Cipi Acest Pitic Urias - Poveste / Povesti Celebre

 
Carti pentru copii scoase de la "naftalina" - Amintiri pierdute, dar nu de tot !
 
Copii nostri au nevoie de carti adevarate pentru copii, nu de monstri, razboaie sau filme si desene animate care le sucesc mintile. Copii nostri au nevoie de desene animate normale, cu elemente simple pe care mintea unui copil le poate intelege relationindu-le cu notiunile simple care ii sint deja clare (motan-pisica - vezi Tom si Jerry, ciocanitori, Strumfi etc). Introducerea haotica in mintea (care este in formare) unui copil, a unor elemente sofisticate si foarte dinamice (ca miscare, luminozitate, culoare si notiuni) va duce la instaurarea unui mod de gindire haotic si la formarea unei personalitati deviante, lucru pe care nici un parinte nu si-l doreste pentru copii lui. O parte dintre noi constientizeaza acest lucru. Altii constientizeaza partial dindu-si seama ca ceva este in neregula cu media actuala si cu desenele animate care se promoveaza acum (bazate pe actiune si violenta si incoerenta - tot felul de fiinte ireale/imaginare, schimonosite, care duc la contructia unor minti deformate cu care societatea va trebui sa se lupte ulterior zeci de ani). Acestia nu-i mai lasa pe copii la televizor. Sint insa multi dintre noi care nu constientizeaza nici macar partial pericolul reprezentat de media si societatea noastra, care deraiaza incet dar sigur, si care isi lasa copii non-stop la televizor.
 
Trebuie sa oprim asta !
 
Sa nu-i lasam pe copii nostri sa ajunga victimele unei societati deformate, pentru ca altfel ne vom simti frustrati si distrusi vazind ce am fost noi si ce au ajuns ei. Putem sa facem mai mult, putem sa gindim, putem sa le oferim o minte cu care sa reuseasca sa fie oameni adevarati, intr-o societate in care vor avea de luptat. Sa le oferim putin cite putin (putin cu putin se face mult) si mai ales bun din ceea ce am avut si noi, chiar daca mediul si societatea de acum ofera mult si prost.
 
Noi sintem parintii lor si noi decidem cum facem educatie copiiilor nostri, nu cei care ne baga pe git pe canalele media si pe internet toate mizeriile, cu care vor sa faca bani, distrugind psihicul generatiilor viitoare.
 
Sa incepem cu CIPI - Acest Pitic Urias. Poate ca a fost predestinat.
 

 
Atentie ! Oameni mari ! Aceasta carte, este o carte despre politica !, despre manipulare, despre dictatura, despre revolutii si despre normalitate. In fond vrem sa avem o viata normala. Sa ne bazam pe Cipi.
 

 
- versiunea in limba romana -
 
(versiunea in limba maghiara nu este disponibila pentru moment - vezi mai jos)
 
Cartea electronica "Cipi, acest pitic urias", este in format pdf format care contine atit pozele cit si textul OCR (Optical Character Recognition) - adica format editabil. Textul "citit" / ocr-izat, are nenumarate imperfectiuni. El va fi pus pe site in mai multe formate de documente (.RTF - rich text format, .txt, .doc etc). Aceste documente se pot utiliza pentru refacerea textului original prin completare manuala, cu ajutorul pozelor din pdf, prin confruntare poza/text citit (pdf-ul este un tip de document care contine atit poza originala in plan vizibil, cit si textul "citit"/recunoscut/ocr-izat in "spate").
 
Cartea este in versiunea ei romaneasca. Versiunea maghiara Csipike, urmind a fi redata publicului de catre cineva care o are.
 
Daca doreste cineva sa se ocupe de text si sa-l refaca si sa-l redea romanilor si maghiarilor, il vom posta si pe acesta integral pe site.
 
Daca nu puteti deschide aceste fisiere (cele de mai jos), cel mai probabil este necesar sa instalati programul Adobe Reader. Il puteti gasi la adresa web:
 
ċ
cipi.txt
(235k)
LaitEndMagic LightAndMagic,
Dec 27, 2009, 4:39 AM
ċ
cipi2.txt
(222k)
LaitEndMagic LightAndMagic,
Dec 27, 2009, 4:39 AM
Ċ
LaitEndMagic LightAndMagic,
Dec 27, 2009, 4:23 AM
Ċ
LaitEndMagic LightAndMagic,
Dec 27, 2009, 5:22 AM
Ċ
LaitEndMagic LightAndMagic,
Dec 27, 2009, 4:27 AM
Ċ
LaitEndMagic LightAndMagic,
Dec 27, 2009, 4:30 AM
Ċ
LaitEndMagic LightAndMagic,
Dec 27, 2009, 4:32 AM
Comments