ολοκληρώνεται σήμερα το τουρνουά "Παναγιώτης Παναγόπουλος"

αναρτήθηκε στις 8 Ιουλ 2015, 10:54 μ.μ. από το χρήστη Α.Ο. ΛΑΤΩ   [ ενημερώθηκε 9 Ιουλ 2015, 11:15 μ.μ. ]
τουρνουά "Παναγιώτης Παναγόπουλος''
Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των μικρών σκακιστών και σκακιστριών του ΑΟ ΛΑΤΩ στο εσωτερικό τουρνουά «Παναγιώτης Παναγόπουλος» που ολοκληρώνεται σήμερα Παρασκευή 10/7.
Στους αγώνες αυτούς, που ξεκίνησαν την Δευτέρα έλαβαν μέρος 30 παιδιά που χωρίστηκαν σε δύο ηλικιακές κατηγορίες. Στην πρώτη παίζουν παιδιά από Νηπιαγωγείο μέχρι και β΄ Δημοτικού και στην δεύτερη, παιδιά από γ΄ – στ΄ δημοτικού. 
Μετά από τέσσερις γύρους, στον πρώτο όμιλο προηγείται η Κατερίνα Κοζύρη με 3,5/4 και ακολουθούν με 3β. οι Κουτάντος Μανώλης, Αγγελάκη Άννα-Μαρία και Βάρδας Μιχάλης. Στον β΄ όμιλο, προηγείται με 4/4 ο Βάρδας Δημήτρης και ακολουθούν με 3β. οι Δράκος Λεωνίδας, Κουρίνος Γιώργος και Ζερβός Γιάννης.  
Σήμερα το απόγευμα στις 6:30 μμ. θα διεξαχθεί ο 5ος και τελευταίος γύρος.
Ο Παναγιώτης (Τάκης) Παναγόπουλος (1916-1999) ήταν παλαιό μέλος της Εθνικής ομάδος και πρωταθλητής Ελλάδος το 1957. Το διάστημα 1949-1966 συμμετείχε 13 φορές σε τελικές φάσεις των ατομικών πρωταθλημάτων Ελλάδος.  Ήταν ακόμη νομικός σύμβουλος της ΕΣΟ και επίσης ένας πολύ καλός συνθέτης τραγουδιών που ερμηνεύθηκαν από πολλούς γνωστούς τραγουδιστές. Είχε γράψει και τέσσερα βιβλία με ποιήματα, με δύο από αυτά τα βιβλία να είναι αφιερωμένα στο σκάκι
(οι πληροφορίες για τον Π. Παναγόπουλο, από το βιβλίο του Χρήστου Κεφαλή «ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ». 
Comments