handboeken


Van 6 tot 18+ in één grote stapsgewijze leerlijn...

De Leercoach-kijk op leren kan je terugvinden in handboeken voor zowel het Basis- als het Secundair Onderwijs. Voor het BaO verschijnt de gloednieuwe reeks Leerladders in augustus 2012 en je ontdekt er alles over op onze Leerladders-pagina. Voor het SO heeft Leercoach intussen drie handboeken op de markt gebracht, telkens in samenwerking met uitgeverij Averbode. Elk handboek richt zich tot één graad van het secundair onderwijs. Telkens spelen we in op de specifieke noden van leerlingen en leerkrachten om stap voor stap leercompetentie op te bouwen.

Neem een kijkje in de drie handboeken voor het SO (met o.a. telkens de volledige inhoudstafel) op de website over "leren leren" van uitgeverij Averbode. Je kan hem openen via deze link.

We stellen de boeken hier kort aan je voor. Voor de drie boekjes zijn intussen ook ondersteunende websites ontwikkeld met oplossingen en extra's. In de rechterzijbalk vind je daarvoor telkens een snelle link.

Leerbeest 3.0
LEERBEEST 3.0 - Leren leren 12+


Deze succesuitgave is toe aan een derde update na tal van herdrukken! De inhoud werd volledig geactualiseerd op basis van nieuw wetenschappelijk onderzoek en speelt in op de nieuwste tendensen in het onderwijs.

De tekst is geschreven in een taal op maat van de leerling en verpakt in kleine deeltjes die vlot in de les kunnen worden geïntegreerd of door leerlingen zelfstandig kunnen worden verwerkt. Op scholen waar men al langer met Leerbeest werkt, maakt het leerkrachtenteam bij het begin van het schooljaar afspraken wie welk onderwerp op welk tijdstip aanbrengt. Zo kunnen leerkrachten met verschillende vakken op elkaars werk verder bouwen.
Nieuw!
Didactische ondersteuning voor de leerkracht
e-opdrachten voor de leerling: handig om je planning digitaal te maken op computer, tablet ... op school en/of thuis


BREINTREIN 3.0 - Leren leren 14+


Ook dit handboek kreeg een flinke opfrisbeurt. Hiermee til je je leercompetentie op naar het niveau van de tweede graad. Verdeeld over vijf actieve trajecten komen volgende onderwerpen aan bod:
(1) Hoe werkt leren (voor jou)?
(2) Plannen en uitvoeren
(3) Je geheugen goed gebruiken
(4) Mindmaps maken en gebruiken
(5) Handig informatie verzamelen, beoordelen en verwerken.

Je vindt meer uitgebreide informatie op deze website.

MIJN MASTERPLAN - Leren leren 16+/18+

MET onderzoekscompetenties

In dit boek vind je alles wat je nodig hebt om je in de derde graad voor te bereiden op een succesvolle overstap naar het hoger onderwijs:
- jezelf motiveren,
- je brein in topvorm brengen,
- aan hoge snelheid informatie doornemen,
- grote gehelen verwerken,
- een onderzoek opzetten en uitvoeren,
- mondelinge examens en moeilijke toetsvragen aanpakken
- een goede studiekeuze maken...

Je ontdekt er alles over op de masterplan-website.