Instruktion

Tekniska problem eller oklarheter? Skicka ett mail till: gsg1@home.sol.se

Vi beklagar att vi inte kan garantera att detta experiment fungerar på Mac-datorer. Det är i första hand avsett för Windows. Man kan dock pröva med Java-versionen av experimentet när man blir tillfrågad om det.


 

Titta gärna på instruktionsvideon först - den finns här intill. Tryck på playtangenten på tv-apparaten

Härifrån startar du testet. När du trycker på den gröna knappen, kommer du till en annan sida, där du också trycker på start.
Då kommer du att bli tillfrågad om du vill ladda ner ett tillägg till din webbläsare. Det behövs för att samla in dina svar och skicka dem via  Internet till oss som forskar. Program tillägget kommer från företaget millisecond.com som har en webplats där du kan läsa mera om du är intresserad av hur det fungerar. Programtillägget har inga andra effekter på din dator; det spionerar inte och bär inte på virus.

Var beredd på att det kan dröja en bra stund, flera minuter, innan testet startar. Det beror på att många bilder behöver laddas in.

När det väl kommer igång, går testet däremot ganska snabbt fram. Du har bara 2,25 sekunder att svara på för varje bilduppgift. Det kan kännas ganska snabbt, men du kommer in i tempot efter en stund.

När du anger namn och email-adress i programmet, kommer programmet p.g.a. en egenhet att endast acceptera 20 bokstäver (tecken). Om du tror att din email-adress inte kommer att fungera pga avkortningen, kan du skriva till gsg1@home.sol.se och ge din rätta adress.