Information om klubben

Vi tränar en variant av Shotokan som kallas Kase-Ha efter Shihan Taiji Kase, grundaren av stilen. Shotokan är den största karatestilen, dvs har flest utövare i världen, men har liksom andra stilar delats upp i flera olika varianter. Lessebo karateklubb startades 2003 av Sven och Renée Kiebler, klubbens instruktörer.

Vi tränar traditionell karate, vilket innebär att vi lägger stor vikt vid träning av grundtekniker och kata – olika rörelsemönster som utvecklats av de gamla mästarna. Det betyder även att vi lägger stor vikt på hur man uppträder i dojon, dvs hur man hälsar, hur man uppträder mot sina träningskamrater osv.

Genom karateträningen får man en mycket allsidig träning. Den fysiska träningen ger styrka, smidighet, balans och koordination. Den mentala träningen förbättrar koncentrationsförmågan och ger ett inre lugn som behövs alltmer i vårt stressade samhälle.

Karateträning är individuell och man utvecklas i sin egen takt. Man är aldrig för gammal för att börja träna karate, men eftersom det är en kampkonst bör man ha fyllt sju år. Vi tränar barfota. Till att börja med kan man träna i T-shirt och vanliga träningsbyxor med långa ben. Karatedräkt kan beställas via klubben.

Karate är en kontaktsport. Det innebär att klockor, smycken och liknande som kan skada dig själv eller andra måste tas av före träningen. Örhängen kan tejpas över med kirurg-tejp eller liknande, om man inte kan ta av dem.

Träningsavgiften är 400 kronor per termin/halvår, både för vuxna och barn. Det går bra att provträna ett par, tre gånger innan man betalar.

Symbol för Shotokan Kase-Ha karate
Underordnade sidor (1): Dojons regler