Voorpagina‎ > ‎

Nieuwsbrief juni 2014

Beste Lezers van de Nieuwsbrief

 

Woensdag 18 juni was het kamerdebat over het Meerjarenplan Infrastructuur Ruimte en Transport (MIRT)

 

Minister Schultz van Haegen houdt vast aan haar voorkeursvariant van 2x7 rijbanen voor de A27. De second opinion van het CPB met het advies voor uitstel lapt ze aan haar laars.  Alle onderzoeken die laten zien dat de economische groei voorlopig laag blijft, ook. De oppositie zei het zo: de minister doet aan wensdenken en hoopt op een self-fulfilling prophecy. 
Deze variant wordt nu  verder uitgewerkt en voorbereid tot een Ontwerp Trace Besluit (OTB). Dit OTB wordt verwacht eind 2015 tezamen met een Milieu Effect Rapportage (MER).  Deze rapporten worden dan  voorgelegd aan de Tweede Kamer, die  kan beslissen om dit goed te keuren of niet.  Dus: het besluit voor 2x7 is nog steeds niet definitief!

 

In het debat gaven de partijen GroenLinks, Christen Unie, D66 en Partij voor de Dieren goed weerwerk aan de minister, van onze informatie is daarbij dankbaar gebruik gemaakt. De PvdA steunt de VVD opnieuw bij de verbreding.

Het voorstel om de NRU in Overvecht eerst aan te leggen ipv eerst de A27, werd afgewezen. Dit betekent dat grote files in Overvecht zullen ontstaan. Eerst tijdens de lange bouwperiode, en daarna omdat er meer auto's aangevoerd zullen worden op een toch al volle weg. Alleen bij financiële meevallers kan de bouw van de NRU eventueel naar voren worden gehaald.
Verbreding zal sowieso zorgen voor meer verstopping en vervuiling in de stad, vanwege grotere aanvoer van auto's. Dit zal de minister een worst zijn: zolang de snelweg maar doorgaat en voor de rest moet de gemeente het maar oplossen. De NRU is een gemeentelijke weg.

 

 

Op dinsdagavond 24 juni en woensdagavond 25 juni van 19.00 tot 21.30 uur organiseert Rijkswaterstaat  twee informatieavonden om u nader te informeren over de voorkeursvariant. Het programma van beide avonden is gelijk en ze vinden plaats in ’t Oude Tolhuys, Weg naar Rhijnauwen 13-15 te Utrecht.

Als je wilt weten wat ons boven het hoofd hangt: kom dit bezoeken. Laat je informeren en wees vooral kritisch. Laat horen hoe je het anders wilt.

 

Zondag 22 juni a.s. organiseren de Vrienden van Amelisweerd de 'Dag van Amelisweerd'. De Vrienden willen hiermee bekendheid en waardering van het landgoed vergroten. Zie website: http://www.vriendenvanamelisweerd.nl/

 --
Met vriendelijke groet,
Laat Lunetten Niet Stikken,
​John Buitink, Alieske de Vries, Theo Traas, Hugo Pragt, Peter Quaak​
Comments