La Xarxa‎ > ‎

Fundació La Xarxa

L'any 1972, gent compromesa amb la cultura catalana i el seu futur, va començar a fer programacions estables de teatre per a nens i nenes arreu del país amb el nom de Moviment Rialles de Catalunya, delegació funcional d'Òmnium Cultural. El 1995, una cinquantena d'aquests grups de voluntaris constitueixen la Fundació Xarxa.

Actualment la Fundació Xarxa està composada per 77 grups locals repartits en 29 comarques del territori català. El col•lectiu de voluntaris ascendeix al mig miler de persones aproximadament. Gent compromesa amb la cultura que dediquen les seves hores lliures, esforç i il•lusió a atansar el teatre als infants i a les famílies, i fomentar d’aquesta manera, la creació de nous públics de la cultura.
La programació estable de la Fundació Xarxa, a través dels diferents grups locals, és la principal activitat de la Xarxa. Així mateix, els grups també organitzen altres activitats de caire cultural, com ara mostres de teatre, fires i festivals i col•laboracions amb les festes majors locals. Cada població xarxa organitza la seva temporada estable de teatre per a infants i famílies. El nombre de funcions i els espectacles programats s’organitzen de manera autònoma a cada població xarxa. La temporada sol coincidir amb el curs escolar, i la periodicitat de les funcions dependrà del grup i de les característiques de la població, així com la disposició del teatre o sala per exhibir els espectacles.

La Fundació Xarxa i els diferents grups xarxa de Catalunya, són promotors i organitzadors, a banda de les programacions estables, d’altres activitats relacionades amb el teatre, la cultura i la infància. Així és que moltes d’elles organitzen Mostres i Festivals de teatre i titelles, Maratons de contes, etc. També actuen com a col•laboradors en Festes Majors i altres esdeveniments culturals de la seva localitat. A banda de la Mostra de Teatre Infantil de Catalunya, la Fundació Xarxa ha estat present al sector, i en continua estant, a través dels diferents certàmens relacionats amb el teatre infantil i familiar, ja sigui com a organitzador o com a col•laborador: FIT Festival Internacional de Teatre de Cerdanyola del Vallès, Mostra Butaka d'Olesa de Montserrat, Setmana del Pallasso, Festival Internacional de Titelles de Gavà, Tast d'espectacles, Maratons de contes, etc…