Kuriilien bobtail

Etusivu | Kuriilien bobtail | Standardi | Historia | Tulevaisuus | Häntä | Bobtailsivustoja/Links | Artikkeleja

 Etupää kissalta ja takapää jänikseltä. Se on niin hauskan osuva kuvaus, kun katsoo kuriilien bobtailia kunnon juoksuvauhdissa. Vauhtia riittää ja ketteryyttä niin, että kuriilien bobtail singahtaa mielellään yläilmoihin esiemerkiksi puuhun kiipeilemään. Siinä saa valjaissa ulkoiluttaja ollakin tarkkana.

Kuriilien bobtail on luonnon muovaama rotu, jonka lähtökohdat ovat Venäjän ja Japanin välistä Kuriilien saaristossa. Mikä on kehittänyt rodusta lyhythäntäisen? Siinä onkin mielenkiintoinen kysymys.

Pienen rodun kasvatuksen aloittaminen on melkoinen haaste. Pentueita ei ole paljon tarjolla ja rotukissan ostajat eivät vielä tunne rotua. Suurisydäminen kuriilien bobtail ei voi olla valloittamatta tapaamiaan ihmisiä, joten saapa nähdä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan Suomen kuriilien bobtail kannalle.

Suuret pyöreähköt ja hehkuvan väriset silmät, heiluva töpöhäntä ja mahtava loikkaus kaapin päälle. Tämä tiivis kissapaketti on täynnä yllätyksiä, joista yksi on se, että moni kuriilien bobtail rakastaa vettä.

Kuurilien bobtaileja on sekä pitkäkarvaisia KBL että lyhytkarvaisia KBS. Suomessa asuvat kuriilien bobtailit ovat ainakin lähes kaikki pitkäkarvaisia ja kaikki tämän sivuston kuvista esittävät pitkäkarvaisia kuriilien bobtaileja.

Kuriilien bobtaileja löytyy maailmalta kaikissa mahdollisissa väreissä ja Venäjällä nykyisin myös naamioväreissä. Väriryhmät 1.1.2009 alkaen ovat:

Ryhmä I: musta/sininen/agouti/golden/savu/hopeamuunnokset ja valkoinen - w
Ryhmä II: ryhmä I värit valkoisella
Rymä III: punainen, creme, kilpikonna/agouti/golden/savu ja hopeamuunnokset
Ryhmä IV: ryhmä III värit valkoisella.

Lisää kuvia