Kloostertuin Windesheim

Pastorieweg

Welkom in de Kloostertuin Windesheim (bij Zwolle)

De Kloostertuin is een ecologische kruidentuin in de kleine gemeenschap Windesheim en ligt aan het eind van de Pastorieweg in de onmiddellijke nabijheid van het oude klooster. De tuin ligt in een kom dat voor een deel wordt beschaduwd door een hoge, oude eik en begrensd door taluds waar de hele dag de zon op staat. Dat heeft zijn invloed op de keuze van de planten. De kloostertuin is ingedeeld op thema: een vak met kruiden voor de Hollandse pot, oude kloosterkruiden, mediterrane keukenkruiden en theebladeren. Bezoekers van de tuin mogen voor eigen gebruik kruiden meenemen.

De tuin biedt de bezoeker rust, tijd om te reflecteren met een prachtig uitzicht op de kerk die gehuisvest is in de voormalige brouwerij van het beroemde hoofdklooster der Moderne Devoten.

De kloostertuin is een initiatief van de stichting Landschapsbelangen dat met steun van de Hervormde Diakonie Windesheim, de RABO bank, de Groene Loper, de gemeente Zwolle en vele lokale vrijwilligers tot stand kwam. Start: 2019.

Alle kruiden

Fotoverslag

Grafstenen 15e en 16e eeuw

Wat te oogsten in deze periode?

Dragon Dragonazijn is nu het moment. Doe in een schone glazen fles biologische azijn, gekleurde peperkorrels, teentje knoflook en een aantal takjes dragon. Is echt heel lekker in vinaigrette.

Oregano Oregano blaadjes oogsten en drogen.

Borage blad is door frisse komkommer smaak heerlijk in salades en sausen. De bloempjes kun je gebruiken voor garnering.