Inleiding tot Schaken


Schaken
. Een fascinerend spel waar je een leven mee kan vullen.

Maar hoe begin je eraan ? en is dat niet te moeilijk ? Het zijn vragen die keer op keer terug komen...

Het is helemaal niet moeilijk, en hoe je er juist aan begint kom je allemaal te weten op deze site!

vb Kinderen leren schaken vanaf een leeftijd van 4 à 5 jaar en zijn er snel mee weg. Hoe komt dit ? Wel vergelijk het met met een fiets rijden.
Je kan een kind ook op jonge leeftijd met een fiets leren rijden. Het kind zal het leuk vinden! Het zal samen fietsen met zijn vriendjes en zich amuseren.
Sommigen blijven veel met de fiets rijden en de hele goeie worden coureur. Maar je moet geen coureur zijn om graag met de fiets te rijden.

Dat is het leuke aan schaken , iedereen kan zich op zijn eigen niveau amuseren. Niets leuker dan een gezellig partijtje schaak in de tuin met een lekkere trappist ;)
In een schaakclub vind je spelers van alle niveaus zodat iedereen er zich thuis voelt. Er wordt competitie gespeeld en clubavonden zijn altijd heel gezellig.

Schaken wordt steeds interessanter als je het beter en beter begint te kunnen. Nieuwe types stellingen, nieuwe patronen, nieuwe ideeën...
Er is zoveel te leren en te weten dat je in een mensen leven amper genoeg tijd hebt om alles te leren! Over een uitdagende hobby gesproken!

Misschien heb je ook nog zo'n mooi schaakspel liggen waarop je dringend eens wilt leren spelen ? Of zoek je een reden om eens een mooi schaakbord te kopen ?
Zet u op uw gemak, en volg mij door de wereld van dit fantastische spel !

Schaken in de wereld...

Doelpubliek
----------------
* Iedereen die graag het spel willen leren op een vlotte leuke manier zonder al teveel poespas. zie Beginner