Welkom

Lentefair LEEF! gaat niet door

Zweeloo / Aalden – De Lentefair LEEF! gaat dit jaar niet door. Er blijkt onvoldoende belangstelling te zijn van de standhouders voor de geplande zevende editie (11 en 12 mei a.s.) op het terrein van camping De Knieplanden in Zweeloo.

Een bittere pil voor de organisatoren van LEEF!. ‘Het aantal inschrijvingen was echter onvoldoende om een aansprekend  evenement te organiseren. Als je minder standhouders hebt, heb je de bezoekers ook minder te bieden. We moeten niet alleen een reputatie hooghouden, maar ook waarmaken. Dat lukt in de huidige omvang niet en daarom is besloten de plattelandsfair dit jaar te annuleren’, zegt penningmeester Jan Seubring.  

De formule van LEEF! stond zes jaar lang als een huis. Voor velen was LEEF! een terugkerend uitje. ‘Maar diezelfde formule blijkt dus nu onvoldoende aan te slaan. We hebben te maken met concurrentie van andere evenementen, misschien wel een vorm van verzadiging. Tijdens de  wervingscampagne liepen we al tegen een afwachtende houding aan en moesten ons uiterste doen om voldoende standhouders warm te maken voor deelname. Het bleek uiteindelijk niet voldoende’, blikt Seubring terug.

De teleurstelling bij organisatie en vrijwilligers is in meerdere opzichten groot, want het zal duidelijk zijn dat het afblazen van de fair ook zijn weerslag heeft op het zwembad. Het Zwembad Zweeloo vormde zeven jaar geleden namelijk de oorsprong van alle bedrijvigheid, want de opbrengst kwam jaarlijks ten goede aan het zwembad. Over de financiële consequenties kan Jan Seubring op dit moment nog geen mededelingen doen. ‘We moeten op zoek naar een nieuw en verfrissend concept, die voor standhouders aansprekend genoeg is.’

Jan Seubring is wat dat betreft optimistisch gestemd. ‘LEEF! zal niet van de activiteitenagenda verdwijnen, want LEEF! heeft zeker potentie. Het is een sterk merk en staat niet voor niets voor actie, leefbaarheid, nieuwe initiatieven en genieten. Er is onder de bevolking veel enthousiasme. Gezamenlijk moeten we nu aanpakken en de schouders eronder zetten. We maken nu even een pas op de plaats, maar we komen als werkgroep LEEF! zeker terug met een vernieuwd concept. Kerndoel blijft geld inzamelen voor het Zwembad Zweeloo.’
Comments