Nagyszüleinktől tanultuk, pályázat

Főoldalra               

Pályázati felhívás

A nagyváradi PERTINAX Egyesület az érdi Pro Scola et Juventute Alapítvánnyal közös  pályázatot hírdet diákok, nagyszülők számára.

Cél: hagyományok ápolása, érzelmi kötődés az idősebb generáció tudásának átadása által, régi mesterségek, cselekvések, munkaeszközök megismerése.Nagyszülőkkel együtt végzett, ma már ritkaságnak számító cselekvésekről várunk beszámolót (pl.: szilvalekvár főzése, kukoricamorzsolás, csigatésztakészítés, kaszálás, tehénfejés, szövés, gyümölcsfa szemzése, vagy bármilyen cselekvés, amelyet az unoka a nagyszülőktől tanult).

Mi legyen benne?

 A beszámolónak tartalmaznia kell egy olyan fényképet, amelyen a nagyszülő az unokával végzi a munkát, illetve néhány mondatos leírást a résztvevők nevével, életkorával, a település megnevezésével, a fénykép készítésének időpontjával, a munka menetének rövid leírásával, indoklást, hogy miért jelentett élményt a közös munka, valamint  a pályázatot beküldő személy telefonszámát, e-mail címét. Lehetőség szerint a beszámolót max. 5 perces videoanyaggal is lehet gazdagítani, amelyet dvd-n kérjük mellékelni.

 Beküldési határidő: 2009. 10. 20.

Könyv lesz belőle

Alegérdekesebb pályázatokat a Nagyszüleinktől tanultuk című kiadványban jelentetjük meg.Gazdagítsuk együtt gyermekeink, unokáink, szellemi örökségét, s adjuk át mindazt számukra, ami hasznos, érdekes, szép és értékes!ajksjkshs