop, ex lets-lid en belastingdeskundige. Niet bij de belastingdienst maar werkend aan 'clientzijde': bij een accountantskantoor. Huur je hem in als accountant, dan haalt hij voor rond de 200 euro de maximale belastingteruggave uit je aangifte. Vanavond waren zijn adviezen gelukkig helemaal gratis. Wel blijft het een lastige materie. Eén belangrijke tip was dan ook de volgende "Als je echt alles wilt snappen, kom je er niet uit. Maar ga er maar van uit dat, als je een begrip echt niet kent, het ook niet op jou van toepassing is…" Dat maakt het al een stuk gemakkelijker, toch? Toch was hij ook van mening dat iedereen die er even rustig voor gaat zitten, uiteindelijk zelf zijn aangifte in kan vullen. En wie er niet uit komt, kan misschien een beroep doen op het belastingkantoor, op vrijwilligers van een ouderenbond of -als je lid bent- op het FNV. Want helaas is er geen letslid meer die deze dienst momenteel aanbiedt!