Lopende acties‎ > ‎

MKBA is uitgekomen

Beste lezers van de nieuwsbrief,

De officiële MKBA is uitgekomen, de conclusies zijn niet anders dan de officieuze MKBA van de TU Delft die vorig jaar november uitkwam.
 
Deze conclusies  zijn:
De kosten van de A27 zijn hoger dan de baten. Alleen bij heel hoge economische groei (meer dan 5 keer hoger dan wat we nu hebben)  zouden de opbrengsten hoger zijn dan de baten.

Niet  doen dus, zou je zeggen.

Even een korte uitleg: in een Maatschappelijke Kosten Baten Analyse (MKBA)worden de kosten van verbreding van de A27 afgewogen tegen de opbrengsten. Daarbij worden alle maatschappelijke kosten zo goed mogelijk gewogen en meegenomen, dus bijvoorbeeld ook kosten door milieu effecten.

Het rapport is opgesteld door een onafhankelijk adviesbureau dat geselecteerd is door het ministerie. En de resultaten zijn ook nog eens gecontroleerd door het CPB (Centraal Plan Bureau). Die onderschrijft de conclusies van het MKBA rapport.

Maar belangrijk: het CPB adviseert uitstel (!) vanwege de lage economische groei die we op dit moment hebben. En adviseert ook om de twee x zes variant opnieuw te overwegen.

Helaas legt de minister dit alles naast haar neer en wil opstomen met haar twee keer zeven variant.
Onverstandig en irrationeel vinden wij dit! 
 
Morgen vindt het MIRT debat plaats in de kamer, de A27 komt ook aan de orde. De kamerleden kunnen de minister nog bijsturen!
Het MIRT staat voor: Meerjarenplanning Infrastructuur Ruimt en Transport. Hoe meer mensen uit onze wijk daarbij aanwezig zijn, hoe meer indruk we maken als belangengroep. Heb je tijd, ga mee en versterk onze vertegenwoordiging!

We vertrekken woensdag 18 juni om 12.17 vanaf Utrecht Centraal

In de bijlage onderaan de pagina het persbericht dat wij samen met andere Utrechtse groepen hebben verzonden.

Hier vind je de second opinion van het Centraal Planbureau:
http://www.cpb.nl/persbericht/3214634/uitstel-verbreding-a27a12-ring-utrecht-beste-optie

De officiële documenten van de overheid kun je vinden op:
http://www.ikgaverder.nl/documenten/
Ċ
Burgerinitiatief Laat Lunetten niet stikken,
18 jun. 2014 04:36
Comments