Introductie

Nieuwsberichten

  • Vertrek burgemeester Anja Thijs-Rademakers Na 9 jaar burgemeester van de gemeente Eersel te zijn geweest, heeft Anja Thijs-Rademakers vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd besloten om per 15 september 2017 afscheid van ...
    Geplaatst 24 nov. 2016 07:17 door Leefbaarheidsgroep Eersel
Berichten 1 - 1 van 1 worden weergegeven. Meer bekijken ยป

EERSEL (afkomstig van VVV).
Eersel is een van de Acht Zaligheden, een achttal dorpen in de Kempen, waarvan de naam eindigt op sel (selligheden, zaligheden). Hiermee wordt tot uitdrukking gebracht hoe zalig het is om in deze omgeving te wonen en te verblijven. De Acht Zaligheden zijn: Eersel, Duizel (Duisel), Steensel, Knegsel, Wintelre (oude benaming Wintersel), Reusel, Hulsel en Netersel. Eersel, de parel van de Kempen is gelegen in een bosrijke omgeving met vele toeristische mogelijkheden.

Een fraai marktplein en het Hint sieren Eersel. Men vindt er een groot aantal beschermde monumentale panden en gebouwen. Voortreffelijke logies- en eetgelegenheden. Mooie fietspaden die allemaal bewegwijzerd zijn, en prachtig uitgezette wandelpaden door bos-, heide- en vennengebied. Het is dan ook begrijpelijk dat het in Eersel zowel voor inwoner als voor de toerist zeer aangenaam vertoeven is.

Voor meer informatie over Eersel verwijzen we door naar de VVV: http://www.vvvdebrabantsekempen.nl/over/eersel