ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

 

«Οργάνωση Σεμιναρίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης»

 

Η Περιφερειακή Δ/νση Β. Αιγαίου, το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης και το  Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου συνδιοργανώνουν σεμινάριο με θέμα: «Εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου». Στο σεμινάριο θα γίνει παρουσίαση από τον Αναπλ. Καθ. Νικόλαο Ζούρο, Διευθυντή Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιεί το Μουσείο, στους διευθυντές/προϊσταμένους και εκπαιδευτικούς σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου.

Το σεμινάριο διάρκειας δύο ωρών, θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαΐου, στη Μυτιλήνη, στην αίθουσα Α΄ του τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου από 12.00-14.00 μ.μ.


Περί περιβάλλοντος

"H ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος περνάει μέσα από μια ριζική αναμόρφωση της γενικότερης πολιτισμικής μας νοοτροπίας. Για να επιτευχθεί όμως κάτι τέτοιο πρέπει αρχικά να επιτευχθεί μια επανάσταση του ανθρώπινου νου".

Μάνος Δανέζης«Οι άνθρωποι που ευχαριστιούνται, όταν κατώτερα πλάσματα υποφέρουν ή καταστρέφονται, δεν πρόκειται να νιώσουν συμπόνοια ή καλοσύνη ούτε και για τους συνανθρώπους τους».

Τζων Λοκ