2η θέση στην Ελλάδα για την Κατερίνα Κοζύρη στα Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα!

αναρτήθηκε στις 22 Απρ 2019, 11:33 μ.μ. από το χρήστη Α.Ο. ΛΑΤΩ   [ ενημερώθηκε 22 Απρ 2019, 11:48 μ.μ. ]
Με ένα αργυρό μετάλλιο και πολλές καλές εμφανίσεις, γύρισαν οι σκακιστές και οι σκακίστριες του ΑΟ ΛΑΤΩ και του ΣΟ ΚΑΜΑΡΑ, από τα 31α Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα, που πραγματοποιήθηκαν 20-22 Απριλίου στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Εκθεσιακό Κέντρο του Περιστερίου.
Η Κατερίνα Κοζύρη (φετινή πρωταθλήτρια Κρήτης), για μια ακόμη χρονιά επιβεβαίωσε τις ικανότητές της, κάνοντας μια εξαιρετική εμφάνιση στο πρωτάθλημα της Δ΄ Δημοτικού, όπου μέχρι και τον τελευταίο (9ο) γύρο, διεκδικούσε όχι μόνο την πρωτιά στα κορίτσια αλλά την πρωτιά και στην γενική κατάταξη της κατηγορίας της στην οποία συμμετείχαν 184 αγόρια και κορίτσια! Αξίζει να σημειωθεί, πως η 2η φετινή θέση, ήλθε μετά την 5η-4η του 2015, την 1η θέση του 2016,και την 4η-3η του 2017.. 
Στα Σχολικά όμως Πρωταθλήματα, πήραν μέρος και άλλα παιδιά των συλλόγων του Αγίου Νικολάου και όλα, μέσα σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό αγωνιστικό περιβάλλον με πληθώρα συμμετοχών, κέρδισαν πολλές μάχες κάνοντας πολύ καλές εμφανίσεις.
Τα παιδιά που έλαβαν μέρος, ήσαν συνολικά 12 (11 στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και 1 στο Ανοιχτό Πρωτάθλημα της Α΄+Β΄+Γ΄ Δημοτικού).
Αξίζει να αναφερθεί επίσης, πως λόγω της μεγάλης συμμετοχής στους αγώνες, είχαμε σε πολλές περιπτώσεις ισοβαθμίες που η τελική κατάταξη των παιδιών κρίθηκε στα κριτήρια της ισοβαθμίας. Ένα ενδεικτικό παράδειγμα, είναι αυτό στην Δ΄ Δημοτικού όπου 21 παιδιά τερμάτισαν με 6 βαθμούς!
Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά τους βαθμούς που συγκέντρωσαν τα παιδιά μας στην κατηγορία που συμμετείχαν. 

31ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Α΄ Δημοτικού (80 συμμ.)
Αναγνωστόπουλος Κώστας  5
Χωραφάς Μανώλης 5
Λαγουδιανάκης Στάθης 2,5

Β΄ Δημοτικού (142)
Φανουργάκης Μανώλης 5

Γ΄ Δημοτικού (176)
Χωραφάς Δημήτρης 5,5
Παρπαρά Μυρτώ 3

Δ΄ Δημοτικού (184)
Κοζύρη Κατερίνα  7 (2ο κορίτσι)
Γιαλύτης Αρίσταρχος 6
Ορφανάκη Καλλιόπη 5
Πλευριτάκης Μανώλης 4

Ε΄ Δημοτικού (144)
Τουτουδάκης Άγγελος 4,5

15ο ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Κατηγορία (Α+Β+Γ Δημοτικού)  44 συμμετοχές

Φανουργάκης Στέλιος 6β.

Την φετινή χρονιά (όπως και κάθε χρόνο), τα παιδιά από τα Χανιά κέρδισαν πολλές πρώτες, δεύτερες και τρίτες θέσεις.
Πιο συγκεκριμένα (στην κατηγορία του Δημοτικού), κέρδισαν στα ΑΓΟΡΙΑ: 1 χρυσό, 2 αργυρά και 2 χάλκινα μετάλλια και στα ΚΟΡΙΤΣΙΑ: 4 χρυσά και 1 αργυρό. Σύνολο: 10 μετάλλια!
Το Ρέθυμνο στην ίδια κατηγορία, δεν κέρδισε κάποιο μετάλλιο.
Το Ηράκλειο, είχε 2 χάλκινα μετάλλια στα κορίτσια και το Λασίθι το αργυρό μετάλλιο της Κατερίνας Κοζύρη.

Μπράβο σε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά για την συμμετοχή τους πάνω απ' όλα, τόσο στους Πανελλήνιους όσο και στους προκριματικούς αγώνες που προηγήθηκαν.
Comments