EduBuzz

Het nieuws hieronder is al een tikje gedateerd, zoals je zal merken. Volg ons (@ludwigpeeters) op twitter om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen!

ONDERWIJSNIEUWS

25/03/13: de onderwijsinspectie brengt haar jaarverslag uit. Meer scholen kregen een ongunstig advies (wat hen moet aansporen om zaken dringend bij te sturen) én de groei van talenbeleid stagneert. Je leest het onder andere hier.

15/03/13: gedurende 2 dagen hebben leerkrachten, wetenschappers en beleidsmakers van de 20 best presterende landen op vlak van onderwijs samen gedebatteerd in Nederland op de Teacher Summit 2013. Centraal thema: de rol van de leerkracht. 

07/03/13: de VRT brengt in Panorama een boeiende reportage over de plannen om het secundair onderwijs te hervormen. Naar media-normen was het erg evenwichtig. Nakijken kan via deze link.

27/02/13: Sugata Mitra krijgt de TED Prize 2013: 1 miljoen dollar om zijn droom "a school in the cloud" waar te maken. Wij kondigden zijn lezing in Antwerpen hier aan en brachten er verslag over uit. Je kan het allemaal nog eens nalezen in de Teacher Zone of een video bekijken op TED.com.

23/01/13: KHLIM brengt cijfers over gebrekkige algemene kennis van toekomstige leerkrachten. Na te lezen in alle media. 
Wij lazen een interessante bijdrage in De Morgen van Pedro De Bruyckere: 
De discussie over kennis versus vaardigheden is achterhaald. Bij Leercoach zien we kennis en vaardigheden als twee pijlers, waarbij nog een derde (namelijk attitudes) komt om samen een competentie te vormen.
Comments