féléviszülőitájékoztató(2009.január)

Félévi szülői tájékoztató (2009.január)
Főldalra vissza
 

Ne hagyja, hogy gyermekét a TV nevelje!

Inkább nézzék közösen a

Sulitévét!

www.sulitv.

blog.hu

 

 

Szülői tájékoztató   2008/2009-es tanév, félév

Széchenyi István Általános Iskola, Érd    

Alapítvány: 19184726 -1-13                                                

Internet: www.szechenyi-erd.co.cc, www.sulitv.blog.hu

Email: szechisk@freemail.hu   Telefonok: 23 375 592, alsó: 23 524 025, ig.: 23 524 024

 

Jubileum

Minden közösség életében az évfordulók nagy jelentőséggel bírnak. Alkalmat adnak arra, hogy a közösség megerősítse magát, összetartozási, önazonossági tudatát, mindezt úgy, hogy alkalmakat teremt a közösség múltjának tényeinek és hagyományainak felelevenítésére, a közösség régi, jelenlegi tagjainak összegyűlésére, az emlékezésre és a jövő tervezésére.

Iskolánk az idén tölti be 75. évét. A legkorábbi feljegyzések szerint az 1934/35-ös tanévben kezdődött az oktatás lent a Túr utcában, a mai Hunyadi Iskola helyén, a Károlyi gróf által  átadott istállók átalakításával kialakított épületekben. Azóta minden egyes évben megkezdődött a tanítás, 1966 óta a mai épületben is, a 70-es években pedig a mai kisiskola telkén építettek  faházakat, amelyek többségének leégése után a FORFA -épület létesítésével nyerte el mai területét és létesítménybeli állapotát iskolánk.

Sok érdekes tényt tartalmaz  a készülő iskolatörténetünk. Ugyanakkor ebben az évben is több olyan iskolai rendezvényt szeretnénk tartani, amely a jubileumhoz kapcsolódik.

Örömmel vettük, hogy az Osváth Cukrászda, Étterem vezetői már csatlakoztak szponzorként és közreműködőként a jubileumi programokhoz.

Kérjük, ha Önök vagy cégük segíteni tud, jelezzék!  

 

Meghívó (felnőtt bál)

Sok szeretettel meghívjuk Önöket a hagyományos bálunkba, szülői bálunkra, amelyet 2009. február 21-én, 18. órai kezdettel tartunk! (szombat)

Nyitó műsor, pedagógus tánckar, vacsora, tánc, tombola, büfé, jókedv, vidámság vár a vendégekre! Nagyon készülünk, szeretnénk, ha minél többen lennénk! A tanári tánckar készül a nyitótáncra, zenekart rendeltünk, játékokat szervezünk, lesz büfé, tombola, mulatság, finom vacsora, jelmezverseny, gyerekek farsangi bemutatója, farsangi dekoráció!

Kérjük, támogassa az iskolát! Jöjjön el, vásároljon támogatói jegyeket! Ha van lehetősége ajánljon fel tárgyakat, cégének szolgáltatását a tombolára! Alapítványunkat másképpen is támogathatja Ön is esetleges vállalkozása és cége is.

Tavalyi előtti árak!

Kérjük jelezze előre, hogy tudjunk tervezni!

 

Támogatói jegy: 500 ft-os címletekben kapható

Előre rendelve:

Belépő: 1500 ft

Vacsora: 1300 ft

Házaspároknak további kedvezmény: belépő: 2600ft.

Osztályonként 10 fő jelentkezése esetén belépő: 1300ft/fő (egy kedvezmény érvényesíthető)

Helyszínen: belépő: 2000 ft, vacsora 1300 ft

 

Gyermekfarsang

Február 13-án a 2. 3. 4. évfolyam rendezi meg a hagyományos farsangi  bált a gyerekeknek. A kisiskolában a 2. és egy 3. osztály, a nagyépületben a másik 2 harmadik és a negyedikesek tartják a bált.

Február 14-én, szombaton kerül sor az elsősök és a felsősök báljára. Az árak: belépő: 200ft, aki nem öltözik be, tombola 25 ft, büféjegy (alsó) 50ft, zsákbamacska 150 ft, 

Kérjük a szülőket, hogy segítsenek a farsangi teendőkben az osztályfőnökökkel történő megbeszélés szerint!

 

Felhívás-vendéggyerekek fogadása

Február 24-én rendezzük meg az alsós „Toll, könyv, ecset” elnevezésű alsós versenyünket. Erre az alkalomra Romániából, a nagyváradi testvériskolánkból is érkeznek tanulók. Kérjük, segítsenek az érkező gyermekek elszállásolásában! A 2. évfolyamról 3, a 3. évfolyamról 3, a negyedik évfolyamról szintén 3 tanuló fog érkezni! Nagyon jó alkalom a barátságok létrejöttéhez, az ismerkedéshez! Szállást, részbeni ellátást (ebédet, tízórait uzsonnát az iskolában kapnak) kérünk! Kérjük a szülőket, jelentkezzenek a gyerekek befogadására az osztályfőnöknél!

Nagyon köszönjük önzetlenségüket!

 

Igazgatói pályázat

Eltelt 5 év és a szabályoknak megfelelően az idén az Önkormányzat kiírja az igazgatói pályázatot. Év végén a szülői közösség is véleményez.

 Kérések, ha tudnak, segítsenek! 

Az intézményünk megkapta a 2 szomszédos telket! Az új ház hasznosításához keresünk bútort, mosogatót, mindenféle berendezési tárgyat! Ha tudnak, segítsenek!

    Alsós mellékhelyiség

Kérjük segítségüket, abban, hogy csatlakozva egy szülői felajánláshoz, fel tudjuk újítani az alsó tagozat lány wc-jét.

Egy szülő az 1.b osztályból felajánlotta, hogy biztosítja csempét és a kerámia csészéket, amelyek szükségesek. Ehhez keresünk a szakmában jártas burkolót, vízvezeték-szerelőt.

Továbbá a burkoláshoz, lefolyók kicseréléséhez ragasztó és más segédanyagokat.

A munka: a jelenlegi padló felbontása, lefolyócsövek kicserélése, új aljzatkészítés, burkolás, a szerelvények, mosdók, wc-csészék kicserélése.

Kérjük, ha tudnak, segítsenek!

 

Köszönet a szülőknek az osztályok segítéséért, festésekért, minden támogatásért! (pl. 5.c, 6.a, 8.c)

  Iskolafelújítás

Reméljük, ebben az évben elindulhat egy újabb érdi iskola felújítási, bővítési tervezése. Azt is reméljük, hogy ez az iskola a Széchenyi lesz.

A felújítás és bővítés jelenlegi főbb elvei:

Teljes szaktantermi rendszer biztosítása, Közösségi terek kialakítása, sportcentrum létesítése, minden igényt kielégítő tornacsarnok, tánc, képzőművészet számára terek kialakítása, egyéni foglalkoztatás tereinek létesítése stb.

A fentiekhez szükséges: 12 új tanterem, legalább 300 fős közösségi rendezvényterem, ebédlőbővítés, tornacsarnok építése stb.

Kérjük segítségüket és várjuk véleményüket!

 

Tanárváltozások

Alsóban: Szűcs Éva sajnos nem gyógyult meg, Bojt Gertrud marad az osztályfőnök!

Felső: németes állás

Tóth Szilárd távozott—osztályfőnökséget Paulov Krisztina kapta meg, a 2. félévtől a matematikát is meg fogja kapni az 5.b osztályban,a fizika és kémia oktatása szakszerű helyettesítéssel történt. A pályázati határidő leteltével új kolléga fogja tanítani a tárgyakat.

Szél Nikolett veszélyeztetett terhes lett, a pályázati határidő elteltével pótoljuk! A kinevezett kolléganő: Nagy Krisztina 

Az alsós portás-állást betöltöttük, fogadják szeretettel az új kolléganőt!

 

Fegyelem, magatartás

Tanulóink nagy többsége—a magatartási jegyek szerint is—rendes, fegyelmezett. Ugyanakkor nagy erővel szükséges egyes esetekben visszaszorítani az agressziót, a csúnya beszédet, szoktatni a gyerekek egy részét a kulturált magatartásra, mellékhelyiségek használatára, szemétgyűjtők észrevételére, a tantermi rendre, a balesetek elkerülésére. Többek között fegyelmi tárgyalásokkal, rendszeres ellenőrzésekkel, a meggyőzés sok eszközével tudunk eredményeket elérni, aminek nagyon örülünk.

Néhány osztályban, néhány gyerek beilleszkedési, magatartási zavaraival küzdünk, amihez szakemberek bevonásásásával kérjük a szülő és az osztálybeli szülők segítségét is.

Köszönjük a szülőknek is a visszajelzéseket, minden esetben nagyon hasznos volt, mert a deviáns dolgok ellen azonnal és eredményesen fel tudtunk lépni!

Kérjük, hogy mobiltelefont és más—a tanuláshoz nem szükséges dolgokat csak szükség esetén engedélyezzenek gyermekeiknek!

 Nem szakrendszerű oktatás

Az idén először az 5.6. évfolyamosok részt vesznek egy olyan programban, amelynek lényege  az olvasás, számolási alapkészségek fejlesztése, mintegy meghosszabbítva az alsó tagozatot. A magyar, matematika tantárgyba épülnek be ezek az órák. Év elején az ötödikesek felmérésekben vettek részt, amelyek kimutatták, kiknek van szüksége ilyen órákra.

Az eredmények már látszanak  azoknál a tanulóknál, akik rendszeresen részt vesznek ezekben!

 

Az önálló gazdálkodás

2008. július 1-től intézményünk önálló gazdálkodóvá vált. Megszerveztük a gazdasági irodát, amely elvégezte már a tavalyi évre is a Széchenyi és Hunyadi Iskolák pénzügyi, számviteli, pénzforgalmi munkáit. Sokkal több feladatot ró ránk, de reméljük, az oktatás is látni fogja ennek eredményét!

 

Bérleti szerződéseink: Frutti (tánc) Karate, esti röplabda, társastánc, Forrás, angol nyelvtanfolyam, foci, Vodafon bázisállomás.

 

Személyi juttatások

 
Comments