Udstilling på Mothsgården

Særudstilling på Rudersdal Museer, Mothsgården, Søllerødvej 25, 2840 Holte.

Fra d. 10. september 2011 til d. 15. januar 2012. Tirsdag til søndag 11-16.

"Landevejens Helte – Særudstilling i anledning af VM i cykling 2011."

 Sidst i september er Rudersdal Kommune scene for årets største sportsbegivenhed på dansk grund og verdens største cykelbegivenhed næst efter Tour de France – VM i landevejscykling.

I den anledning har Rudersdal Museer forberedt en udstilling om landevejens helte. Både de store og de mere lokale af slagsen, som nu de glade klubmestre fra 1930, Karl Petersen og Gotfred Nielsen fra Søllerød Cykleklub. De lokale cykelklubbers virke i nyere tid er også med.

Landevejens Helte

Udstillingen er ikke alene rig på fotos og plakater fra cykelsportens godt 100-årige historie. Den indeholder også genstande som en såkaldt væltepeter, der som en af de første cykeltyper blev brugt i konkurrencer i slutningen af 1800-tallet.

En af de tidligste danske mestre, Thorvald Ellegård, som blev verdensmester i sprint for første gang i sin karriere så tidligt som 1901, beholdt sin fine håndbyggede baneracer med træfælge. Cyklen eksisterer stadig og kan ses på udstillingen.

I et særskilt lokale er der fokus på nutidens elitecykling og de aktuelle verdensmesterskaber. Her vil man bl.a. kunne se Bjarne Riis vindercykel fra Tour de France i 1996, samt andre kendte cykelrytteres cykler. Flere af de originale vindertrøjer fra både Tour de France, VM og Giro d'Italia, samt et stort udvalg af både nutidige og historiske medaljer og pokaler er udstillet.

Cykelmotionsbølgens mere folkelige udtryk bliver også illustreret, og her vil publikum få mulighed for at prøve en computerstyret hometrainer kendt fra TV. VM-ruten i Rudersdal er kodet ind, så man kan prøve at køre et kortere eller længere stykke under samme forhold som VM-rytterne. Endelig vises der også filmklip og billeder i museets lille biograf.

Ċ
Mothsgården Rudersdal Museer,
30. aug. 2011 01.50