24/1/2014:  Lieve mensen,  super goed nieuws:  Dennis mag blijven!!  Staatssecretaris Teeven heeft zojuist aangegeven van zijn discretionaire bevoegdheid gebruik te maken.  Daar zijn we echt ontzettend blij om.  De menselijke maat en het belang van het kind heeft in deze zaak de doorslag gegeven en daar kunnen we alleen maar dankbaar voor zijn.  Ook andere gewortelde kinderen kunnen hier hoop uit putten.
 

Dennis (8 jaar) heeft je hulp nodig
.
17/11/2013: Dennis woont in het AZC in Utrecht. Hij is in Zwolle geboren en woont zijn hele leven al in Nederland. Toch mag hij hier niet blijven. Zelfs niet om het bezwaar tegen de afwijzing van zijn aanvraag voor het Kinderpardon af te wachten.  Afgelopen vrijdag (15 november) hoorde hij dat hij zich a.s. woensdag 20 november met zijn moeder en zusje moet melden bij een op vertrek gerichte gezinslocatie in Burgum, Friesland.  

Pats-boem, weg uit groep 5 van de Dominicusschool.  Volgende week niet afzwemmen voor diploma B. Het seizoen niet afmaken met zijn teamgenootjes bij de E2 van PVC.  Van de ene op de andere dag wordt hij uit zijn vertrouwde omgeving weggehaald.  Dennis is helemaal thuis op school, op de voetbalclub en in de buurt. Wellicht herinner je je nog zijn glorieuze overwinning bij de eerste Oog in Al Run-Inn loop. We gunnen het hem zo om in Utrecht te blijven.  Om zijn zwemlessen af te maken, door te gaan met het harde werken op school en te genieten van het voetballen met zijn vriendjes.  In ieder geval tot hij de uitspraak van de rechter over het beroep op het Kinderpardon heeft.

Je kunt helpen door de petitie op deze pagina te ondertekenen. We hopen twee dingen te bereiken: 

1)    dat Dennis in Utrecht mag blijven tot het bezwaarschrift voor het Kinderpardon behandeld is (februari 2014)
2)    dat ruimhartig wordt omgegaan met de arbitraire voorwaarde van 'continue onder Rijkstoezicht'  voor het Kinderpardon. Zodat Dennis en andere kinderen wiens aanvraag voor het Kinderpardon is afgewezen --hoewel ze al meer dan 5 jaar in Nederland wonen en volledig geworteld zijn--  toch in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning.  Ook al zijn ze tijdelijk opgevangen door gemeenten of particuliere organisaties. 

Stuur deze pagina door naar zo veel mogelijk mensen, misschien willen zij het verzoek om ruimhartigheid ondersteunen.  

Verder kun je natuurlijk ook altijd zelf naar Kamerleden (lokaal wonenden of de woordvoerders immigratie van de verschillende partijen), de directeur van COA (Centrale Opvang Asielzoekers) en/of DT&V (Dienst Terugkeer&Vertrek), of Kinderombudsman schrijven.   

Als je nog andere suggesties hebt hoe we Dennis kunnen helpen, laat het weten: dennisiseenvanons@gmail.com  
 
Tweet
De procedure tot nu toe 

Het leek zo'n mooi kado vlak voor Kerst vorig jaar: het aangekondigde Kinderpardon. Helaas kwam de uiteindelijke wet met veel mitsen en maren. Nu blijkt dat veel kinderen, die al meer dan vijf jaar in Nederland wonen en hier inmiddels geworteld zijn, toch buiten de boot vallen. Ook Dennis.  Zijn aanvraag voor het Kinderpardon is in eerste instantie afgewezen omdat hij niet altijd onder Rijkstoezicht heeft gestaan. Tegen deze afwijzing heeft de advocaat bezwaar aangetekend.  De verwachting is dat dit bezwaar uiterlijk in februari 2014 behandeld wordt. Met behulp van o.a. schoolverklaringen is aan te tonen dat hij altijd in Nederland heeft gewoond. Ook in de periode dat hij niet in het AZC zat maar tijdelijk via Vluchtelingen in de Knel door een kerkelijke organisatie en particulier is opgevangen.
Geboren en getogen in Nederland 

Dennis is geboren in Zwolle in 2005. Na omzwervingen via Dronten, Middelburg, Vlagtwedde, Amsterdam en Eindhoven, is hij in april 2011 in het AZC in Utrecht komen wonen. Zoals je ziet is hij helemaal thuis in Nederland, in Utrecht, in Oog in Al. 


Zijn stijl laat op de foto nog wat te wensen over, maar na twee koude winters heeft Dennis de slag te pakken en kan al aardig schaatsen.  Maar nog leuker vindt hij het om met vriendjes naar het bos te gaan en sneeuwballen te gooien. 


Onze kampioen!!   De jubilerende wijkvereniging organiseerde een Oog in Al Run-Inn loop. Voor de kinderen t/m 10 jaar betekende dit 1000 meter rennen rond de langste ontbijttafel van Europa. Aangemoedigd door klas-en buurtgenoten won Dennis met vlag en wimpel.  Iedereen was supertrots op hem; het was prachtig om te zien.  De prijs kreeg hij uitgereikt van een andere beroemde buurtgenoot, Dafne Schippers.


Verjaarsfeestjes van vriendjes, superleuk!  Op de boerderij, een speurtocht in het park, lasergamen of zwemmen in het Henschotermeer, Dennis doet mee. Bij het zwemfeestje aan het begin van deze zomer droeg Dennis nog bandjes, maar aan het eind van de zomervakantie heeft hij diploma A gehaald.  Inmiddels volgt hij de zwemlessen voor diploma B.


Dennis is een fanatiek voetballertje; na een tijdje op de wachtlijst te hebben gestaan speelt hij nu de sterren van de hemel bij de plaatselijke club, PVC. Met de F-jes is hij vorig jaar kampioen geworden, dit jaar speelt hij in de E2.  Dennis is supersnel en heeft al menig doelpunt gescoord. Hij is geliefd bij zijn teamgenoten.  Natuurlijk vinden die het leuk dat Dennis veel scoort, maar bovenal geniet iedereen van zijn sportiviteit en ontwapendheid. 

Het seizoen wordt afgesloten met een BBQ in het park en het traditionele ouders-tegen-kinderen partijtje.  Vorig jaar nog gewonnen door de papa’s en mama’s (met o.a. een prachtgoal van Dennis’ moeder), maar zij vrezen de komende jaren..