Home

LETS: Lokaal Economisch Transactie Systeem. We zijn een ruilkring in Harderwijk. We betalen elkaar in tijd. De tijd wordt omgezet in  spatten, ons lokaal betaalmiddel.  We ruilen diensten en producten met elkaar

Ons principe: iedereen heeft een talent. Boekhoudkundige hulp of een taart bakken worden allebei met hetzelfde 'uurloon' betaald. Lets biedt je de mogelijkheid om datgene te doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent. En anderen voor jou te laten doen waar zij goed in zijn!

Met Lets vind je weer een leuke bestemming voor overbodige spullen. En met Lets maak je deel uit van je een netwerk van mensen op wie je terug kunt vallen voor hulp en advies.

Kom eens langs op een Letscafé-avond om kennis te maken!

Delen

20% van de Nederlanders deelt.

Gereedschap, eten of kennis, de deeleconomie krijgt steeds meer voet aan de grond.

In 2013 deelde nog maar 6% van de bevolking.

Wandelen met Henk Dik

Op 4 november 2016 hebben wij, Dia en Marrie, een bijzondere wandeling gemaakt onder de bezielende leiding van Henk Dik. Ons startpunt was bij Boshuis Drie.

Wij wandelden het bos in en wij waren vrijwel meteen in de ban van de mooie herfstsfeer. Het bladerdak van de bomen had werkelijk allerlei kleuren. Bruin, geel, goud, rood, groen, in veel nuanceringen. De bomen in dit bos zijn heel oud. Net of je dat voelt toch. Sommige stammen hebben de mooiste vormen; de dansende bomen worden ze ook wel genoemd.

Henk wees ons ook op de vele prachtige paddenstoelen. We zagen o.a. een pruikzwam, een biefstukzwam, aardappelbovisten, honingzwammen, poseleinzwammen en ja een heel veld vliegenzwammen. Ik hoop dat hier iets van terug te zien is op de foto’s. De kabouters en elfjes kon je er zo bij fantaseren.

Ik zei al, we kwamen in een bijzondere stemming, onder de

indruk van zoveel schoonheid in de natuur. Na afloop hebben wij wat gedronken in het knusse Boshuis. Dit was een middag om niet snel te vergeten. Wie weet ga je ook eens mee?

Hartelijke groeten van Marrie Reijm


************************************************************************************************************************************************
Picknick op de Mastmeen

Helaas liet de zon het afweten bij onze jaarlijkse picknick, en de wind wa

s koud. Toen er ook nog een bui viel werd het dus picknicken in de keuken op de Mastmeen. Ook gezellig.

Er waren deze keer maar een handjevol leden die aanschoven. Marrie Reym had nog een introducee mee gebracht. Marian Oepkes had op de fiets gezeten maar was halverwege omgedraaid om thuis lekker warm te worden, en Carla kwam toen het grootste deel van de club al was opgestapt. Deze keer waren er opvallend veel desserts gemaakt. Henk Dik was meer dan welkom met zijn inmiddels befaamde cranberries in port gedrenkt; overgoten met dikke yoghurt. Marian Dijkstra had heerlijk gebak gemaakt met prachtig gekleurd glazuur, en Ellen Arnoldus had van mislukt koffie-ijs een mooie koffiepudding getoverd, heel creatief. John Smal was wel twee keer naar de Stadsoogst gefietst om de heerlijkste aardbeien van Harderwijk en omgeving te halen. Daarbij kwam dan zelfgeklopte biologische slagroom. En dan waren er nog hartige happen, waaronder aspergesoep en allerlei quiches en salades. Je begrijpt dat we al gauw geen pap meer konden zeggen; al werd er heel wat afgekletst en gelachen. En vanaf vandaag wordt het dan echt zomer.

Ellen Smal

***********************************************************************************************************************************************