home‎ > ‎

ASA voor LG en LP

Systeem voor automatische uitmaak van punten met behulp van scanner en pc.

FS Ingenieurbüro
Sonnenhalde 19
72138 Kirchentellinsfurt
Een 3-tal weken hebben we het systeem uitgetest.

Onze ervaringen:
- het kan in snelheid en juistheid, niet wedijveren met de dure uitmaakmachines van disag, rika enz....
- het systeem werkt goed als de richtlijnen juist uitgevoerd worden, ttz. de achtergrond moet mat zwart zijn! Zelfs voor de doorvoerscanner die we gebruiken (opgelost door de schijven op een zwart, niet glanzend, blad te leggen). Zelfs een zwart velouren doek op papier kleven, zodat het licht geabsorbeerd wordt, kan veel problemen voorkomen.
- de scannerinstellingen moeten juist 300dpi en 24 bit zijn. Voor onze doorvoerscanner met 60% contrast en 60% belichting
- het systeem heeft de mogelijkheden om zelfs schoten bij te zetten, in het geval er een kaart niet gezien wordt (rechtermuisknop enz...). Gebeurt zelden vb. als de zwarte achtergrond niet goed aansluit, als er een echt dubbel schot is,.... Zie vb. 60schot.pdf, schot 31 en 51.
- het systeem kan uitprinten zowel voor 20schot (rechtstreeks als er één scan gedaan wordt, met 4X5kaarten), 30, 40 en 60 schot moet gedaan worden via het archief, waar men de desbetreffende kaarten in het rechter deel moet overzetten.


Het systeem vraagt voor de uitprint nogal veel papier. Daarom raadt de firma http://www.freepdfxp.de/xpDownload.html aan (ook succesvol via http://freepdf-xp.en.softonic.com/), om de gegevens in pdf-formaat te kunnen opslaan. Dit doet men via "Freepdf-printer", die men als standaardprinter instelt in configuratiescherm. De gegevens worden digitaal opgeslaan, om zo hun resultaat naar de leden via mail te kunnen doorsturen (of om op stick te kunnen zetten). Dit zal dan ook in onze club gebeuren.

Comments