Inhoud

Inleiding

Een zestal jaren geleden waren wij op zoek naar een manier om technische principes op een theoretisch onderbouwde, maar tegelijkertijd creatieve en vernieuwende manier “aan de leerling” te brengen. We kwamen daarbij onder de indruk van de mogelijkheden die LEGO® in het algemeen, maar vooral de programmeerbare LEGO® WeDo en NXT in het bijzonder, biedt.

Onze eerste ervaringen bevestigden ons eerste aanvoelen dat dit bijzonder geschikt pedagogisch materiaal is, maar ook dat het vooral kansen biedt om leerlingen zelfstandig aan het werk te zetten. Tegelijkertijd ontdekten wij kant-en-klare pakketten omtrent “zonne-energie”, “pneumatica” en “mechanismen” die de mogelijkheden nog verruimden.

Doorheen de jaren bouwden wij onze contacten met LEGO® Education uit en kregen zo de gelegenheid om kennis te maken met de LEGO® Innovation Studio. Dit betreft een volledig met LEGO®-materiaal uitgerust pedagogisch lokaal waarin leerlingen door middel van boeiende en praktische opdrachten op zoek gaan naar de onderliggende technische achtergrond en zo in één adem warm gemaakt worden voor techniek.

Wat kunnen wij u in onze studio aanbieden?

WeDo

WeDo stelt leerlingen in staat om te leren, te bouwen en hun modellen tot leven te brengen met behulp van de WeDo-software

Mindstorms® NXT

    • Bouw met de MINDSTORMS® NXT echte robots en leer deze programmeren.
  • Experimenteer met sensoren, motors en andere intelligente onderdelen.

Mindstorms® EV3

Het LEGO® MINDSTORMS® Education EV3-platform is de derde generatie robottechnologie van LEGO Education voor gebruik in klaslokaal.

Machines en mechanismen

  • Bouw en onderzoek echte machines en mechanismen.
  • Bestudeer aangedreven machines met motor en tandwielen.
  • Binnen de machines en mechanismen bestaan nog twee uitbreidingsets: pneumatica en hernieuwbare energie.

StoryStarter

StoryStarter is een bouw- én softwarepakket dat leerlingen in staat stelt om samen te werken en zelfgeschreven verhalen te bedenken, bouwen en produceren.

Met behulp van bouwplaten, stenen en speciale elementen kunnen leerlingen hun verhaal scène voor scène opbouwen en hun ideeën tot leven brengen. Als ze klaar zijn, kunnen ze de Software Visualizer gebruiken om hun eigen verhaal in uiteenlopende visuele stijlen te schrijven en daarin beelden van de door hen gemaakte scènes te importeren.

Bespreek bijvoorbeeld een scène uit een boek dat je aan het lezen bent en vraag je leerlingen om het verhaal verder te bouwen. Je kunt dit ook doen met een actueel nieuwsverhaal. Het onderwijspakket bevat een compleet aanbod met verschillende activiteiten en ideeën, of vraag de leerlingen om hun eigen verhaal te bedenken!

More to Math

Wilt u dat uw leerlingen reikhalzend uitkijken naar de volgende wiskunde les?

Dan is MoreToMath precies wat u nodig heeft! Met LEGO bouwstenen leren uw leerlingen de noodzakelijke vaardigheden op gebied van rekenen, basis algebraïsch denken, meten, geometrie en ruimtelijk denken terwijl ze in team of individueel werken.

MoreToMath is voor u de perfecte manier om op succesvolle wijze wiskunde te geven, en voor leerlingen een genot om er mee aan de slag te gaan!