LA SOURCE DU CERF

HERBRONNINGSHUIS IN PARC NATUREL REGIONAL DU VERCORS

FRANKRIJK

GESCHIEDENIS

In 2005 voelden wij, Dirk en Jo,  ons geleid naar een ander leven toe; korter bij de natuur en korter bij onszelf. Het was tijd voor diepe verandering . Nochtans was Dirk steeds gelukkig geweest in zijn tandartspraktijk in Halle, en Jo blij met haar job als leerkracht LO en sociale vorming bij gehoor-en gezichtsgestoorde jongeren alsook met haar centrum voor Reiki en bewustzijn.

En toch, verandering drong zich op. Wij vonden een nieuwe uitdaging : kort bij de natuur en onszelf leven in een prachtige natuurlijke omgeving .

HET PROJECT

Het project bestaat erin om een oord te creëren waar wij essentie kunnen delen, waar mensen kunnen komen herbronnen kort bij de natuur en kort bij zichzelf, waar mensen elkaar écht kunnen ont-moeten. Zie onze visie (lager)

HET HUIS

La Source Du Cerf heeft 5 kamers waarvan 3 met badkamer en 2 met badkamer op de gang. Er is ook  een Reikikamer/stille ruimte, een seminarieruimte (37 m2) en een gastenkeuken.Wij hebben een grote tuin rondom ons die in permacultuur-opbouw is sinds 2016. Wij zijn gelegen in het Parc Naturel Régional du Vercors .Meer info over verblijf hier.

 

 

 

_____________________________________________________________________________________________________________________________          

VISIE

Project ontstaan uit energie – uit “geloof” – dat het Leven veel meer is dan wat we er nu van maken, uit een stil verlangen naar een leven in de bergen en een leven kort bij de natuur, weg van alle heisa”. Stil, kort bij jezelf, waar er tijd is om te Zijn, waar er tijd is om te “luisteren” naar elkaar, waar er tijd en ruimte is om je talenten te leven, waar er tijd en ruimte is om anderen en jezelf werkelijk te ont-moeten.
Kan ik jou tegemoet treden – niet voor wat jij presteerde in je voorbije leven – maar voor wie jij bent – nu – zoals je nu voor mij staat – met al je angsten en verlangens – met al je talenten – je humor – en je kanten die je liever niet wil zien of laten zien.
Kan ik – zonder oordeel – mijn handen uitstrekken naar jou - en je “welkom” heten – vanuit het diepste van mijn hart. Ik wil het heel echt.

Dit is wat “La Source” voor ons betekent: een plaats voor herbronning. Naar het diepe leven met onszelf en met de andere – in zoveel of zo weinig mate als het zich maar aandient.

Je bent welkom.
Jo en Dirk
 

Laatste nieuwsjes...

- Juni 2016 : Welkom aan Helena: ons 6de kleinkindje en dochtertje van Jo's dochter Lies. Wat een weelde aan kleinkindjes

- december 2015 : Weeral een jaar voorbij. Dirk maakt een nestje voor ons tweekes in het "kleine huisje" naast de bron.

- Januari 2015 : Niet waar je de hand op legt, wat je neemt

maar wat alle grijpen en alle begrip te boven gaat,

wat aanwaait

zomaar wortel schiet en de  tuin van je Ziel in bloei zet

maakt gelukkig.

GELUKKIG 2015 WENSEN WIJ JE TOE :-)

- 30 september 2014: W E L K O M lieve ROHAN, zoontje van mijn dochter Lies op Moeder Aarde :-)

- mei 2013 : onze seminarieruimte is nu mooier met een prachtige "levensbloem"

- april 2013: de zachte zuiveringsweek heeft heel veel deugd gedaan : zuivering naar lichaam en geest. De volgende zuiveringsweek gaat door begin oktober

- april 2013: ik hervorm de hele moestuin om naar de principes van de permacultuur

- op 13 februari is ROMEO hier geboren : een nieuw geitje in onze stal ;-)

- 2013 : wij wensen jou dat je al datgene krijgt om van jou een gewoon tevreden, gelukkig mens te maken.

- 2012 was het jaar van : verder afwerken van onze kamers; veel nieuwe mensen leren kennen die hier seminaries komen geven en volgen, eigen persoonlijke ontwikkeling die zich verder zet door het volgen van stages, een reis naar Indië (Jo) : wat een cultuurschok; wandelen, speleo, speleoduiken, skiën, klimmen.... Léven :-).

- december 2011: Opleiding level III van The Reconnection voltooid in Parijs. Welkom voor een persoonlijke Reconnectie

- oktober 2011: Ik ben nu Reconnective Healing Practitioner

(zie www.thereconnection.com voor meer info). Welkom voor een healing.

-juni 2011 : Evelien en Wout zijn geboren. Welkom!!

- juni 2011 : La Source begint bekendheid te krijgen bij bewuste mensen : in de laatste 2 weken gingen hier 4 seminaries door: Reiki, dans en innerlijk kind. De energie nestelt zich :-)

- We werken echt heel erg hard aan het eerste verdiep - de gîte en het seminariegedeelte - teneinde deze in orde te krijgen voor de zomer. En ... het zal lukken :-)....

Creatie in de vorm!!! (1 mei 2011)

- NIEUW NIEUW NIEUW : gîteformule!!! Zie "verblijven in La Source : tarieven"

- NIEUW NIEUW NIEUW : het programm van de seminaries zomer 2011 is klaar. Zie seminaries 2011.

- winter 2011 :  het is een gekke winter. Eerst heel koud en veel sneeuw, dan weer heel warm en de elzekatjes die beginnen te bloeien.Onze kachel en muurverwarming doen het heel goed. Het is altijd lekker warm.

Welzijn is .... met een hoekje bij de kachel lezen terwijl buiten de sneeuwvlokken neerdwarrelen.

- 11 september 2010 : de krekels zijn weer weg. De bomen worden herfstvuurrood. De dagen worden korter. De energie van verdieping hangt in de lucht. De natuur wordt heeeeel stil....

- artikel 11/10/2010: Het zijn niet de gebeurtenissen in je leven die je ongelukkig maken, wél de manier waarop je ermee omgaat. (zie bij onderdeel nieuwsbrieven:artikels links in de sidebar)

 -September 2010: Dirk en Jo volgden een week "Tantric Holiday" in Kreta. Verslag hiervan kan je vinden bij "nieuwsbrieven/artikels" links van deze pagina.

.
BY TOUCHING THE PARTS
TOUCHING THE WHOLE
REIKI

Toute âme qui s'élève, élève le monde (Ghandi)Parc Naturel Régional du Vercors