Adatlap


Lakás Budapest közelében ELADÓ VAGY KIADÓ


A lakás adatai    GPS: 47.66......, 19.058......
Szentendre, Széchenyi tér ..... ... em. .... ajtó; 


Vételár (irányár): 10.000.000 Ft Bérleti díj (irányár): 50 000 Ft/hó + rezsi
Típus: lakás Közös tárolók: lakószinten, pincében,
Kategória: eladó, kiadó Erkély mérete: 3 × 1 m
Alapterület: 56 m2 Építmény: alagútzsalu, lapostető
Szobák száma: 2 Kilátás: zöld, lakótelepi
Emelet 1 Fűtés, melegvíz: távhő, egyedi méréssel
Állapot: lakható Parkolás: szabad-parkolóban
Építés éve: 1978 Komfort fokozat: komfortos (gáz nincs)
Tömegközlekedés:
Közös költség :
Fűtésdíj:
Szemétdíj:
buszmegálló 5 perc
  1.000 Ft/hó
11.600 Ft/hó
  1.500 Ft/hó
Gyerekelhelyezés:
KábelTV:
Buszmegállók:
Szolgáltatások:
bölcsőde ... gimnázium
UPC, a két szobában
5 perc,
lásd külön


AZONNAL BEKÖLTÖZHETŐ!
(akár bútorozottan is)

További információk


Nézzen körül a Google-lel!A Püspökmajor lakótelep - Széchenyi tér


Az alábbi képen, Pomáz ill. Budapest felől a HÉV-vel Szentendrére közeledve  látható nevezetes "lépcsős házak" mögött terül el az a lakótelep, amit tágas, fásított szerkezete miatt egyetlen képen illusztrálni nem lehet. A négy emeletes blokkházak általában négy-négy lépcsőházának egy-egy szintjén három lakás található. A lakótelep épületeinek kinézetére a site baloldali oszlopában látható kis kép jellemző.


A lakótelepet a többi oldalról családi házas kertváros övezi.
A telep legkellemesebb adottsága, hogy a napi élethez szükséges minden szolgáltatás elérhető 5 perc járáson belül. A bölcsődétől kezdve a gimnáziumig, a zöldséges bolttól a fitness szalonig. Legcélszerűbb a műholdfelvételes térképen áttekinteni. Klikk ide, vagy a kis térképre. A lakótelepet jellemző fotókat a bal oldali sávból elérhető fényképalbumon keresztül tekintheti meg.

A francia liszenszű alagútzsalus szerkezet


Első ránézésre ezek az épületek ugyanúgy néznek ki, mint a panel épületek.  De sok tekintetben előnyösebb szerkezet ez a hagyományos tégla építkezéshez képest. Sokan okkal félnek a paneltől, mert az egymás mellé illesztett fal-lapok közötti rések kitöltése a brigád munkaerkölcsétől függött, és a hibák utólagos kijavítása meglehetősen költséges. Kijavítatlanul pedig a huzat miatt a fűtés költséges.

(Klikk a képre a nyításhoz)
Az alagútzsalus épületek esetében minden szinten egymás mellé "alagutakat" zsaluznak, és a közéjük öntött betonból lesznek a falak. Így az épület váza egybefüggő vasbeton szerkezet. Az alagutak végeit tégla parapetre ültetett nyílászárókkal zárják le, A közfalak könnyűszerekezetek.
 
A francia liszensz jelentősége abban áll, hogy amikor ez a lakótelep épült az 1970-es évek végén, Magyarországon az embargók miatt még nem lehetett jó minőségű hő és hangszigetelő anyagokhoz hozzájutni, ami a tömör beton falakat, födémet lakhatóvá teszi. A francia színekben folyó építkezéshez kintről hozatták ezeket az anyagokat, melyek a mai napig kiváló minőségben szolgálják a feladatukat. Ilymódon sok tekintetben előnyösebb, rugalmasabban átépíthető szerkezet a hagyományos tégla építkezéshez képest, mely utóbbi előnyt a felújításkori átépítéskor nagyon kellemes eredménnyel ki is használtak.

A csúszózsalus építési mód az más, magasabb épületekhez használják. Ekkor az összes teherhordó falat bezsaluzzák a legalsó szinten, és mindig, amikor a beton megkötött, a különleges acél zsaluzatot az alsóbb, megszilárdult falakra támaszkodva feljebb tolják. A födémeket itt utólag öntik le.