Kuriilien bobtailin häntä ei voi olla hämmästyttämättä. Se ei saa olla suora, liian lyhyt tai liian pitkä. Hännässä täytyy olla vähintään yksi nikama, mutta mielellään niitä pitäisi olla monta ja hännän pitää olla 3 - 8 cm pitkä. Hännän erikoisuutena on, että se voi olla jäykkä tai taipuisa.  Parhaat kuriilien bobtail hännät tekevät mutkien avulla lähes täyden ympyrän - mihin suuntaan tahansa, kunhan häntä on sopusoinnussa vartalon kanssa. Oikealla RGJ Cat's Mafia ja häntä, joka ei jää huomaamatta.

Tavoiteltavin kuriilien bobtail häntä on muodoltaan Spiral eli spiraalimainen. 

Joskus muoto on vasta kauempana hännän päässä. Tällöin puhutaan Delayed Spiral hännästä.

äntä voi myös olla Whisk eli melko suora, mutta silti mutkikas.

Ja se voi olla edelleen myös Snag.

(Tarkempi kuvaus eri tyyppisten häntien piirteistä tulossa.)

Uskomuksiin muutama vastaus: 

Haittaako lyhythäntäisyys tasapainon pitämisessä? Ei! Kuriilien bobtail on akrobaatti, joka tasapainoilee taitavasti ja hyppää voimakkaiden takajalkojensa avulla käsittämättömän korkealle. Töpöhäntäisyys on luonut rodusta erittäin lihaksikkaan ja erityisesti vartalon takaosa on suunniteltu ponnistuksiin. 

Aiheuttaako kuriilien bobtailin hännän mutkaisuus selkäongelmia? Ei! Kuriilien bobtail on luonnon muovaama rotu ja luonnon valinta on kehittänyt sen ruumiinrakenteeltaan erittäin terveeksi kissaroduksi. 

Voiko kuriilien bobtail heiluttaa häntäänsä? Kyllä! Kuriilien bobtail tosiaan heiluttaa häntäänsä. Jos jotain kiinnostavaa on näköpiirissä, niin häntäkin kohoaa jännityksestä tai se heiluu puolelta toiselle tarvittaessa. Erona pitkään häntään on, että jos häntä on mutkalla tiettyyn suuntaan, niin se ei voi heilahtaa täysin vastakkaiseen suuntaan.