Tursejlads‎ > ‎

Træf 2006

28-29/7: Larsen Træf i Vallensbæk

En vildt fed dag

Lørdag d. 29/7 var der træf for Larsen-både i Vallensbæk. Nogle havde sejlet klassemesterskab i dagene op til - andre dryssede ind i løbet af fredagen og lagde til på den os tildelte mole.

Selve arangementet startede i høj sol klokken 09:30, hvor alle besætninger mødtes ved Vallensbæk Sejlklubs klubhus. Her hilste vi pænt på hinanden - og vores formand, Michael Jeppesen, bød velkommen og redegjorde kort for dagens program:  een konkurrence på land, to på vandet - og så selvfølgelig en masse hygge.

Konkurrencen på land bestod af fire forskellige deldiscipliner for hvilke det gjaldt, at hverken doping, hjerne eller muskler alene kunne gøre det. Vi skulle dyste i dart, bold-curling, sejlmærkekending og vurdering af tovværkslængder. Ledsaget af godt med stærk kaffe gik vi fra disciplin til disciplin - medens vi småsnakkede med de andre hold; uden at røbe for mange hemmeligheder.

Medens vi dystede på land, sejlede Michael ud på vandet og "dumpede" 60 træklodser påført point. Da han kom tilbage var vi færdige - og et koldkrigsagtigt oprustningsforløb tog fart. Nogle mente, at opsamling af træklodser kunne klares med de bare hænder - eller med pøsen, medens andre i højere grad forlod sig på våben såsom fiskenet eller Storm P-agtige opfindelser med lignende egenskaber.

Sejl blev sat og snart gik starten - i dejlig frisk vind - så der var god knald på da vi strøg ud i bugten, spejdende efter noget vi ikke helt vidste hvordan så ud. Pludselig var de der. Klodserne. Nogle smed forsejl for at slippe for at skulle bakse med det under de mange vendinger som helst sikkert ventede - andre lod det blive på i fartens navn. Der blev kommanderet, dirigeret, jublet og til tider grædt højlydt når gode klodser blev fanget hhv. tabt. Efter nogen tid var Køge Bugt støvsuget for klodser - og det var tid at sejle ind igen.

På land blev klodserne samlet sammen - og der blev spist frokost på havnen. Vallensbæk havn er fyldt med skønne "halvskure" med bænke i grønne og læfyldte omgivelser - så det var selvfølgelig i et sådant dette foregik.

Efter middag var vinden løjet en smule af. Første sejlads i "ram din egen tid"-konkurrencen skulle så småt til at starte. Startlinien blev lagt mellem en rød bøje i det store havnebassin ml. Vallensbæk og Ishøj - og en stor motorbåd hvis ejer gerne ville være tidstager. Turen gik ud til en nordbøje cirka een mil fra havnen. Det gik meget stille for sig - og der blev sejlet meget konservativt, så de fleste tog en god time om turen...

Snart efter måltagning af sidste båd gik starten til anden sejlads. Vinden var taget til, og sejladsen kunne nemt være gennemført på en god halv time - hvis ikke det var fordi målet var at ramme egen tid fra første sejlads. Meget målrettede besætninger valgte at gå ind i havnebassinet og cirkle rundt indtil det var tid at gå over stregen medens de mere eventyrlystne drog på opdagelse i farvandet omkring Bornholm - eller i hvert fald et stykke ud i bugten. Det siger sig selv at sidstnævnte strategi var mere følsom overfor pludselige vindhuller end førstnævnte, hvilket da også afspejlede sig i resultatet.

Efter måltagning af alle både, lagde vi allesammen til på "Larsen-molen" (et skønt syn) og der blev rigget af, hentet flydende forsyninger og talt point sammen.

Så var det tid til molepils og præmieoverrækkelse - det vi alle havde ventet på. Herunder vises fordelingen:

Konkurrence på land:
1. La Luna - fik herfor et gavekort på 500 kroner til Tempo Bådudstyr
2. Emmeline - fik herfor et gavekort på 200 kroner til Alttilbaaden.dk
3. Speedy Lady - fik herfor et trimbog fra John Mast
4. Mumtaz
5. Sølyst
6. Felicia

Rævejagt:
1. Felicia - fik herfor et Vindex
2. Speedy Lady - fik herfor en trimbog fra John Mast (igen)
3. Mumtaz - fik herfor kogebogen "Mad om bord"
4. La Lune
5. Emmeline
6. Sølyst

Ram din egen tid:
1. Felicia -fik herfor gavekort på 500 kroner til Tempo Bådudstyr
2. La Luna - fik herfor gavekort til Alttilbaaden.dk
3. Emmeline - fik herfor trimbog fra John Mast
4, Mumtaz
5. Speedy Lady
6. Sølyst

Yderligere skulle der fordeles nogle præmier ved lodtrækning:
Speedy Lady fik en kikkert
La Luna fik en lygte og en trimbog
Felicia fik to fendere
Sølyst fik et gavekort på 500 kroner til Tempo Bådudstyr
Emmeline fik en Komnfortpude
Mumtaz fik et gavekort på 1000 kroner til Quantum Sails

Yderligere fik dagens "uheldigste" - Sølyst - fire par sejlerhandsker.

...alle var glade og tilfredse med ovenstående.

Ved 19-tiden tog de gamle hjem medens de unge tog til fest sammen med L23ere og 806ere i det store telt.

Det var bare en helt vildt fed og hyggelig dag, der viste at forskellige Larsen-både med besætninger fra næsten alle aldre:-) har masser af grunde til at mødes.

Jeppe Havelund/Sølyst

PS : Ligger du inde med bileder - så send dem til Webmaster, så vi kan gøre denne beretning lidt sjovere at se på!

PPS : En luffe 40.04 som nogle af os - i mangel af en 40-fods Larsen - blev lidt lune på - koster i skrabet udgave 1.6 Millioner - i den udgave som i november 2005 tog Bådnyt med storm 2.6 Millioner, så mon ikke Dansk Larsen Klub består endnu et par år?

Præmiesponsorer:

Claus V Bådudstyr

Tempo Bådudstyr

Quantum Sails

Alt til båden Bådudstyr

John Mast