Berichten‎ > ‎

Waarom een digitale camera? Je kan toch foto's nemen met je telefoon?!

Geplaatst 5 okt. 2017 01:31 door Ivan Deboom
Moderne (en dure) smartphones hebben een goede ingebouwde camera. Je kan je dan ook afvragen waarom je nog een digitale camera zou kopen als je over een smartphone beschikt. Toch zijn er nog steeds goede redenen om een digitale camera aan te schaffen.

BETER INZOOMEN
De lens van een smartphone zal nooit de optische zoomkwaliteit van een foto-apparaat evenaren, een smartphone moet nu eenmaal een plat toestel blijven. Wil je een mooie foto van een iets dat zich verder bevindt, dan heb je een echte camera nodig.

MEER CONTROLE BIJ FOTOGRAFEREN
Bij de meeste digitale camera's kan je vooraf enkele instellingen wijzigen om een betere foto te maken: lichtinval verkleinen of vergroten, diafragma of sluitersnelheid aanpassen,...

BETERE FOTO'S BIJ MOEILIJK LICHT
Met een smartphone kan je mooie foto's maken als het licht goed zit, bij helder zacht daglicht. Maar voor andere licht-omstandigheden is de beeldsensor heel belangrijk: hoe beter je sensor, hoe beter jouw foto's bij onaangenaam licht. Omdat een smartphone een heel compact toestel is, zullen ze geen grote beeldsensor hebben en dus geen mooie foto's maken bij moeilijk licht. Zelfs bij een compact-camera is de beeldsensor dubbel zo groot als bij de gemiddelde smartphone.

MEER DIEPTE IN JE BEELD
Foto's die je met een smartphone maakt, zullen er altijd 'vlakker' uitzien. Vooral bij portretfoto's maakt de diepte in de achtergrond, een foto mooier. Maar deze tekortkoming geldt helaas ook voor goedkope compact-camera's, al kan je dat gebrek vaak omzeilen door in te zoomen.

BATTERIJ GAAT LANGER MEE
Wil je op uitstap / reis veel foto's nemen, dan is een goede batterij belangrijk. Omdat camera's dikker zijn dan een smartphone, hebben ze ook een betere batterij. 1 keer opladen vóór je op reis vertrekt, is meestal voldoende.


[Bron]
Comments