Lauluyhtye Keinu

Lauluyhtye Keinu (Kuva: Mikko Luippunen)

Lauluyhtye Keinu on lahtelainen a cappella –yhtye, joka perustettiin Lahden konservatoriolla jouluna 2009. Yhtyeeseen kuuluvat tällä hetkellä Tiia Pelkonen, Maija Munter, Silvia Lempinen ja Marika Hölttä, jotka kaikki ovat jo valmistuneet musiikin ammattilaisiksi. Keinun ohjelmisto oli aluksi kansanmusiikkipainotteista, mutta nykyään repertuaariin kuuluu kansanmusiikin lisäksi ikivihreitä suomalaisia klassikoita ja muuta musiikkia laidasta laitaan. Yhtye on erityisesti tunnettu joulun ajan keikoista, upeasta soinnistaan sekä puhuttelevasta esiintymisestään.

Keinu on keikkaillut ahkerasti häissä, hautajaisissa, kauppakeskuksissa ja monissa mielenkiintoisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa, joista esimerkkinä esiintyminen kenialaisen Nyumbani Sunshine Music Groupin kanssa Tampereella mahdollisuuksien torilla sekä Interpedian Kenia-illassa keväällä 2012. Lauluyhtye Keinu esiintyi keväällä 2013 mm. Jerzyn Jazzeissa ja Lahden mahdollisuuksien torilla. Keinu valittiin myös esiintymään Tall Ship Races-tapahtumaan Helsingissä 17.7.2013.

Joulukuussa 2015 Keinu vieraili Virossa yhdessä LauluMusikanttien kanssa esiintyen Tarton kaupungin suomalaisessa itsenäisyysjuhlassa. Siellä kuultiin kappaleita esimerkiksi Lauluyhtye Keinun ja LauluMusikanttien uusimmalta levyltä LALALEI- Suomen lasten laulut ja leikit. Levy sisältää lastenlauluja vanhoilla alkuperäisillä sanoituksilla Lauluyhtye Keinun esittämänä, minkä lisäksi samoista lauluista kuullaan nykypäivän versiot uusin ja modernein sovituksin LauluMusikanttien toimesta. LALALEI:tä esitetään myös lastenkonserttina, jossa lapset ja aikuisetkin kuulevat tasokasta musiikkia, oppivat lastenlaulujen historiasta ja pääsevät halutessaan mukaan laulamaan ja leikkimään yhdessä esiintyjien kanssa.

LALALEI- Suomen lasten laulut ja leikit -levyn voi tilata lähettämällä sähköpostia soivatmusikantit@suomi24.fi

Sieltä voi myös kysellä lisätietoa konserttiversiosta, joka sopii erinomaisesti päiväkoteihin, kouluihin, kirjastoihin ja lastentapahtumiin.

Maistiaisia levyltä voi kuunnella osoitteessa https://www.youtube.com/watch?v=uI0U9KaNBBw

Tykkää Lauluyhtye Keinusta Facebookissa! https://www.facebook.com/lauluyhtyekeinu


In english:

Lauluyhtye Keinu is a Lahti-based a cappella band that sings traditional Finnish folk songs, evergreen Finnish classics and a wide range of other kinds of music.