Voorpagina

Deze site is niet meer actueel, graag verwijzen we je naar 

www.snelwegen-utrecht.nl 

Maar: je kunt je nog steeds inschrijven voor de nieuwsbrief van LLNS!
Mail naar laatlunettennietstikken@gmail.com.
En volg ons op twitter: @lunettenschoon
  

Zienswijze op het Ontwerp Trace Besluit (OTB), nieuwe website Kerngroep Ring Utrecht (KRU) en petitie
De zienswijze van LLNS vind je onderaan deze pagina als pdf-bestand. Er is een nieuwe inhoudelijke website over de verbreding van de Ring Utrecht: www.snelwegen-utrecht.nl Hierop staat ook de zienswijze die is ingediend door Mobilisation for the Environment (MOB) en mede ondertekend door o.a. Kerngroep Ring Utrecht. Ook vind je hier de petitie tegen verbreding.


10 mei komt het Ontwerp Tracebesluit uit. Informatie en wat gaan we doen?
Zie de nieuwsbrief van 16 april 2016


Nieuwsbrief oktober 2015

Wat als de verbreding van de Ring Utrecht door gaat? Informatie over bouwwerkzaamheden; omleiding via Waterlinieweg, etc.
Informatie-avond van Rijkswaterstaat in Musketon, o.a. over geluidsmuren en inpassing van de weg.
Wat kun je zelf doen aan files en vuile lucht?
Een app en een lezing van de universiteit over luchtkwaliteit en bereikbaarheid in de stad.
Zie
hier.

Brief aan de gemeente Utrecht. Als de verbreding van de Ring doorgaat, zal waarschijnlijk de drukke Waterlinieweg / Sartreweg gebruikt worden als omleiding tijdens de langdurige verbouwingswerkzaamheden. Wij willen dat er onderzoek komt.

Wij willen dat de gemeente onderzoek laat doen naar verkeersdoorstroming tijdens de bouw. En naar luchtvervuiling, geluid- en lichtoverlast. Waarom? De doorstroming op de Waterlinieweg is nu al slecht, evenals op de toegangswegen. Ook de luchtkwaliteit is nu al slecht. Daarnaast duren de bouwwerkzaamheden 8 jaar, waarvan 8 jaar lang werkzaamheden bij Lunetten, mogelijk ook 's nachts, 24x7. Uitloop zou heel goed kunnen, vanwege het hoge bouwrisico bij Lunetten. Ook daar verwachten wij files en extra vuile lucht. Kijk hier voor de inhoud van deze brief. De brief wordt gesteund door diverse bewonersorganisaties. Kracht van Utrecht heeft ook een brief gestuurd. Zij steunen ons verzoek en vragen om een breder regionaal onderzoek.

Verslag van informatieavond over roet en fijnstof in Musketon

We hebben een inhoudelijk verslag gemaakt met  extra informatie, zie hier.

De MKBA van de minister is uit. Het CPB adviseert in haar second opinion uitstel van verbreding en onderzoek naar 2x6.

De Maatschappelijke Kosten en Baten Analyse van de minister wijst uit dat de verbreding alleen rendabel is bij zeer hoge economische groei. Bij lage economische groei treedt flink verlies op. Het CPB adviseert daarom uitstel van de beslissing, net als de TU Delft. "Uitstel verhoogt de maatschappelijke welvaart". Het adviseert ook om de variant van 2x6 binnen de bak verder te onderzoeken. De minister beweert dat die variant onveilig is, maar dat is volgens het CPB onvoldoende onderzocht.
Lees hier het persbericht van de gezamenlijke groepen uit Utrecht: Verbreding duur en onnodig.
Lees
hier de nieuwsbrief van 17 juni 2014.