Odresci s umakom od estragona

Recept s bloga Laka kuharica

Porcija: 2    Gotovo za: 45 min    Priprema: 30 min    Pečenje: 15 min    Složenost: lako

SASTOJCI:
2 svinjska odreska (oko 125g svaki)
50 g kukuruznog brašna, pomiješanog s malo soli i papra
2 jaja, lagano umućena
70 g domaćih krušnih mrvica
50 g sira ribanca
4 žlice suncokretovog ulja, za prženje
¼ šalice bijelog vina
1 čajna žlica sušenog estragona, samo sitno sjeckani listići
¾ šalice povrtnog temeljca od ½ kocke
1 čajna žlica kukuruznog škroba
¾ šalice kiselog vrhnja
¼ čajne žlice crnog papra

PRIPREMA:
1. Odreske pažljivo istanjiti batom za meso. Krušne mrvice pomiješati sa sirom ribancem.U 3 tanjura ili posude za paniranje rasporediti začinjeno kukuruzno brašno, umućena jaja i mješavinu krušnih mrvica i sira ribanca.
2. Svaki odrezak, s obje strane, lagano provući prvo kroz brašno (višak brašna otresti), zatim, s obje strane, umočiti u jaja.
3. Odreske zatim, s obje strane, utisnuti u smjesu krušnih mrvica i sira ribanca. Prije pečenja, odložiti na 20 minuta u hladnjak.
4. Panirane šnicle peči na zagrijanom ulju 2 - 3 minute sa svake strane ili dok ne budu posve pečeni i zlatno - smeđe boje. Izvaditi iz tave na papirnati ubrus da se otstrani suvišna masnoća.
5. Za umak,  vinom preliti sjeckane listiće estragona i ostaviti da vino zakuha. Nastaviti kuhati 1 - 2 minute, ili dok se količina tekućine gotovo u potpunosti ne smanji.
6. Vino s estragonom procijediti u posudu s povrtnim temeljcem, pustiti da zakuha. kuhati daljnje 3 - 4 minute, ili dok se količina ne smanji na pola.
7. Škrobno brašno dodati uz stalno miješanje, zatim umiješati kiselo vrhnje: Umak kuhati  2 - 3 minute dok se ne zgusne. Popapriti.

Svaki odrezak preliti s malo umaka i poslužiti s pečenom brokulom ili prilogom po želji.

ALL RIGHTS RESERVED © 2009-2013 Laka kuharica - Easy Cook