το 26o ατομικό πρωτάθλημα του ΑΟ ΛΑΤΩ. Από 10/11-2/12/2018 - η προκήρυξη

αναρτήθηκε στις 15 Οκτ 2018, 2:16 π.μ. από το χρήστη Α.Ο. ΛΑΤΩ   [ ενημερώθηκε 15 Οκτ 2018, 2:17 π.μ. ]

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ: Ο Α.Ο. ΛΑΤΩ σε συνεργασία με τον Σ.Ο. ΚΑΜΑΡΑ, προκηρύσσει το 26ο ατομικό πρωτάθλημά του (με διεθνή αξιολόγηση), αφιερωμένο αυτό, στον τρείς φορές πρωταθλητή Ελλάδος Χρήστο Κόκκορη.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: έχουν σκακιστές και σκακίστριες του Α.Ο. ΛΑΤΩ και του Σ.Ο. ΚΑΜΑΡΑ από 6 ετών και πάνω (γεννημένοι-ες από το έτος 2012 και πριν).

ΛΗΞΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: οι δηλώσεις συμμετοχής, μέχρι την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 (με μήνυμα στο 6974-197957 – κ. Θανάσης Γραμμέλης).

ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: ορίζεται για όλους στα 15 ευρώ και για αδέλφια 20 ευρώ συνολικά.

ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: οι αγώνες θα διεξάγονται στό εντευκτήριο του Συλλόγου εκτός και αν ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν το επιτρέψει. Στην περίπτωση αυτή, οι αγώνες θα γίνουν σε άλλον χώρο για τον οποίον θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση. Ως προς αυτό, είναι τελείως απαραίτητο οι δηλώσεις συμμετοχής να κατατεθούν μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:

6-8 συμμετοχές: πούλ μονών συναντήσεων.

9-12 συμμετοχές: ελβετικό 6 γύρων.

13-20 συμμετοχές: ελβετικό 7 γύρων.

21 συμμετοχές και πάνω, ελβετικό 8 γύρων.

(με λιγότερες από 6 δηλώσεις συμμετοχής, πρωτάθλημα δεν γίνεται).

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ: διεθνές ΕΛΟ, ελληνικό ΕΛΟ, αριθμός παρτίδων, παλαιότερος αριθμός μητρώου.

ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΕΩΣ: για κάθε παίκτη θα είναι 1:30 ώρα + 30΄΄για κάθε κίνηση. Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική μέχρι το τέλος της παρτίδας.

Εάν περάσουν 30 λεπτά από την προκαθορισμένη ώρα ενάρξεως των αγώνων και κάποιος παίκτης δεν έχει ξεκινήσει να παίζει, τότε χάνει το παιχνίδι. Εάν υπάρχει μια αντικειμενική δυσκολία για την έγκαιρη προσέλευσή του, θα πρέπει να ενημερώσει τον διαιτητή πριν την έναρξη των αγώνων.

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ: αν κάποιος αδικαιολόγητα σταματήσει τους αγώνες του, τότε θα εξετασθεί εάν και πότε θα ξανασυμμετάσχει σε αγώνες του Συλλόγου.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

1ος γύρος: Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 5:00 μμ.

2ος γύρος: Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 10:00 πμ.

3ος γύρος: Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018 5:00 μμ.

4ος γύρος: Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 10:00 πμ.

5ος γύρος: Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 5:00 μμ.

6ος γύρος: Κυριακή   25 Νοεμβρίου 2018 10:00 πμ.

7ος γύρος: Σάββατο  1 Δεκεμβρίου 2018   5:00 μμ. 

8ος γύρος: Κυριακή   2 Δεκεμβρίου 2018 10:00 πμ.


Οι διοργανωτές, έχουν το δικαίωμα να αναβάλλουν κάποιον γύρο εφ’ όσον υπάρξει σοβαρός λόγος όπως π.χ. δυσμενείς καιρικές συνθήκες ή κάτι άλλο.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ: απαγορεύεται αυστηρά η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την διάρκεια των αγώνων. Εάν κτυπήσει κάποιο, θα υπάρξει μηδενισμός. Αν υπάρχει θέμα υγείας ή κάποιο άλλο αντικειμενικά σοβαρό θέμα, το τηλέφωνο θα παραδίδεται πριν την έναρξη στον διαιτητή ο οποίος θα έχει ενημερωθεί και θα έχει θέσει την συσκευή στην αθόρυβη λειτουργία.

ΕΠΑΘΛΑ: θα δοθούν τα παρακάτω:

α) ο 1ος στην γενική κατάταξη, 100 ευρώ και κύπελλο

ο 2ος στην γενική κατάταξη, 60 ευρώ και κύπελλο

ο 3ος στην γενική κατάταξη, 40 ευρώ και κύπελλο.

β) Κύπελλο ο 1ος και μετάλλια ο 2ος και ο 3ος κάτω των 18 ετών.

γ) Κύπελλο ο 1ος και μετάλλια ο 2ος και ο 3ος κάτω των 12 ετών.

Διευκρινήσεις:

1. Σε όλες τις περιπτώσεις, όπου αναφέρεται π.χ. 1ος 2ος 3ος , εννοείται και ή 1η ή 2η ή 3η. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε κατηγορία, ένα κύπελλο ή μετάλλιο θα υπάρχει, ανεξαρτήτως φύλου.

2. Εάν κάποιος κάτω των 18 ή 12 ετών καταταχθεί σε ανώτερη κατηγορία θα πάρει το αντίστοιχο κύπελλο η μετάλλιο. Π.χ. αν ο πρώτος <18 ετών τερματίσει 1ος ή 2ος ή 3ος στην γενική κατάταξη, δεν θα πάρει δυο κύπελλα ή μετάλλια αλλά μόνον αυτό της γενικής κατατάξεως. Σε αυτήν ή παρόμοια περίπτωση, ο 2ος π.χ. στην κατηγορία <18 ετών, θα πάρει το κύπελλο του 1ου αυτής της κατηγορίας, ο 3ος του 2ου και ο 4ος του 3ου.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ:

Για ΕΛΒΕΤΙΚΟ

α) αποτελέσματα μεταξύ των ισοβάθμων, εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους

β) Μπούχολντς

γ) άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας (με τα κριτήρια άρσης της)

δ) Σόννεμπορν – Μπέργκερ

ε) αριθμός νικών

ζ) 2 δεκάλεπτες παρτίδες. Αν και μετά από αυτά τα παιχνίδια, υπάρξει ισοβαθμία, τότε θα παιχθούν δυο πεντάλεπτες παρτίδες και σε νέα ισοπαλία, πάλι το ίδιο μέχρι την τελική επικράτηση.

Για ΠΟΥΛ

α) Σόννεμπορν – Μπέργκερ

β) αριθμός νικών

γ) αποτελέσματα μεταξύ των ισοβάθμων, εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους

δ) 2 δεκάλεπτες παρτίδες. Αν και μετά από αυτά τα παιχνίδια, υπάρξει ισοβαθμία, τότε θα παιχθούν δυο πεντάλεπτες παρτίδες και σε νέα ισοπαλία, πάλι το ίδιο μέχρι την τελική επικράτηση.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μαγουλιανός Γιώργος, βοηθός διαιτητού: Δέλλιου Ανθή.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ: Λογοθέτης Σωτήρης, Μαγουλιανός Γιώργος, Μυλωνάκης Γιώργος

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: Κοζύρης Μιχάλης.

Φωτογραφίσεις (και βιντεοσκόπηση) συμμετεχόντων την ώρα των αγώνων: Για λόγους προβολής του αθλήματος ή του συγκεκριμένου αγώνα αλλά και για λόγους αναμνηστικούς που έχουν να κάνουν με την πορεία του Συλλόγου στον χρόνο, συνηθίζεται να φωτογραφίζονται όσοι συμμετέχουν κατά την ώρα των αγώνων τους. Οι φωτογραφίες αυτές (ή τα βίντεο), θα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας και μπορεί να στέλνονται για δημοσίευση και στην εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ ή άλλο ΜΜΕ που μπορεί να προκύψει. Όποιος διαφωνεί και δεν επιθυμεί φωτογράφιση ή βιντεοσκόπηση του παιδιού του ή του ιδίου, θα πρέπει να το δηλώσει εγγράφως πριν την έναρξη των αγώνων.

Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.

ΟΣΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΩΣ.Comments