Mesna štruca s mortadelom i artičokama

Recept s bloga Laka kuharica

Porcija: 6 - 8    Gotovo za: 1 h 45 min    Priprema: 45 min    Pečenje: 30 min    Složenost: umjerena

SASTOJCI:
40 g starog kruha, narezanog na kockice
100 ml mlijeka
350 g mljevene junetine
40 g sira ribanca
Malo muškatnog oraščića
2 jaja
Sol i papar
80 g mortadele
Kukuruzno brašno
400 g srca artičoke iz staklenke, ocijeđene ili svježe
90 g domaćih krušnih mrvica (60 g + 30 g)
1 jaje, umućeno

PRIPREMA:
1. Kruh preliti mlijekom i ostaviti da odstoji onoliko koliko je potrebno da upije mlijeko i omekša.
2. Mljeveno meso pomiješati sa sirom ribancem, muškatnim oraščićem, solju, paprom, 2 jaja, namočenim kruhom i polovicom količine (40 g) grubo natrgane mortadele. Mijesiti dok se ne dobije čvrsta, ujednačena smjesa. Ako je smjesa previše rahla, dodati krušne mrvice.
3. Smjesu staviti na papir za pečenje posipan kukuruznim brašnom, spljoštiti je u četverokutni oblik. Ostatak mortadele (40 g ili 3-4 ploške) rasporediti po sredini štruce, na njih rasporediti srca artičoke.
4. Štrucu oblikovati pomoću papira za pečenje, zamotati i ostaviti da odstoji 30 minuta u frižideru kako bi postala tvrđa.
5. Umućeno jaje i krušne mrvice pripremiti u posudama dovoljno velikima za paniranje štruce. Mesnu štrucu izvaditi iz frižidera, umočiti u jaje i zatim u krušne mrvice.
6. Štrucu popržiti sa svih strana (oko 5 minuta za svaku stranu) na vrućem maslinovom ulju u velikoj tavi ili u dovoljno velikom obliku za pečenje.
7. Štrucu zatim premjestiti na novi komad papira za pečenje, zamotati je i dobro savinuti krajeve. Peči u mikrovalnu pećnicu 15 - 20 minuta na max ili 50 minuta u električnoj pećnici na 180°C. Nakon pečenja ostaviti 5 minuta da odstoji u papiru, zatim izvaditi i ostaviti da stoji dok ne postane mlaka kako bi se mogla lijepo narezati.

Poslužiti s pire krumpirom ili povrćem i salatom.

ALL RIGHTS RESERVED © 2009-2018 Laka kuharica - Easy Cook