Välkommen!

Las Palmas har nästan 400 000 invånare vilket gör den till den största staden på Gran Canaria. Staden var ett av svenskarnas första charterresemål och det första charterplanet som landade på Las Palmas flygplats var svenskt. 

- Min mormor Edith älskade att åka Las Palmas, och det slutade med att hon köpte en lägenhet här nere. När hon var över 90 år flyttade hon tillbaka till Sverige och då köpte jag och min fru Laila lägenheten berättar Krister. Vi hade aldrig  tillfälle att hälsa på mormor därnere så vi hade inte koll på lägenhetens skick, eller området runt omkring. Lägenheten var i bedrövligt skick så vi fick börja med att totalrenovera den, men vi blev genast överförtjust i området och i Las Palmas. Nu är det vårt andra hem, och inom ett par år kommer vi att flytta ner.
 
 Lägenheten ligger 100 m från den berömda Las Canteras stranden, en pärla sedan 50-talet. Här kan du avnjuta dagarna med sol, bad och mysiga stunder på alla caféer och glassbarer. Vill du ligga på stranden, sola och läsa en god bok så finns det solstolar att hyra för 3 euro/ stol. Mängder av restauranger att tillbringa kvällarna på med god mat och dryck. Känner du för att motionera under din vistelse här så kan du ta långa promenader eller sköna löprundor utefter den 4 km stenbelagda strandpromenaden. Två stora fina gym finns också i närheten av lägenheten och en 18-hålig golfbana finns 10 minuters bilväg bort.
 
Vädret i Las Palmas är behagligt varmt och skönt året om. Svalast är det under januari och februari, men dagstemperaturen brukar ändå komma upp till 20-22 grader. September och oktober är den varmaste  perioden då dagstemperaturen kan vara över 32 grader. Las Palmas är ett perfekt resmål även på sommaren, solsäkert och lagom varmt. Perfekt för dig som tycker det är för varmt i länderna runt Medelhavet i juli och augusti, eller för dig som inte vågar chansa att sommaren i Sverige blir tillräckligt solig och varm.
 
I kvarteren kring lägenheten finns det mataffärer, apotek och en stor variation av andra butiker.  Casa Suecia, ett mysigt fik som ligger mittemot lägenheten, serverar bland annat god frukost till sitt svenska nybryggda kaffe. 
 
Går du utefter gatan Tomas Miller, från stranden, så kommer du efter en promenad på ca 10 minuter till den berömda affärs- och shoppinggatan Mesa Y López  med bland annat det gigantiska varuhuset El Corte Ingles. Det finns också ett shoppingcenter på andra sidan Sankt Catalina busstation vid hamnen, Centro Comercial El Muelle. Där finns en del affärer och restauranger. Följer man strandpromenaden åt vänster når man efter en promenad på ca 15 minuter shoppingcentret Las Arenas (nära Auditorio Alfredo Kraus). Där finns ett stort utbud av butiker, restauranger och caféer. Bland annat finns populära lågpriskedjan Primark.
Vi tycker Las Palmas har en skön blandning av strand- och stadsliv, väl värt ett besök!                                                                                                                                                                

Hälsningar
Krister och Laila Arpgård