Széchenyi István Általános Iskola, Érd 

HázirendTájékoztatóbeiratkozóknak Pedagógiai program Egyéb szabályok,információk

Pro Scola et Juventute Alapítvány 19184726-1-13

 Sikereinkről itt     Játékokitt    Térkép itt   Naptár itt   Vendégkönyvitt

Sulitévé ittA friss sulitévéitt Képtár 1 itt Képtár 2 itt Képek 3 itt Osztályainkitt (2007)

Névadónk    Időjárás itt Iskolainduló itt  Iskolaújság itt   A tantestület itt

   videókészítés   Gólyák   Alapítvány  Érd története  Iskolatörténet itt Nagyvárad itt

 iskolaújság jún.16        Oktatási kérdések        Érdligeti időjárás     Webkamera

 A tanév programjai2008/2009    2007/2008-as TANÉV A honlap fejlesztése

   ZENEISKOLA ISKOLÁNKBAN2009/2010   Influenza információk Idézetek Széchenyi Istvántól Osztályaink 2009

   Programajánló Szervezeti és működési szabályzat 2009.09.

  TATAROZÁSI HÍREK2009/2010


 

 

 

 

 kiemelt események,hírek,információk, falfirka

http://www.youtube.com/SzechenyiErd

 

AZ ISKOLA ELÉRHETŐSÉGEI: TITKÁRSÁG: 23-375 592, ALSÓS ÉPÜLET: 23 524 025,      IGAZGATÓ:   23   524 024

FAX:23 523 592, EMAIL : SZECHISK@FREEMAIL.hu  mobil: 70 317 13 78

Partnereink:

SULITÉVÉYouTube - Broadcast Yourself   

Érdlakó.hu (városunkról civilek)                        Érd Honlapja

 SULITÉVÉ az ÉRDI TV-ben               Új!Új! SULITÉVÉ BLOG  

Iratkozz fel a sulitévé hírlevélre!       Honlapunk új verziója itt

www.sulitv.blog.hu

Jubileumi Támogatóink:

UniCredit Bank, Érd Pro Scola et Juventute Alapítvány  

Maximum Print Nyomda, Érd, Barackfa utca 12. :A Díszoklevél nyomdai munkálatai

Érd MJV Önkormányzata Szűcs kerámia, Fürdő utca  Szenyei László szülő Bíró András költő

 

Az előző tanév lapja itt Ha régi dolgokra kíváncsi! Nagyon sok kép, esemény, videó!

 

Iskolánk főépületének külső felújítása várható! A munkálatok októberben kezdődnek: 1. a kazánok cseréje! ÜTEMTERV ITT

iskola_villodz.gif

 

 TATAROZÁSI HÍREK2009/2010

TANÉVÜNK 

2009/2010

Iskolatörténeti kiállítás      Új!!Programajánló  

Felhívás! Kérjük a szülőket, kollégákat, gyerekeket, hogy a decemberi iskolatörténeti kiállításra gyűjtsünk régi emlékeket, tárgyakat, könyveket, fényképeket, bizonyítványokat, mindent, ami érdekes! Megalakult a kiállítás szervező-bizottsága: Bárdos Zoltánné, Bagdiné Dudog Orsolya, Hajdú Hajnal, Staub Tünde és mások!

Nagyszüleinktől tanultuk pályázat kiírása! 

Az előző tanév lapja itt A tanév rendje    Az első (előkészítő hét) programja naptárban   Tájékoztató szülőknek az influenzáról       Oktatási Minisztérium tanévkezdő kiadvány             A 2009-2010-es tanév 5. évfolyamának osztályai

Sulitévé  SULITÉVÉ BLOG                    Új étkezési térítési  díjak (ÁFA emelése)  2009.szept.4                                                         Szülői tájékoztató 2009.szept. 

Információs oldal az új influenzáról  A TANKÖNYVEK ÁRAI ITT 

Iskolai eseménynaptár                          Osztályaink 2009

Nagyszüleinktől tanultuk pályázat kiírása!   AAz akadályverseny (09.21) eredménye   A jubileumi oldalunk itt             Jubileumi ünnepély - bevonulás

  Kollégák figyelem! Számítástechnikai tanfolyam indul! Tartja: Seregi Géza. Ideje: szerdánként 7. óra (feltöltve:2009.09.23.)Vi

 

 

 

Szülői Klub indul a negyedikeseknél!

Varga György az iskolaszék elnöke vezetésével a serdülőkor problémáit tárgyalva, tanácsot adva újra indul a klub. Csatlakozzon mindenki, aki segítséget szeretne kapni gyermeke neveléséhez vagy akár egy jó hangulatú, eszmecserés estét szeretne eltölteni! Első összejövetel: 2009. október 5 kedd, főépület, 4.b osztályterme, földszint, 2. terem.

 

TATAROZÁS                                                                   

iskola_villodz.gif

A főépület tatarozása várható!!!!!  Szinte hihetetlen!

ÜTEMTERV  TATAROZÁSI HÍREK2009/2010

A terv: Ablakcsere, hőszigetelő vakolat, kazánok cseréje, fűtéskorszerűsítés Részletek később! Október 15-én indul a kazánház felújítása, nagyon korszerű kazánokra cserélik a régieket!

 

papirgyujtesjo.gif

Papírgyűjtés 2009.október 20. Köszönjük mindenkinek a gyűjtést!

A részletek, eredmények itt

 

Nagyváradon jártak a 4. osztályosok (okt.15,16,17,18)részletek itt VIDEÓ Fényképek

Meghívást kapott a 4.a osztályunk, a tavalyi programok folytatására, a testvérosztályunktól. részletek itt a tervezett programról.

A testvérosztály meghívásának tettek eleget a negyedikesek, akik ellátogattak Nagyváradra, Dóra néni - az új osztályfőnök - vezetésével. A több órás utazás után, csütörtökön este érkeztünk meg, már várták őket az ottaniak, a 2.c osztályosok, osztályfőnökük Tunyogi Katalin és a befogadó családok, akik vendégül látták, befogadták a mieinket. Sokan közülük, már régi ismerősök, hiszen már töltöttek el együtt napokat. Az első napon az "ŐSZ" projekt jegyében fantasztikus programot szerveztek nekünk. Lovas szekerekkel jártuk körbe Bihar nevű helység nevezetességeit, a hatalmas gazdasági központot, az aszfaltot készítő üzemet, a téglagyárat, a tésztaüzemet, a sütigyárat, és a pékséget. Nagy élmény volt a lovak hajtása, ismerkedés ezekkel a nagyon modern üzemekkel,emberekkel. Mindenhol meg is vendégelték a gyerekeket.  Íjászkodással fejeződött be a csodás nap, mindenki hazatért a vendéglátójához.

Másnap Sonkolyosra indultunk, a Kárpátokba. Igazi meglepetés volt látni a hófödte hegyeket, sőt kézbe is tudtuk venni a havat. Gyönyörű, öszi táj terült elénk sziklákkal, hegyi patakokkal és folyókkal. Átkeltünk függőhidakon, pisztrángokat látogattunk meg medencéikben, visszafele pedig vizierőműben is körülnéztünk.Mezőtelegden megcsodáltuk a református templomot, ahol a lelkész testvérosztályunk egyik szülője, Dalma régi vendéglátója. Másnap, a vasárnap délelőttöt a vendéglátó családoknál töltötték a gyerekek, többen bábszínházba mentek.

Köszönjük a csodás, szivélyes vendéglátást, a sok kedvességet és a gyerekek befogadását is! A két osztály közös honlapja itt Videó  Fényképek Másik fényképek 

 

Új! Új! Az Aradi Vértanúk Emléklapja honlapunkon

 

Október 6. Az Aradi Vértanúkra emlékezünk!

Új! Új! Az Aradi Vértanúk Emléklapja honlapunkon

Iskolai hírek:

 • Iskolai focicsapataink nagy sikert értek el: 5-6. iskolai váogatott 2. hely, a 7-8. évfolyam válogatott 1. hely. (VMG focibajnokság, több, mint 10 csapat!
 • Az első mesemondó versenyek: Benedek Elek mesemondó városi vesrseny, Szepes Gyula Művelődési Ház, szept. 26. 1.hely: Kecskés Dorka,(3.c) 3. hely Révész Dávid (4.b)
 • Tárnoki mesemondó verseny: 1. hely: Révész Dávid (4.b)
 • Megkezdődött az almaakció: szeptember 27-től 1 hónapig minden gyerek minden nap kap az Önkormányzat jóvoltából.
 • Október 1-én iskolagyűlés volt a felsősöknek, ahol az év diákönkormányzati programjait hírdettük meg, valamint a jubileumi versenyek okleveleit adtuk át.
 • Október 1-én ülést tartott az iskolaszék, megtárgyalta és elfogadta a munkatervet és az SZMSZ módosítását.
 • Osztályaink 2009 Diavetítés az akadályversenyen az gyerekek által készített osztályfényképekből Osztályaink 2009 Katt!

Jubileumi nap október 26.Nagy köszönet mindenkinek, gyönyörű volt a nap!

Széchenyi mosolyog ránk!

L.F.

 

A nagyváradi testvériskolánk jubileumi ajándéka!

A jubileumi díszoklevél

 

A jubileumi oldalunk itt  Kattints! Részletesen a programokról ott olvashatsz!

Nagyon köszönjük minden pedagógusnak a munkáját, támogatását, a jubileum átérzését, gyerekeknek a lelkesedést, a fagyoskodásban is a múltat idéző fegyelmezett különleges bevonulást, nagy figyelmet a műsornál és a hatalmas szurkolást a szülinapi lufiknak!  Köszönjük kedves vendégeinknek a megjelenést! A régi pedagógusok, a régi diákjaink, a Széchenyi-díjasok is megtisztelték ünnepélyünket! A városi képviselők, intézmények vezetői,testvériskolánk küldöttsége,  az iskola barátai közül sokan megjelentek. Díszoklevéllel és ajándékkal köszöntük meg a támogatást, a munkát, a segítséget és az idetartozást!Köszönjük az ünnepi szavakat, megemlékezést, a régi évek felidézését T. Mészáros András Polgármester úrnak, A nagyváradi testvériskola igazgatójának Soós Sándornak és az iskola pedagógusának Tunyogi Katalinnal, Druzsin József 60 évvel ezelőtti tanulónak, majd később nagyon aktív szülőnek, Nánási Anettnek, aki az elsők között kapta meg a Széchenyi-díjat, most pedig már doktorál. Felemelő és zseniálisan összeállított Széchenyi- születésnapi műsort láthattunk kosztümösen, háttérrel, zenével, táncokkal fűszerezve. Többen könnyeztünk, meghatódtunk! Németh Péter 8.b: Széchenyi Istvánt játszotta, Mülhauser Attila (6.b) Wesselényiként afféle narrátorként vezette végig az eseményeket! Dancs Ferencné, Lilla néni, Borsayné Takács Rita néni, Lukácsiné Soós Szilvi néni, Pergelné Frankovics Ildi néni hatalmas szervezéssel, rendezéssel készítette el ezt  a szinpadi előadást!

Az ünnepély után minden tanulónk tortát kapott, a felnőtteket pedig egy különleges fogadásra hívtuk meg!

További leírás itt:A jubileumi oldalunk itt 

Fényképek a jubileumi ünnepélyről!

Jubileumi ünnepély 1. sorozat           Jubileumi ünnepély 2.rész 

Diavetítéssel itt: Play slideshow

 

 

 

És itt a csodás "ősi" bevonulás, a BEVONULÁS!

Iskolánk fennállásának 75. évfordulója alkalmából nagyszabású ünnepélyt tartottunk 2009. szeptember 26-án, amikor is az iskola diákjai az ősi bevonulással érkeztek a színpad elé az udvarra.
Operatőr: Leszák Tamás
Zene: Princess           SzechenyiErd Ez a videós oldalunk!

 További leírás itt: A jubileumi oldalunk itt 

 

Bográcsfesztivál 2009, a jubileum jegyében, fantasztikus főzőcsapatokkal, hangulattal!

Hatalmas részvétellel és óriási hangulattal zajlott le délután (szept. 26.) a hagyományos bográcsfesztivál. Népünnepéllyé vált, kezdjük ebben is kinőni az iskolát! Nagyon megható volt a 75 éves jubileum kapcsán a figyelmesség, mint például a 75 -ös szülinapi gyertyák a palacsintatortán, a sok Széchenyi-fantázianévvel ellátott bográcsos étel, de maga a lelkesedés, a hangulat is. A fényképeken tükröződik a jó hangulat, a kíváló társasági élet, a jókedv. A szülők szerencsésen levizsgáztak Széchenyi István életéből. A zsűri igyekezett igazságos döntést hozni, szinte mindenki különdíjas lett. A végére hatalmas buli alakult ki, a tüzijáték is nagyon emékezetes volt!

Fényképek a bográcsozásról: Bogrács2009

Videó a bográcsfesztiválról: Bográcsvideó itt


 

 

 

 

 

 

 Akadályverseny (szeptember 21)

 Az akadályverseny eredménye itt

Videók:

Akadályverseny videó  Sulitévé:akadályverseny,

Fényképek:

A gyerekek saját maguk készítették, az egyik feladat volt: osztályképek

Akadályverseny osztályképek

Akadályverseny képek

 

Felkészülés a Széchenyi születésnapi, jubileumi akadályversenyre (szeptember 21.)

Az akadályversenyünk helyszíne: Érd - Fundoklia, Óváros, Érdliget. Széchenyi István születésének 118. évfordulója, iskolánk 75 éves jubileuma, Érd Város 30 éves jubileuma jegyében szervezzük. A feladatok is ezzel kapcsolatosak. Segítségül a felkészüléshez anyagokat itt találsz:

Érd története      Iskolatörténet itt     Névadónk   Széchenyi élete

 Elindultak a buszok a Fundokliába. A menetrend szerint közlekedő összes felsős osztály a Magyar Földrajzi Múzeum munkatársai tartanak előadást e nevezetes völgy trmészeti különlegességeiről.

Előzetes feladatok: 1. Készítsetek az osztálynak menetlevelet, amelynek az első oldalára egy, a 75 éves jubileummal kapcsolatos képet alkossatok! 

 

Pályázati felhívás A nagyváradi Pertinax Egyesület az érdi Pro Scola et Juventute Alapítvánnyal közös  pályázatot hírdet diákok számára.Cél: hagyományok ápolása, érzelmi kötődés az idősebb generáció tudásának átadása által, régi mesterségek, cselekvések, munkaeszközök megismerése.Nagyszülőkkel együtt végzett, ma már ritkaságnak számító cselekvésekről várunk beszámolót (pl.: szilvalekvár főzése, kukoricamorzsolás, csigatésztakészítés, kaszálás, tehénfejés, szövés, gyümölcsfa szemzése, vagy bármilyen cselekvés, amelyet az unoka a nagyszülőktől tanult). A beszámolónak tartalmaznia kell egy olyan fényképet, amelyen a nagyszülő az unokával végzi a munkát, illetve néhány mondatos leírást a résztvevők nevével, életkorával, a település megnevezésével, a fénykép készítésének időpontjával, a munka menetének rövid leírásával, indoklást, hogy miért jelentett élményt a közös munka, valamint  a pályázatot beküldő személy telefonszámát, e-mail címét. Lehetőség szerint a beszámolót max. 5 perces videoanyaggal is lehet gazdagítani, amelyet dvd-n kérjük mellékelni. Beküldési határidő: 2009. 10. 20. Alegérdekesebb pályázatokat a Nagyszüleinktől tanultuk című kiadványban jelentetjük meg.Gazdagítsuk együtt gyermekeink, unokáink, szellemi örökségét, s adjuk át mindazt számukra, ami hasznos, érdekes, szép és értékes!

Köszönjük! az APEH a Pro Scola et Juventute Alapítvány számára 1725 000 ft-ot jelzett vissza az Önök 1%-os adófelajánlása révén! Fantasztikus!!!

 

Tájékoztató szülőknek az influenzáról

 

Indul a SuliTV
2009.09.02.

SZTV sulitévé 2009.09.04.

 

 

 

Sulitévé 2009. szeptember 4. Nyári táborok, nyári napközi, tanévnyitó ünnepély, kerékpártároló, diákönkormányzat alakulása. Ide (vagy a képre) kattinva nézhető.

Guiness-rekordkísérlet Érden - a Széchenyi diákjaival (is)Guiness rekordkísérlet a kilométeres utcabálon: tánctanulás, benne sok széchenyis Ide (vagy a képre) kattinva nézhető.

 

 

 

 

kattintsAz új tanév első videója a 7.b osztálytermének felújításáról - köszönjük a szülöknek, osztályfőnöknek és a diákoknak a munkát! Ide (vagy a képre) kattinva nézhető.

Ami jön: nyári napközi és évnyitó


Kis nosztalgia

 

Bankett 2009 - zenés összeállítás az esti műsorról

Bankett 2009. 

 

SZTV sulitévé 2009.BallagásVégzős osztályaink: 8.aBallagás 2009 - csodaszép videó a pénteki ballagásról

 

 

 

 

 

 

Végzős osztályaink: 8.a - a bankett és a ballagás képei

 

 

 

 

 

 

 

Az 1.c osztály látogatása a főépületben, szeptember elsején: KÉPEK ITT

 

Készül a kerékpártároló, klikk a képre!

 

 

TANÉVNYITÓ ÜNNEPÉLY: AUGUSZTUS 31.

 DÉLUTÁN 17.ÓRA, FŐÉPÜLET, UDVAR

Reméljük, mindenkinek tetszett a táncos, dalos, verses tanévnyitó ünnepélyünk!

Találkozás

Fényképek itt

 

 

Új tanáraink!            

 

 

 Boross Péter(rajz), Hajdu Hajnal (fiz.-kém.) 

Staub Tünde (német)

Majoros Katalin (napközi)

 Fényképek itt

 

Nagyszalontán, az Arany János Múzeum alapításának 110 éves évfordulóján.

2009. augusztus 29-én került sor erre az ünnep, jubileumi eseményre a Romániába került Nagyszalontán, Arany János szülőhelyén. Délelőtt tudományos tanácskozás volt, neves egyetemi tanárokkal, irodalomkutatókkal, Arany János életművének egyes részeit elemezték, világították meg. Érdekes volt hallani új Arany-kézíratról, amelyet nemrégiben találtak meg. Koszorúzással és ünnepéllyel folytatódott a program. Szépen szóltak a dalok, balladák amelyek a 300 hajdúról szóltak, akik alapították a várost és a szalontaiak közül sokan vissza tudják vezetni családfájukat az "alapító atyákig" A város elvenen örzi hagyományait, ezt bizonyította Dánielisz Endre által írt - a szalontai népi hagyományokban szemelgető - könyv megjelenése alkalmából rendezett könyvbemutató is. Este a neves Kaláka együttes koncertezett a Csonkatorony tövében, természetesen sok megzenésített Arany jános verssel. Fényképek az eseményről itt 

 

Oktatási Minisztérium tanévkezdő kiadvány

Az első (előkészítő hét) programja naptárban

 

TANKÖNYVEK

A TANKÖNYVEK ÁRAI ITT

A tankönyvárusítás: főépület, földszint 4.

2009. augusztus 24 (hétfő):   14-19.óra

2009. augusztus 25. (kedd):    8-13.óra

2009. augusztus 26. (szerda)   14-19.óra

2009. augusztus 27 (csütörtök:  8-13.óra

2009. augusztus 28 (péntek):    9-16.óra

 

 A tankönyvekkel kapcsolatos kérdések, igények:

Barna Edina 06 30 688 0850

 

Az alsós tanszerszükségletet megtalálja itt 

 

A felsős tanszereket pedig itt

 

További információk:

HA öN AZ ELSŐ NAPON JÖN, VÁRHATÓ VÁRAKOZÁSI IDEJE: AKÁR 2 ÓRA IS LEHET!

A vissza nem hozott tartós tankönyveket kérjük a vásárlással egyidőben leadni!

Akik nem veszik át a héten a tankönyveket,  a következő hét keddjétől csak a Tudás Könyvkuckóban tudja megvenni.

Aki az ingyenességre nem hozott igazolást, a teljes árat kell fizetnie.(Igazolás: többgyermekesség esetén a családi pótlékról szóló kivonat, szelvény is jó)

AZ INGYENESSÉG:

Az iskolától történő tankönyv-kölcsönzés, napköziben, tanulószobában elhelyezett tankönyvek igénybevétele, használt tankönyvek biztosítása, illetőleg tankönyvek megvásárlásához nyújtott pénzbeli támogatás útján minden olyan tanuló részére, aki

a)tartósan beteg,

b) testi, érzékszervi, értelmi, beszédfogyatékos, autista, több fogyatékosság együttes előfordulása esetén halmozottan fogyatékos,

c) pszichés fejlődés zavarai miatt a nevelési, tanulási folyamatban tartósan és súlyosan akadályozott (pl. dyslexia, dysgraphia, dyscalculia, mutizmus, kóros hyperkinetikus vagy kóros aktivitászavar),

d) három- vagy többgyermekes családban él,

e) nagykorú és saját jogán családi pótlékra jogosult,

f) rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül

a fentieknek a tankönyveket ingyenesen kell biztosítani.

Tankönyvre szóló  utalványt elfogadunk.

Nyugtát ad a könyvterjesztő, számlaigényét, kérjük jelezze!

 

ÉTKEZÉS

Figyelem! Tisztelt szülők! Aki nem jelentkezett szeptemberi étkezésre, sűrgősen tegye meg! Nyomtatvány kitöltése szükséges ehhez! Nézze meg, szerepel-e a jelentkezettek listáján! Lista itt!

A 2009-2010-es tanév 5. évfolyamának osztályai

 

Hogyan készüljünk az iskolára!Tanácsokat olvashatnak itt

A tankönyvekkel kapcsolatos kérdések, igények: Barna Edina 06 30 688 0850

 

Diákigazolvány: csoportosan az első tanítási napokon, addig, ha szükséges egyénileg a titkárságon.

Az osztályok kialakítása június 12-ig.

Sulitévé     YouTube - Broadcast Yourself                  Sulitévé itt  sulitévés blog itt  

 

2008/2009 

Városi nyári napközi (2009.06.22-08.14.)

A napközi leírása itt is!  Részletek itt

A buszok menetrendje: Olvasható itt

Fürdőmedencét kapott a tábor képek itt (2009.07.20)

Fényképek megtekinthetőek itt

 

.............................................................................................

Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése nagy többséggel - a pályázati eljárást lezárva - kinevezte Leszák Ferenc jelenlegi igazgatót további 5 évre. (2009.06.25.)

 

Szászrégenben (2009.07.02,03,04) Városi küldöttséggel utazhattam Szászrégenbe, Erdélybe, az ottani városi napokra. Küldöttségünk 5 főből állt, részt vettünk az ünnepi rendezvényeken, a többi testvérváros küldöttségével együtt. Útben odafele fogadott bennünket Nagyvárad alpolgármestere, Bíró Rozália is. A Szászrégen legtávolabbi testvérvárosa keletre a Moldáv Köztársaságból érkezett, Urgheni városából. Érdekes volt hallani tőlük az ottani helyzetről. Vendéglátónk - Nagy András polgármester úr olyan különleges eredménnyel dicsekedhet, hogy a magyarság 30%-os aránya ellenére megválasztották polgármesternek, ez mutatja, hogy a román polgárok többsége is rá szavazott. Nem akármilyen teljesítmény! Változatos programok és igazi erdélyi vendégszeret volt a részünk. Kirándultunk, meglátogattuk Parajdot a híres Sóvidéket, Korondra, Szovátára látogattunk el. Másnapa Görgényi Havasokba tettünk nagy kirándulást, megcsodálhattuk a vadászkastélyt, ahol a régmúlt vezetői hódolhattak eme káros szenvedélyüknek. Este pedig Ruzsa Magdival találkozhattunk, a város főutcáján tartott koncertjén. Köszönjük, csodálatos volt! (Leszák Ferenc)

Nyári rajztábor a Széchenyi Iskolában

Klikk a képre! Akkor nézhetsz sok fényképet!

Sikeresen lezajlott Dénes Rita tanárnő vezetésével a rajzos gyerekek nyári tábora a Széchenyi alsó tagozatának épületében, június 22 és 27 között. A képeken is látszik a sokféle technika, a festés, figurák készítése, linózás, térfestés az utcán. Nagyon jó, kellemes és fejlesztő egy hét volt!

Olvasható itt

 

Érdekes videó itt

A tanévzáró ünnepély képei Fényképek itt

Évzáró 2009, Széchenyi ÉrdA tanévzáró videóját megnézheted ittFényképek itt

Befejeztük a tanévet ünnepélyes keretek között. A vidám műsor szereplői voltak: Nagykutyavár tánccsoport, az alsósok kis énekkara, a Frutti, Czuder Luca, Szabó Lili.Az ő szereplésük nem véletlen, ezelőtt 8 évvel ők volta k az akkori tanévnyitó szereplői is. Az ünnepélyen adta át Dr. Csőzik László alpolgármester úr és Csengery Attila (Érdi Tekergők) az oklevelet a kerékpártároló megnyeréséről, amelyet az internetes szavazáson valamint az Érd Körbe kerékpáros akción való részvételért nyertünk el. Gratulálunk minden versenyeken sikeres tanulónknak, 160 gyermek, gratulálunk a mintegy 120 kitűnő és jeles tanulónknak, köszönjük a szülők nagymértékű segítségét, köszönjük az iskol dolgozóinak munkáját!Fényképek itt

Ballagás  ' 2009

 VIDEÓ A BALLAGÁSRÓL

A csodás ballagásunk képei

Bankett fényképek itt

Köszönjük a nyolcadikosoknak s szép műsort, búcsúzást, az iskolai emlékeiket, amelyeket megelevenítettek az utolsó estén a banketten. Nagyon megható, humoros, és kedves előadások, fényképes bemutatók voltak.

 Nézzék meg a fényképeket!

 

A csodás ballagásunk képei

 

 Az utolsó sulitévé nézheted itt

Örökbefogadás 1.b - Állatkert-panda

Örömmel tudatjuk mindenkivel, hogy az 1.b osztályunk, Acsay Judit osztályfőnök vezetésével, szülői támogatással örökbe fogadott egy Tündi nevű kispandát a fővárosi Állatkertben. Ezzel egy évig jogosultak az "Álaltkerti Nevelőszülő " cím használatára.

Oklevelek, képek itt

 

  

Széchenyisek!!!!!!!!!!!! MEGNYERTÜK! (a bringatárolót)KÖSZÖNJÜK AZ 

ÖSSZEFOGÁST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Érd Körbe 2009

Széchenyisek a nagy kerékpáros akcióban: videó

Fényképek itt

 

 A HONLAP TISZTÍTÁS ALATT, HOGY LEGYEN HELYE AZ ÚJ 

TANÉVNEK!

Az előző tanév lapja itt Az előző tanév lapja itt Az előző tanév lapja itt Az előző tanév lapja itt 

 

Félévi beszámoló Versenyeredmények    Tanulmányi statisztikák  Szöveges beszámoló 

                               Tankönyvek árai és más információk  Videós beszámoló, válogatás a programokból

Karbantartási terv 2009-re                                   

A felvett tanulók listájamegtekinthető itt

 

 

 

 

  

Korábbi videóink

 

Új! Új!  Házirendet olvashatod (-hatja) itt       Szervezeti és Működési Szabályzat itt

          ADATOK az iskoláról: továbbtanulási adatok 2005-től.

 

"

 

 

 

 

 •  

   

  ............................................................................................................................................

     

 •  

   

   

    

   

  Nagycenki akadályverseny eredménye:
  5-6 sorrend 7-8. sorrend Iskolai felsős sorrend
  1 6.c 250 pont 1 8.c 253 1 8.c 253
  2 5.c 238 pont 2 8.a 235 2 6.c 250
  3 5.b 235 pont 2 7.b 235 3 5.c 238
  4 6.b 233 pont 3 8.b 233 4 8.a 235
  5 5.a. 219 pont 4 7.c 222 5 7.b 235
  6 6.a 216 pont 5 7.a 221 6 5.b 235
  7 8.b 233
  8 6.b 233
  9 7.c 222
  10 7.a 221
  11 5.a. 219
  12 6.a 216

   

   

    

   

   

   

   

   

   

   

   

  Széchenyi István születésnapja alkalmából: 

  Széchenyisek Széchenyinél - Különvonatos látogatás Nagycenken  300 tanulóval.

   

   

  A páratlanul különleges kirándulásunk "Széchenyi Istvánnál"

    

                                       

   Tudnivalók névadónkról

  A tanév programjai

  Megjelent a tanév rendje 2008/2009 itt olvasható.

  Tanév eleji információk 

  A felsős órarend

  A TANKÖNYVEK ÁRAI 

  RÉSZLETES TANKÖNYVJEGYZÉK       felsős osztályok és osztályfőnökök

  Az első A osztály névsora 

  Az első B osztály névsora 

  Az első C osztály névsora

  Beszámoló a 2007/2008-az tanévről 1.rész  2.rész   

    A 2007/2008-AS TANÉV ITT

  VIDEÓGYŰJTEMÉNY

  KÉPGYŰJTEMÉNY

  Videók, sulitévé

  Videók máshol

  Képek 2007. szeptembertől

  Képek tavalyról

  Képek máshol

  ISKOLÁNKRÓL -KÉPEKBEN

  Osztályaink 2007

    A tantestület

  Iskolatörténeti dokumentumok

   Archív

  Érd történetéről

  Alkotgatunk

  Iskolaújság

  Bakiparádé

  Gyerekek írták

  Szilárd bácsi honlapja

  Mozgóképtörténet 

  Gyerekszáj:1.a,2.a

  Kompetenciamérés

  Művészetisek pályázaton

  Gotthárd bácsi honlapja

  Érdekességek:

  Mozi

  Egy diákoldal

  Nemzeti parkjaink

  National Geographyc videók

  Az ember, mint mestermű

  Történelem

  Sztárok

  Magyarország várai

   

  Érdi információk:

  Város

  Vörösmarty Gimnázium, Érd

  Érdcenter info

  Lukin László Zeneiskola, Érd

  Fórum sok érdekességgel

  Civil szervezet

  Érdi Újság

  Városi Könyvtár

  Riport az aluljárókról 2008.02.

  Oktatás

  Oktatási Minisztérium

  Oktatási törvény

  Fejlesztőeszközök

  Neveléstudomány

  Pedagógia program módosítása 2007.december (prezentáció)

  Hivatalos továbbképzési jegyzék

  Széchenyi továbbképzési program

   TANKÖNYVEK ÁRAI a  2008/2009. TANÉVRE ITT

   Tanév rendje 2008/2009