Presentació


L'amor de la natura i la natura de l'amor és una nova producció de la Coral Cantiga per a l'estiu del 2015. En aquest concert-espectacle, un rapsode, una soprano solista i un llaütista desvelaran, juntament amb el cor, els misteris de l'amor i l'amor per a la natura a partir de música renaixentista catalana i europea.

Amb Ecco mormorar l'onde de Monteverdi es dóna el tret de sortida d'un concert que, com l'aurora, anirà despertant les sonoritats d'una natura serena, viva i juganera, inevitablement relacionada amb l'amor. És la calma de la natura de .... de Monteverdi, que posa en evidència un cor turmentat. «Pau ha en lo món, i guerra jo tot sol», com deia Ausiàs March.

L'amor i la natura són dos dels grans misteris de la humanitat i l'han cantat trobadors, poetes i filòsofs. Durant el concert, i en el marc de la commemoració dels 700 anys de la mort de Ramon Llull, ens fan de fil conductor fragments del Llibre d'Amic e Amat. Textos del Cançoner de Ripoll, d'Ausiàs March i de Jacint Verdaguer també hi tenen cabuda i contraposaran amb frescor els diversos tipus d'amor (cortès, carnal, platònic, pur, etc.). Tant per a la selecció de textos com per a la declamació en els concerts comptarem amb l'experiència i bon fer del poeta Enric Casasses.

El programa del concert està integrat per obres de Claudio Monteverdi, Luca Marenzio, Clément Janequin, Thomas Tomkins, Juan Vásquez, Joan Brudieu i peces de cançoners del segle xvi.

Finalment, incloem en la proposta la possibilitat de fer intervencions de petit format prèvies al concert (llaüt, quartets vocals, solista, recitador...), en diversos punts propers al lloc central de l'espectacle per gaudir d'una bona ambientació renaixentista.

Esperem que trobeu atractiva aquesta proposta fresca i estival i que pugui tenir cabuda en la vostra programació d’estiu del 2015.

Josep Prats

Director de la Coral Cantiga