HomeHeb je een kweektent? Geef je planten na het ontkiemen voldoende licht, anders gaan ze te veel strekken Als je planten er altijd gezond bijstaan, maar toch niet genoeg opleveren, dan kun je het meeste winst behalen door de lichtintensiteit te verhogen. Het belangrijkste wat straight na het ontkiemen van plantenzaadjes moet doen, is zorgen dat je planten genoeg licht krijgen.

Er komt veel ruimte tussen de nodes (waar de zijtakken beginnen) en je plant wordt een lange slungel. Het kost zo 'n plant veel energie om de sapstroom in stand te houden, alle stoffen moeten immers een lange weg naar boven afleggen. Daarnaast is het moeilijk om een lange plant binnen van genoeg licht te voorzien, het licht bereikt de lager gelegen takken moeilijker dan bij een mooie compacte plant.

Wanneer je een kweektent gaat aanschaffen, doe dan even wat onderzoek en vraag de verkoper naar de materialen die in de tent verwerkt zijn. Vraag of er een probleem kan voordoen met giftige gassen. Het beste koop je je kweektent bij een gespecialiseerd bedrijf, ga liever niet voor een goedkoop model op ebay of marktplaats.

Als je planten in de bloei staat, helpt het om ervoor te zorgen dat emergency room meer licht op de toppen kan schijnen. Ze zullen er groter en zwaarder door worden. Hoe verder de lamp van de plant af hangt, hoe minder intens het licht zal zijn. Omdat het lastig is om alle toppen genoeg licht te geven als je planten ongelijke hoogtes hebben, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je planten kweekt die uniform en gelijk van hoogte zijn.

Het is belangrijk dat je deze technieken in de groeifase toepast, als de bloei eenmaal op gang is ben je te laat. Oke, meststoffen kun je dus zien als vitamines, en licht als voeding. Additional Carbon Monoxide 2 kun je op deze manier zien als een maagvergroting. Het zorgt ervoor dat je plantenplant meer licht (voeding) kan hebben. Gorilla kweektenten zijn een van de beste kweektenten op de markt, ze zijn standaard hoog genoeg en zeer sterk. Sterk genoeg om jezelf een paar keer aan op te trekken als je zou willen. Erg indrukwekkend! Maar ook andere merken kweektenten en kasten zijn goed om mee te kweken. De tenten van Secret Jardin en Homebox (growlab) en de kweekkasten van G-Tools bieden ook een prima ruimte voor je planten om veilig in te groeien.

Als je minder licht hebt hangen dan een 400 Watt HPS lamp, zoals bijvoorbeeld TL verlichting, dan is het onwaarschijnlijk dat de lichtintensiteit zo hoog is, dat je plantenplant gelimiteerd wordt door de hoeveelheid CO 2 in de lucht. Je hoeft dan ook niet te proberen om Carbon Monoxide 2 toe te voegen, zonde van je geld.

Maar als je plant aan haar maximale lichtintensiteit acne, kan CO 2 ervoor zorgen dat ze nog meer licht kan omzetten in energie en dikkere toppen. Maar onthoud dat er een hoop licht voor nodig is voor het zover is dat je plantenplant te weinig Carbon Monoxide 2 uit de lucht kan halen.

Het idee achter al deze technieken, is dat grotere en bredere planten satisfied een goede verdeling van toppen meer licht ontvangen en dus beter opbrengen. Het is een kosteloze manier om je opbrengst mee te verhogen. Een mooie brede plantenplant zoals deze in scrog levert meer planten op Het manipuleren van de vorm van je planten begint al als ze nog klein zijn.

Het is in dit artikel ook bijna ondoenlijk om alle verschillende technieken te behandelen, maar de meeste technieken hebben we al eens besproken, en kun je dus rustig teruglezen. Gebruik de zoekfunctie rechtsboven, om alle informatie te vinden over scroggen, toppen, fimmen, supercroppen en meer. Hier zijn substantial wat links: Zo werkt scroggen, Leading je plantenplant voor meer toppen, planten fimmen, Supercroppen, zo moet het.Houdt de temperatuur altijd onder de 28 graden Celcius en zorg ervoor dat de temperatuur's nachts zo weinig mogelijk daalt. In ieder geval niet meer dan 10 graden. Wanneer de temperatuur of de relatieve luchtvochtigheid in je kweekruimte te hoog of te laag is, zullen je planten niet goed groeien en wat je dan verder ook doet, je toppen zullen ook niet erg dik worden.

Door de temperatuur en de luchtvochtigheid onder controle te houden kun je daardoor de potentie en de geur van je planten ook verbeteren. Bij een temperatuurverschil (tussen de dag- en nachttemperatuur) van meer dan tien graden, heeft de plant vier tot zes uur nodig om te herstellen van de klimaatverandering.Algemeen aan te raden temperatuur: Zonder Carbon Monoxide 2 toevoeging: 21-- 26.5 ºC.Met CO 2 toevoeging: 26.5-- 32ºC. In de laatste twee weken van de bloeiperiode satisfied gereduceerde Carbon Monoxide 2 toevoeging: 21-- 26.5 ºC.'s Nachts: in ieder geval boven de 15ºC. Voedingswater: 23ºC. Tijdens de bloeifase heeft je plant liever een wat drogere lucht, het helpt om schimmels te voorkomen en het stimuleert de productie van harskristallen in de toppen! Zorg voor een luchtvochtigheid van zo 'n 45% in de bloeifase.

Als je oogst, voordat deze periode is aangebroken, zal je minder opbrengst hebben en ook zal de potentie van je planten te wensen overlaten. Door toppen goed te laten rijpen, haal je er het meeste uit, qua opbrengst, smaak en potentie. Vooral in de laatste 2 kid 3 weken voor de oogst groeien toppen nog enorm, ze worden soms wel 25 procent dikker in de laatste weken.

Oogst je vroeg in de oogstbare periode dan is het impact wat actiever. Oogst je laat dan heeft je planten een meer ontspannen en slaperig impact. (advertenties).

( advertentie) (advertentie) (advertentie) CNNBS TOP 50 # 44 • De meest simpele dingen gaan meestal het vaakst mis. Zo ook dus bij het bewateren en voeden van een paar planten en dat kan hun gezondheid jammer genoeg enorm schaden. Gelukkig is bewateren en voeden niet moeilijk als je maar weet hoe je planten zelf vertellen of ze teveel of te weinig water of voeding krijgen.

Met een goed functionerende kweekruimte, komt de dagelijkse verzorging van planten voornamelijk neer op water en plantenvoeding geven. Wanneer je dát goed doet ben je eigenlijk al halverwege een prima oogst. Helaas gaat het juist bij het water en voeding geven het vaakst mis. Maar vanaf nu dus niet meer ... Mogen we je also voorstellen aan teveel/te weinig water en teveel/te weinig voeding.

Helaas kom je ze nog erg vaak tegen. Maar dat is dus helemaal nergens voor nodig. Waarom geven mensen toch zo vaak teveel water en planten voeding? Dat heeft meestal te maken met angst en een drang om planten te willen verwennen. Vooral beginnende hobbykwekers kunnen de hele dag fulfilled hun planten bezig zijn.

Niet echt veel, misschien nog maar een beetje water en wat voeding erbij doen dus. Voor je het weet staan de bladeren te verbranden van de voeding en liggen de wortels te rotten door het drijfnatte tool. Teveel kwekers geven hun planten teveel water. Dit is nergens voor nodig. Foto: SEASTOCK, Shutterstock Ook web begonnen fulfilled een paar planten? Besef je dan dat planten geen huisdieren zijn en dat je ze niet verwent fulfilled teveel water en teveel plantenvoeding.