Teacher Zone

Doelen

Met deze Teacher zone willen we een antwoord bieden op de vraag die we vaak krijgen van leerkrachten: hoe kunnen we nu eigenlijk best werken met jullie handboeken?

Het antwoord bestaat uit twee delen: we geven een ruimer kader (onze visie en uitgangspunten, rendementsprincipes voor Leren leren op school, ...) én heel concrete tips en ondersteuning bij de drie handboeken. Je ontdekt er meer over als je doorklikt naar de inhoudstafel en de inleiding.

Je krijgt toegang tot de Teacher Zone via uitgeverij Averbode. Surf naar www.averbode.be/lerenleren en je vindt er alles wat je zoekt.

Inhoud van de "Teacher Zone"

Je kan opteren voor een formule die gelinkt is aan de handboeken Leren Leren (= 1 + 2 hieronder) of voor een formule die hier los van staat (enkel 1). 

1 een uitgebreid didactisch kader voor een efficiënte en effectieve Leren leren-praktijk op school, 
2 concrete didactische tips voor het werken met Leerbeest 3.0, Breintrein en Mijn Masterplan. 

Je kan de inleiding en de inhoudstafel gratis inkijken via de links hierboven.

Voor elke leerstijl wat wils...

Iedereen heeft zo zijn voorkeur als het op het aanpakken van problemen aankomt. Sommigen proberen graag meteen verschillende oplossingen uit. Anderen vragen eerst uitleg aan een expert of voeren een grondig onderzoek nog voor ze ook maar iets proberen. 

Blik maar eens terug hoe jij aan de slag bent gegaan toen jij voor het laatst een nieuw toestel hebt gekocht of een nieuw recept wou uitproberen.

Ook met het leren op school gaat het zo, zowel bij leerlingen als bij leerkrachten. In Breintrein 3.0 kan je in het eerste traject nalezen hoe we leerlingen op het spoor brengen van hun leerstijl. We zien elke leerstijl daar meteen ook als een schakel in een volledige leercyclus: elke leerstijl is één manier om bij te leren of een probleem aan te pakken. Echt leren vindt bij voorkeur plaats via verschillende leeractiviteiten die afwisselend beroep doen op de verschillende leerstijlen. Ook in de volgorde van de leeractiviteiten kan je variëren! 

Je kan die zelfde manier van denken toepassen op de rol die leerkrachten kunnen opnemen in de zorg voor Leren Leren op school. Je vindt hiervan een schematisch overzicht in dit document (dat je ook handig kan downloaden onderaan deze pagina). Je kan er bijvoorbeeld zien dat de doeners onder de leerkrachten andere verwachtingen en doelen hebben dan de denkers. Je merkt tegelijk dat ze elk toch ook hun rol te spelen hebben en dat ze vaak afhankelijk zijn van elkaar om van het geheel een succes te maken. Tenslotte ontdek je meteen ook dat we met de Teacher Zone voor elke leerstijl wat te bieden hebben. Zo helpen we elke leerkracht én het volledige team om Leren Leren op school succesvol uit te bouwen.

Procedure voor het aanvragen van een "Teacher Zone"-abonnement

Surf naar www.averbode.be/lerenleren en klik door naar "visie op leren leren" of "didactische ondersteuning".