KWB Overdag 2018

Dinsdag 09 janauri 2018 : Voordracht : Op je gezondheid en wat kun je doen om een goeie gezondheid te (be)houden ? i.s.m. FEMMA en KVLV Koersel

Wij wensen elkaar bij het intreden van het nieuwe jaar een 'goede gezondheid'.                     Maar sta je ooit eens stil bij de vraag: 'wat is een goede gezondheid eigenlijk?'
Bedoelen we gewoon dat we niet ziek willen zijn ? Of weten we wel dat het veel meer is ?    In deze voordracht neemt dokter Johan Corthouts van De Honingraat, je mee op een spreekwoordelijke wandeling via “De dertien wegen doorheen de acht levensdomeinen” van een gezond mens.
Niets nieuws, wel verfrissend en zelfs verrassend ... doch tevens eenvoudig. Geen hoogdravende geleerdheid,  wel stevig met de twee voeten op de grond.   

Dinsdag 16 januari 2018 :     Bezoek aan ‘De Luchtfabriek’ Zolder  

Het voormalige ophaalmachinegebouw en de persluchtcentrale (mijn van Zolder) zijn omgetoverd tot een boeiende ruimte waar je het mijnverleden in al haar glorie kan beleven. Wandel tussen de reusachtige compressoren van het ophaalmachinegebouw naar het balkon met een prachtig zicht. Bekijk de intrigerende film, bewonder de indrukwekkende architectuur en de effecten van de lichtkunstwerken.                                                           

Dinsdag 23 janauri 2018 :  Bezoek aan Brandweerkazerne Heusden.  

Maakt samen met brandweer Beringen en brandweer Tessenderlo deel uit van Sector West, het meest westelijke deel van de hulpverleningszone Zuid-West Limburg.

Dinsdag 30 januari 2018 : Bezoek aan Dienstencentrum Klitsberg Paal en Corsala Koersel met uitleg over OCMW en De Adviesraden : Seniorenraad, Beringen gezond en Andersvaliden                                                                                                                       

Op Campus De Klitsberg moet je zijn met al je vragen rond thuiszorg. Zij ondersteunen senioren, personen met een beginnende zorgsituatie en personen met een handicap om zo lang mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving te blijven wonen. De campus omvat thuiszorgvoorzieningen, het lokaal dienstencentrum De Klitsberg met 24 serviceflats en 25 bejaardenwoningen. – Campus Corsala biedt dagopvang aan voor licht tot zwaar zorgbehoevende ouderen om de thuiszorg te ontlasten.
-Residentie Ter Linden stelt 40 assistentiewoningen ter beschikking en  het woonzorgcentrum heeft voor zwaar zorgbehoevende en/of dementerende ouderen 60 kamers en 4 kamers in kortverblijf.

Dinsdag 06 februari 2018 13.00 uur  : Voordracht :Liefde in tijden van angst door  Bleri Lleshi i.s.m. FEMMA en KVLV Koersel. 

Bang om niet rond te komen, bang om te falen, bang voor aanslagen, bang om alleen te zijn, bang om samen te gaan wonen, bang voor verandering, bang voor morgen. We leven in een angstsamenleving. Onze angst is soms zo verpletterend dat je dreigt te denken: zouden we niet beter meteen stoppen met leven? Maar ook sterven is geen optie, want we zijn bang van de dood.    Filosoof Bleri Lleshi ziet maar één oplossing: de Liefde. Niet de romantische of peperkoeken versies uit tv-programma’s (Verboden liefde!), literatuur (Vijftig tinten grijs!) of filmwereld (The Twilight Saga!). Die leren je vooral dat liefde een product is uit een met tl-lampen belichte rayon in de supermarkt.             Wél de liefde die ons laat bloeien en groeien, en ons samenbrengt. Alleen heeft die, net zoals een boom, stevige wortels nodig: in gezinnen, onderwijs, middenveld, media en politiek.

Dinsdag 13 februari 2018 : Bezoek SFC Berkenbos Heusden

                                                                                                                                    De middenschool, het ASO, TSO en BSO van het Sint-Franciscuscollege werden verenigd. Een project van bijna 10.000 m².  De werken werden ingedeeld in 3 grote ingrepen: een nieuwbouw met klassenblok,  een nieuwe sporthal en  de renovatie van de oude turnzaal en kapel en de renovatie en uitbreiding van het klooster van de pater Minderbroeders.  De nieuwbouw herbergt o.a. een grootkeuken met alle voorzieningen en een restaurant, een theaterzaal voor 300 personen en leskeukens met didactisch restaurant en bijbehorende leslokalen.  .

Dinsdag 20 februari 2018 : Bezoek Opvangcentrum vluchtelingen Helchteren.

                                                                                                                              De site van de voormalige legerbasis werd op korte tijd omgebouwd tot een opvangcentrum voor 600 vluchtelingen met 55 medewerkers van het Rode Kruis. Keuken en ontspaningsruimte beschikken over een moderne uitrusting, sport- en spelmateriaal werden in overvloed geleverd door gulle schenkers. De slaapvertrekken zijn opgedeeld volgens de samenstelling van de groepen : gezinnen kunnen in kleinere units verblijven, alleenstaande moeders delen dan weer grotere slaapvertrekken. In de gemeenschappelijke ruimtes is gratis wifi voorzien.

Dinsdag 27 februari 2018 : Voordracht : ”Geven doet groeien” door Karel Hayen met zijn gitaar.
Zijn liedjes handelen over vreugde, vriendschap, troost en bemoediging en over God in ons leven.                                                                                                                                Geven doet iedereen: tijd, inzet of materiële dingen. Doet dit je nu groeien of zuigt het je eerder leeg ? Van waaruit geven wij ? Die spiritualiteit inspireert  immers of we geven en hoe we geven. We kijken naar ons eigen leven maar ook naar dat van bedrijfsleiders die vanuit hun christelijke spiritualiteit in de gemeenschapseconomie de cultuur van geven gestalte willen geven.

Dinsdag 06 maart 2018 : Bezoek De Meander Dilsen                                       De Meander biedt zorg aan jongeren en volwassenen met een matige tot ernstige mentaal, mentaal - motorische beperking. Als toekomstige gebruiker, medewerker, vrijwilliger of partner mag u rekenen op een warme en professionele ondersteuning of begeleiding. Een warme vraaggerichte zorg vormt het uitgangspunt ...
                           - Film en presentatie
                           - Daarna koffie en gebak
                           - Gevolgd door een rondleiding in het dagcentrum,
                              dierenpark en indien tijd over een bezoek aan creawinkeltje

Dinsdag 13 maart 2018 :   Bezoek Sanicole Hechtel                                                                                                          Het bezoek bestaat ondermeer uit een toelichting over de werking van het vliegveld, een rondgang door de loodsen met een fotomoment en wat informatie over de opleiding tot piloot.
Verder is er een presentatie over de International Sanicole Airshow.

Dinsdag 20 maart 2018 : Champignonkwekerij Jan Raymaekers Geetbets

Dinsdag 27 maart 2018 : Daguitstap 

We komen samen in het Brigidahuis Koersel Dorp 9 om 13u30. Deelnameprijs is nog altijd 3.00€ (niet leden 4.00€) tenzij anders vermeld. Verplaatsingen zijn weer via carpooling met vergoeding voor de chauffeur door KWB Koersel. 1ste Drank bij terugkomst is gratis maar met opleg van 1€ voor zwaardere bieren en 1.5€ voor speciale bieren. NIEUW : Regeling  daguitstap dinsdag 27 maart :  Deelnemers minder dan 4 X aanwezig + 5.00€. Niet-KWB leden + 15.00€

Comments