Home

LETS: Lokaal Economisch Transactie Systeem. We zijn een ruilkring in Harderwijk. We betalen elkaar in tijd. De tijd wordt omgezet in  spatten, ons lokaal betaalmiddel.  We ruilen diensten en producten met elkaar

Ons principe: iedereen heeft een talent. Boekhoudkundige hulp of een taart bakken worden allebei met hetzelfde 'uurloon' betaald. Lets biedt je de mogelijkheid om datgene te doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent. En anderen voor jou te laten doen waar zij goed in zijn!

Met Lets vind je weer een leuke bestemming voor overbodige spullen. En met Lets maak je deel uit van je een netwerk van mensen op wie je terug kunt vallen voor hulp en advies.

Kom eens langs op een Letscafé-avond om kennis te maken!

Picknick op de Mastmeen

Helaas liet de zon het afweten bij onze jaarlijkse picknick, en de wind was koud. Toen er ook nog een bui viel werd het dus picknicken in de keuken op de Mastmeen. Ook gezellig.

Er waren deze keer maar een handjevol leden die aanschoven. Marrie Reym had nog een introducee mee gebracht. Marian Oepkes had op de fiets gezeten maar was halverwege omgedraaid om thuis lekker warm te worden, en Carla kwam toen het grootste deel van de club al was opgestapt. Deze keer waren er opvallend veel desserts gemaakt. Henk Dik was meer dan welkom met zijn inmiddels befaamde cranberries in port gedrenkt; overgoten met dikke yoghurt. Marian Dijkstra had heerlijk gebak gemaakt met prachtig gekleurd glazuur, en Ellen Arnoldus had van mislukt koffie-ijs een mooie koffiepudding getoverd, heel creatief. John Smal was wel twee keer naar de Stadsoogst gefietst om de heerlijkste aardbeien van Harderwijk en omgeving te halen. Daarbij kwam dan zelfgeklopte biologische slagroom. En dan waren er nog hartige happen, waaronder aspergesoep en allerlei quiches en salades. Je begrijpt dat we al gauw geen pap meer konden zeggen; al werd er heel wat afgekletst en gelachen. En vanaf vandaag wordt het dan echt zomer.

Ellen Smal

***********************************************************************************************************************************************


Woensdag 13 april - Voorjaarsruilbeurs - 20:00-22:00, De Maretak
Het was weer een gezellige ruilbeurs.
Er waren kleding, schoenen, sjaaltjes, tijdschriften, leuke spulletjes en bellenblaas (met demonstratie).
De koffietafel was weer gevuld met zelfgebakken cake.
Er werd weer flink bijgepraat, ideeën werden uitgewisseld en afspraken gemaakt.