Startpagina‎ > ‎

KWB Overdag 2019

OVERDAG 2019     12 dinsdagen

08/01/2019:Voordracht : Reuzen in Limburg en Vlaanderen en de Koerselse Reuzen :  TUSKES RIEK  en SALIE Marcel Veltjen (de putheks)    https://www.reuzeninvlaanderen.be/nieuws-uit-limburg    

15/01/2019 :Voordracht : Gezond genieten van eten !!!Betty Van Sweevelt                                          
** Sandra Bekkari
** Boter : gezond ?
** Melk : goed voor elk ??
** Pascale Naessens
** Koolhydraatarm ???
** Cholesterolarm dieet of pilletje ??
** Bruin brood: altijd gezond ??
                                                                                                                                        

 ** Eierdooier: weg ermee  ??                                                                                                                              

** Is quinoa een wondermiddel ??                                                                                                                            

** Blauwbessen… HET geneesmiddel ??                                                                                                         

 ** Is een glutenvrije voeding gezond ??  

22/01/2019: Bezoek aan ScholencampusBogaertsveld Beringen.             Opgelet : Vertrek 13u00 !!!!                                                                                               We starten met een korte uitleg over het opzet van de campus (directeur Erik Vranken ), wat bouwtechnische uitleg en daarna volgt een rondleiding. Daarna ook een bezoek  aan de lagere school ?  Jos Vanderstraeten, voorzitter van het basisonderwijs Beringen-Beverlo, zal ons verder rondleiden  in de nieuwe, moderne basisschool van De Beerring. 

29/01/18Bezoek aanCorda Campus Hasselt Philips site                                                          

 Op de vroegere Philips-site verrees Corda Campus: een innovatief bedrijvencentrum. We nemen een kijk achter de schermen. Een gids leert ons meer over de rijke geschiedenis van de site. We ontdekken ook vernieuwende vormen van ondernemen én we ervaren de aanwezige sfeer, energie en dynamiek    https://www.visithasselt.be/nl/corda-experience

05/02/2019Voordracht : CAW Limburg.www.caw.be                                                                          CAW biedt hulp bij alle welzijnsvragen zoals  :                                                                   

 * Gezondheid  * Wonen  * Je Goed Voelen  * Relatie, Gezin, Omgeving  * Administratie en Geld  * Op Eigen Benen  * Slachtoffer of Dader  *Werk & Vrije Tijd  

12/02/2018  :  Petanque  LindemanHeusden-Zolder                                                                                                                                          

19/02/2019: Bezoek aan Step in Luchtballoons  Molenstede                                                                    Alle aspecten van de ballonvaart worden behandeld:                                                                

- Passagiersvaarten :meer dan 18 jaar professionele ballonvaarten ( met diverse luchtbalonnen met elk een capaciteit van 2 tot 18 passagiers ) in de Zuiderkempen en Limburg.                                                                                                                    - Onderhoud :een volledig ingerichte werkplaats staat in voor de volledige keuring en onderhoud van alle merken warme luchtballons.                                                                  - CAMO+ :als enig bedrijf in België erkend om de permanente luchtwaardigheid te beheren.                                                                                                                            - Verkoop :verdeler van de twee leidende merken in de ballonwereld, Ultramagic uit Spanje en Kubicek uit Tsjechië.  

26/02/2019Bezoek aanCGK MolEuridice  Opgelet : Vertrek 12u30 !!!!    Max 34 p    

Bezoek aan het ondergrondse laboratorium HADES, 225 m onder de grond !!!

Het ESV EURIDICE is een economisch samenwerkingsverband tussen

NIRAS, de Nationale Instelling voor Radioactief Afval en verrijkte 

Splijtstoffen, en het SCK•CEN, het Studiecentrum voor Kernenergie. 

NIRAS is in België verantwoordelijk voor het beheer van het 

radioactieve afval en coördineert het RD&D-programma naar geologische berging. Het SCK•CEN verricht hoofdzakelijk onderzoek naar de aspecten rond veiligheid, afvalbeheer, bescherming van mens en omgeving, het beheer van splijtstoffen en andere strategische materialen en maatschappelijke implicaties in het kader 

van het streven naar duurzame ontwikkeling

 

05/03/2019

12/03/2018: Bezoek aan Hyundai Tessenderlo,één van de leiders op de Europese markt voor bouwmachines, vorkheftrucks, graafmachines, bouwmachines en magazijnmachines.  Het nieuwe complex omvat een gloednieuw kantoorgebouw van 5400 m² met drie verdiepingen, een magazijn van 13.000 m², een Hyundai Training Academy, een evenementenzaal en een showroom. De constructiewerkzaamheden vertegenwoordigden een investering van 30 miljoen euro.  

19/03/2019: Geschiedenis ROXY Koerseldoor stichter Milo en zoon Ludo Vangenechten met originele beelden in 1 van de zalen.

 

26/03/2019    Daguitstap : 

 

Comments