Ειδήσεις του ΑΟ ΛΑΤΩ και του ΣΟ ΚΑΜΑΡΑ


Νέες ...μάχες έρχονται!

αναρτήθηκε στις 5 Μαρ 2020, 6:53 π.μ. από το χρήστη Α.Ο. ΛΑΤΩ

Έφτασε και η ώρα των διασυλλογικών πρωταθλημάτων στα οποία συμμετέχουν και ο ΑΟ ΛΑΤΩ και ο ΣΟ ΚΑΜΑΡΑ.
Στον προκριματικό όμιλο για την Α΄ Εθνική, ο ΑΟ ΛΑΤΩ θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τις εξής ομάδες: ΟΦΗ, ΟΦΗ 2000, ΟΑΑΗ, ΚΥΔΩΝΑ, ΚΑΪΣΣΑ, ΟΦΣΧ και ΣΟ ΑΝΩΓΕΙΩΝ.
Στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, ο ΣΟ ΚΑΜΑΡΑ, θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τις εξής ομάδες: ΕΓΟΗ, ΙΔΑΙΟΥΣ ΑΝΩΓΕΙΩΝ, ΠΗΓΑΣΟ, και ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ. 

Εν τω μεταξύ, αυτό το Σάββατο για τον θεσμό του Διασυλλογικού Κυπέλλου, ο ΣΟ ΚΑΜΑΡΑ αντιμετωπίζει εκτός έδρας της ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ. 

Πολλά μετάλλια και διακρίσεις στα Σχολικά Πρωταθλήματα!

αναρτήθηκε στις 5 Μαρ 2020, 6:47 π.μ. από το χρήστη Α.Ο. ΛΑΤΩ

Για μια ακόμη φορά, τόσο στο πρωτάθλημα της Ανατολικής Κρήτης όσο και στα Παγκρήτια Σχολικά Πρωταθλήματα, τα παιδιά των συλλόγων μας, διακρίθηκαν με πολλές και σημαντικές επιτυχίες. Και τα αγόρια και τα κορίτσια μας, αγωνίστηκαν με πολλή σοβαρότητα κέρδισαν πολλά παιχνίδια και πολλά από αυτά, ευτύχησαν να διακριθούν με μετάλλια και κύπελλα. Ας δούμε συνοπτικά τι έγινε ως προς τα μετάλλια. 
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Β'  Δημοτικού: 2η θέση για τον Κωνσταντίνο Τζίμα
Γ΄  Δημοτικού: 3η θέση για την Τζίμα Ανθία
Δ΄  Δημοτικού: 3η θέση για την Παρπαρά Μυρτώ
Ε΄  Δημοτικού: 1η θέση στην γενική κατάταξη (και 1ο κορίτσι) για την Κοζύρη Κατερίνα
ΣΤ'  Δημοτικού:  1η θέση στην γενική κατάταξη για τον Άγγελο Τουτουδάκη.
ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Β΄ Δημοτικού: 2η θέση για τον Χωραφά Δημήτρη (ισόβαθμος με τον 1ο)
Γ'  Δημοτικού: 2η θέση για την Τζίμα Ανθία (1ο κορίτσι και ισόβαθμη με τον 1ο στην γεν. κατάταξη) 
Ε΄ Δημοτικού: 1η θέση στα κορίτσια για την Κοζύρη Κατερίνα 
ΣΤ'  Δημοτικού: 3η θέση για τον Τουτουδάκη Άγγελο (ισόβαθμος με τον 2ο)
ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
στους αγώνες αυτούς, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου (Κοζύρη Κατερίνα, Μαρνέλλος Γιώργος, Ορφανάκη Καλλιόπη, Χωραφάς Δημήτρης) κατέλαβαν την 3η θέση στην γενική κατάταξη.
Στην 5η θέση, η Β΄ ομάδα του σχολείου αυτού (Μενεγάκης Γιώργος, Τζίμα Ανθία, Τζίμας Κωνσταντίνος, Χωραφάς Μανώλης).

Στους αγώνες αυτούς, όπως προαναφέρθηκε, πήραν μέρος και πολλά άλλα παιδιά των συλλόγων μας, κάνοντας όλα τέτοιες εμφανίσεις που μας δίνουν σιγουριά για την περαιτέρω εξέλιξή τους.
Έλαβαν λοιπόν μέρος και οι: Μανώλης και Στέλιος Φανουργάκης, Μιχάλης Βάρδας, Κοζύρης Μιχάλης, Παναγιωτόπουλος Νίκος, Φουντουλάκη Μαρία και Σοφία, Αφορδακός Μιχάλης και Αφορδακού Μαριλένα, Καπαράκη Μαρισόφη, Αναγνωστόπουλος Κωνσταντίνος, Μιχελάκης Μανώλης, Γιαλύτης Αρίσταρχος, Μενεγάκης Κωνσταντίνος.

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ!Πρωταθλητής Κρήτης ο Κωνσταντίνος Τζίμας!

αναρτήθηκε στις 15 Φεβ 2020, 2:12 π.μ. από το χρήστη Α.Ο. ΛΑΤΩ

Ολοκληρώθηκαν το Σαββατοκύριακο που πέρασε και τα φετινά ατομικά νεανικά πρωταθλήματα, που είναι η σπουδαιότερη ετήσια σκακιστική διοργάνωση για τις νέες ηλικίες.
Στους αγώνες αυτούς, ως πρωταθλητές της ανατολικής Κρήτης, έλαβαν μέρος και 12 αγόρια και κορίτσια που ανήκουν στις δύο ομάδες του Αγίου Νικολάου, τον ΑΟ ΛΑΤΩ και τον ΣΟ ΚΑΜΑΡΑ. Ας σημειωθεί, πως κάποια παιδιά μας, δεν μπόρεσαν λόγω ασθενείας, να συμμετάσχουν σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματός τους. Στην κατηγορία των αγοριών <8 ετών, είχαμε μια πολύ μεγάλη επιτυχία, αφού ο Κωνσταντίνος Τζίμας του ΣΟ ΚΑΜΑΡΑ, ανεδείχθη Πρωταθλητής Κρήτης, αήττητος μάλιστα, με τέσσερις νίκες και τρείς ισοπαλίες! Η επιτυχία αυτή, έχει ιδιαίτερη αξία (όπως και η πολύ καλή προσπάθεια όλων των παιδιών μας), διότι τα πρωταθλήματα Κρήτης, είναι από τα ισχυρότερα στην χώρα μας!
Δεν μένει λοιπόν παρά να δώσουμε ιδιαίτερα συγχαρητήρια στον Κωνσταντίνο Τζίμα, αλλά και σε όλα τα παιδιά μας για την δυναμική συμμετοχή τους και βεβαίως και στον προπονητή τους, τον Μάριο Αγγελέτο.
Ας δούμε στην συνέχεια, τις συμμετοχές των σκακιστών και σκακιστριών από τον Νομό Λασιθίου ανά κατηγορία και την τελική θέση που κατέλαβαν σε Παγκρήτιο επίπεδο.

ΑΓΟΡΙΑ
<8    1. Τζίμας Κωνσταντίνος (Πρωταθλητής Κρήτης), 5. Χωραφάς Μανώλης
<10  4. Χωραφάς Δημήτρης (ισόβαθμος με τον 3ο), 7. Μενεγάκης Γιώργος
<12  5. Γιαλύτης Αρίσταρχος
<14  4. Μουλιανιτάκης Νίκος
<16  4. Κοζύρης Ηλίας

ΚΟΡΙΤΣΙΑ
<8    7. Δεδεψίδου Δήμητρα, 8. Φουντουλάκη Μαρία
<10  6. Τζίμα Ανθία, 7. Παρπαρά Μυρτώ
<12  4. Ορφανάκη Καλλιόπη

Το επόμενο σκακιστικό ''ραντεβού'' μας, το Σαββατοκύριακο 15, 16 Φεβρουαρίου, για τους αγώνες των σχολικών πρωταθλημάτων, που θα διεξαχθούν στο γνωστό Εκθεσιακό Κέντρο Γουρνών, κοντά στο Ηράκλειο.

Ολοκληρώνονται αυτό το Σ/Κ τα Παγκρήτια ατομικά νεανικά πρωταθλήματα!

αναρτήθηκε στις 7 Φεβ 2020, 11:20 μ.μ. από το χρήστη Α.Ο. ΛΑΤΩ

Στην τελευταία τους φάση έφτασαν και φέτος τα ατομικά νεανικά πρωταθλήματα και τα αγόρια και τα κορίτσια απ' όλη την Κρήτη, θα διεκδικήσουν αυτές τις δύο ημέρες, την πρόκρισή τους στα Πανελλήνια ατομικά νεανικά πρωταθλήματα που θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο καλοκαίρι (26/6-2/7/20) στα πανέμορφα Ιωάννινα.
Ανάμεσα τους και οι πρωταθλητές και πρωταθλήτριες του Νομού Λασιθίου. Ας δούμε ποιοί και ποιές  αγωνίζονται σε κάθε κατηγορία.

ΑΓΟΡΙΑ
<8    Τζίμας Κωνσταντίνος, Χωραφάς Μανώλης
<10  Χωραφάς Δημήτρης, Μενεγάκης Γιώργος 
<12  Γιαλύτης Αρίσταρχος
<14  Μουλιανιτάκης Νίκος
<16  Κοζύρης Ηλίας

ΚΟΡΙΤΣΙΑ
<8    Δεδεψίδου Δήμητρα, Φουντουλάκη Μαρία
<10  Τζίμα Ανθία, Παρπαρά Μυρτώ
<12  Ορφανάκη Καλλιόπη
<14  ----
<16  ----

Οι αγώνες, διεξάγονται στο ξενοδοχείο Apollonia, στην Αμμουδάρα Γαζίου.

ακόμη μια βράβευση στην Κατερίνα Κοζύρη!

αναρτήθηκε στις 12 Ιαν 2020, 12:00 π.μ. από το χρήστη Α.Ο. ΛΑΤΩ   [ ενημερώθηκε 12 Ιαν 2020, 12:06 π.μ. ]

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στον Άγιο Νικόλαο (στο Κινηματοθέατρο ΡΕΞ), η ετήσια (13η στην σειρά!) ''Γιορτή του Αθλητή'' που διοργανώνει ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Αγίου Νικολάου. Μεταξύ των βραβευθέντων και η Κατερίνα Κοζύρη, που συνεχίζοντας την πολύ καλή της πορεία στα σκακιστικά πεδία, το 2019 στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα είχε και πάλι μια σημαντική διάκριση, αυτή την φορά για την κατάκτηση της 2ης θέσης στα κορίτσια, στην κατηγορία της Δ΄ Δημοτικού! Το πρωτάθλημα εκείνο, είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Απρίλιο στο Εκθεσιακό Κέντρο του Περιστερίου στην Αθήνα.
Ευχόμαστε και είμαστε σίγουροι πως θα ακολουθήσουν κι άλλες επιτυχίες στο μέλλον (όπως είχαμε και τα προηγούμενα χρόνια) όχι μόνον από την Κατερίνα αλλά και από άλλα πολύ ικανά αγόρια και κορίτσια των συλλόγων μας.

Πρωταθλητής Αγίου Νικολάου και πάλι ο Ηλίας Κοζύρης!

αναρτήθηκε στις 11 Ιαν 2020, 11:50 μ.μ. από το χρήστη Α.Ο. ΛΑΤΩ

Ολοκληρώθηκε αισίως και το 27ο ατομικό πρωτάθλημα Αγίου Νικολάου, στο οποίο φέτος πήραν μέρος 26 σκακιστές και σκακίστριες των δύο αδελφών συλλόγων της πόλης μας, του ΑΟ ΛΑΤΩ και του ΣΟ ΚΑΜΑΡΑ. Οι αγώνες, έγιναν με σύστημα ελβετικό 9 γύρων και πραγματοποιήθηκαν, με διαιτητή τον Γ. Μαγουλιανό, στο κοινό εντευκτήριο των δύο ομάδων μας.
Να προστεθεί πως το πρωτάθλημα είχε διεθνή αξιολόγηση.
Ύστερα από 9 πολύ ενδιαφέροντες γύρους, το πρωτάθλημα για δεύτερη φορά και μάλιστα συνεχή, κατέκτησε επάξια ο νεαρός σκακιστής του ΑΟ ΛΑΤΩ, Κοζύρης Ηλίας επιτυγχάνοντας 9 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια! Στην δεύτερη θέση με 8 βαθμούς ο Αντώνης Νίχλος του ΣΟ ΚΑΜΑΡΑ  και στην 3η θέση με 6,5β. ένας άλλος νεαρός σκακιστής του ΑΟ ΛΑΤΩ, ο Γιώργος Μαρνέλλος που ηττήθηκε μόνο από τους δύο πρώτους της γενικής κατατάξεως.
Σύμφωνα με την προκήρυξη, είχαμε και τις ακόλουθες βραβεύσεις. Στις γυναίκες, τρία κορίτσια ισοβάθμησαν με 4β., αλλά σύμφωνα με τα κριτήρια ισοβαθμίας πρώτη στην κατηγορία αυτή, κατετάγη η Κατερίνα Κοζύρη, δεύτερη Ανθία Τζίμα και τρίτη η Μυρτώ Παρπαρά.
Στην κατηγορία κάτω των 18 ετών, πρώτος με 5,5 β. ο Άγγελος Τουτουδάκης, δεύτερος με 5β. ο Νίκος Μουλιανιτάκης και τρίτος με επίσης 5β. ο Δημήτρης Χωραφάς.
Στην κατηγορία κάτω των 12 ετών, πρώτος με 5β. ο Μανώλης Χωραφάς, δεύτερος με 4,5β. ο Μιχάλης Βάρδας και τρίτος επίσης με 4,5β. ο Κωνσταντίνος Τζίμας.
Στην κατηγορία κάτω των 8 ετών, είχαμε ισοβαθμία 4β. για τρία παιδιά. Πρώτος, σύμφωνα με τα κριτήρια ισοβαθμίας, ο Μανώλης Φανουργάκης, δεύτερος ο Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος και τρίτος ο Αλβέρτος Σεκαδάκης.
Για να δείτε την πλήρη βαθμολογία, πατήστε εδώ: http://chess-results.com/tnr492388.aspx?lan=19&art=1

την Κυριακή 12 Ιανουαρίου, η κοπή της πίτας των συλλόγων μας!

αναρτήθηκε στις 8 Ιαν 2020, 10:13 μ.μ. από το χρήστη Α.Ο. ΛΑΤΩ

Πρόσκληση

Σας προσκαλούμε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας, στην φιλόξενη αίθουσα εκδηλώσεων  του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας στον Άγιο Νικόλαο την Κυριακή 12 Ιανουαρίου και ώρα 7μμ.

Θα βραβεύσουμε όλους τους αθλητές μας που διακρίθηκαν την περασμένη αγωνιστική χρονιά.

 

Τα σκακιστικά τμήματα ΑΟ Λατώ και ΣΟ Καμάρα

Εστέ έτοιμοι!...

αναρτήθηκε στις 1 Ιαν 2020, 1:41 π.μ. από το χρήστη Α.Ο. ΛΑΤΩ

Σε αγωνιστικούς ρυθμούς ετοιμαζόμαστε να εισέλθουμε σε λίγο, αφού εντός των ημερών ξεκινούν τα ετήσια ατομικά νεανικά πρωταθλήματα. Μετά, ακολουθούν τα διασυλλογικά πρωταθλήματα στα οποία η Κρήτη συμμετέχει με 23 συνολικά ομάδες που ανά κατηγορία είναι κατανεμημένες ως εξής:

Στην Α΄ Εθνική:  ΣΑΧ, ΟΑΧ, ΣΟΗ
στον Π.Ο.Α΄:  ΟΦΗ, ΛΑΤΩ, ΟΑΑΗ, ΟΦΗ 2000, ΣΟ ΑΝΩΓΕΙΩΝ, ΚΥΔΩΝ, ΟΦΣΧ, ΚΑΪΣΣΑ
στην Β΄ Εθνική:  ΚΙΣΣΑΜΟΣ, ΣΚΟΡ, ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΣ, ΝΕΟΙ ΗΡΟΔΟΤΟΥ, ΓΑΖΙ, ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ
στην Γ΄ Εθνική:  ΕΓΟΗ, ΣΟ ΚΑΜΑΡΑ, ΙΔΑΙΟΙ ΑΝΩΓΕΙΩΝ, ΑΠΟΚΟΡΩΝΑΣ, ΠΗΓΑΣΟΣ, ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ

Καλή Χρονιά να έχουμε όλοι!

αναρτήθηκε στις 1 Ιαν 2020, 1:30 π.μ. από το χρήστη Α.Ο. ΛΑΤΩ

Ο ΑΟ ΛΑΤΩ και ο ΣΟ ΚΑΜΑΡΑ, εύχονται σε όλους να έχουν ένα χαρούμενο και δημιουργικό 2020, με υγεία πάνω απ' όλα!Οι μεταγραφές των συλλόγων μας

αναρτήθηκε στις 5 Δεκ 2019, 11:39 μ.μ. από το χρήστη Α.Ο. ΛΑΤΩ   [ ενημερώθηκε 5 Δεκ 2019, 11:40 μ.μ. ]

Ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες από την ΕΣΟ, το πρακτικό των φετινών μεταγραφών. Οι ομάδες μας, πραγματοποίησαν τις εξής μεταγραφές:

ο Μάριος Αγγελέτος, από τον ΣΟ ''ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ'' στον ΑΟ ΛΑΤΩ
η Καλλιόπη Ορφανάκη, από τον ΣΟ ΚΑΜΑΡΑ στον ΟΦΗ
ο Κώστας Στούμπος, από τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ στον ΑΟ ΛΑΤΩ
ο Γιάννης Τσιχλής, από τον ΑΟ ΛΑΤΩ στον ΣΟ ΚΑΜΑΡΑ
ο Γιώργος Φανουργάκης, από τον ΣΚ.Ο. ΡΕΘΥΜΝΟΥ στον ΑΟ ΛΑΤΩ
ο Μάριος Χαλκιαδάκης, από τον ΑΟ ΛΑΤΩ στον ΣΟ ΑΛΙΜΟΥ

Για να δείτε τον πλήρη κατάλογο των μεταγραφών, πατήστε εδώ: https://www.chessfed.gr/wp-content/uploads/2019/12/praktikometagraf19-teliko.pdf

1-10 of 822