AJANKOHTAISTA

 

HIIHTOJAOSTON AVOIN PALAVERI TO 2.3  klo 18.00Torstai 2.3 klo 18.00 hiihtojaoston avoin palaveri. 
Aiheena VII Kansalliset Runttimäen Hiihtojen(su 5.3) järjestelyt. 

Terveisin Keijo Mursunen pj. 

HIIHTOKOULUA RUNTTIMÄESSÄ  VIIKOLLA 9   TO 2.3.   KLO 11:00HIIHTOKOULUA KAIKILLE  RUNTTIMÄESSÄ

Hiihtolomaviikolla Runttimäessä pidetään hiihtokoulua kaikille torstaina 2.3 vapaalla hiihtotavalla klo 11.00.

Hiihtokoulun vetäjinä Kärjen hiihtäjät mm. Johanna Heinänen, Joonas Leppä ja Riina Hakala.  Mukana myös valmentaja Jouko Humppi. 


Lähde rohkeasti mukaan olet sitten nuori, vanha, lapsi,mummu tai pappa. 
Olet eka kertaa suksilla tai sitten veteraani. 

TULE HIIHTÄMÄÄN JA OTA KAVERI MUKAAN !

TAMPEREEN PYRINNÖN PARISPRINTTI JA PM -HIIHDOT  25.2.2017


KÄRJEN HIIHTÄJILLE PIIRINMESTARUUDET PARISPRINTISSÄ

Kärjen hiihtäjät Johanna Heinänen, Riina Hakala, Joonas Leppä ja Henri Kaukanen olivat hiihtämässä Tampereen Kaupissa Pyrinnön järjestämissä parisprintti sekä pm-hiihdoissa. Hiihtotapana oli perinteinen. 

Aurinkoisessa ja upeassa kelissä saivat hiihtäjät tänään hiihtää myös piirinmestaruuksista kuin Lahdessa MM-kisoissakin. 

Kisan aloittivat miehet. Yhteislähdöllä starttasivat kaikki joukkueet matkaan. Kärkipaikan nappasi Liedon Lujan Antti Rauvola ennen Kärjen Henri Kaukasta, joka kiidätti Kärjen joukkueen toisena vaihtoon. Toiselle osuudelle matkaan lähti Joonas Leppä. Miehet hiihtivät 2 x 3 x 1km yhteensä 6km. Kärjen miesten joukkue sijoittui kisassa toiseksi, voittaen piirinmestaruuden. 

Naisten yhteislähdön startattua keulapaikan nappasi Johanna Heinänen ja toi Kärjen joukkueen ensimmäisenä vaihtoon lähettäen Riina Hakalan matkaan. Naiset hallitsivat parisprinttiä alusta asti ja voittivat piirinmestaruuden.Hopealle hiihti yhdistetty NoNo/PunkKu joukkueella Sanni Nokelainen ja Anne Pitkänen. Naisten matkana myös 2 x 3 x 1 km yhteensä 6km. 

       
 VII RUNTTIMÄEN KANSALLISET 5.3.2017


VII Runttimäen kansalliset lähestyvät. 

VII Runttimäen kansalliset hiihdetään su 5.3.2017 Runttimäen liikuntakeskuksessa. Hiihtotapa on vapaa ja käytössä 5 km rata.

Kilpailuun pääset ilmoittautumaan Hiihtoliiton kilpailukalenterista ja lisätietoja löydät VII RUNTTIMÄEN KANSALLISET otsikon alta.


SARJAHIIHDOT 2017


HUOM !!   SARJAHIIHDOT SIIRRETTY


Sarjahiihdot ja Kaipolan Vireen mestaruushiihdot 22.02.2017 klo 18:30

Päivitys 21.2.2017 klo 20:55:

Jäisten olosuhteiden vuoksi joudumme siirtämään keskiviikolle 22.2. suunnitellut sarjahiihdot. Uusi päivämäärä on ma 6.3. klo 18:30. Vanhat ilmoittautumiset ovat voimassa, uusia otetaan vastaan su 5.3. klo 20 saakka.


Sarjahiihdot jatkuvat keskiviikkona 22.2 KAIPOLAN VIREEN järjestämänä.
Vuorossa seuracupin 3. osakilpailu, joka hiihdetään ensimmäistä kertaa Jämsän Särkijärven maisemissa.

Kilpailukeskuksena toimii Särkijärven kuntotalo. Kisapaikan osoite on Moiskalantie 19, 42100 Jämsä. Kaipolan Vireen sivuilta ilmoittauminen. 


HARSUNKANKAAN HIIHDOT 19.2.2017


HEINÄSELLE KULTAA JA LEPÄLLE HOPEAA 

Kärjen hiihtäjät Henri Kaukanen, Johanna Heinänen ja Joonas Leppä lähtivät Kyyjärvelle Harsunkankaan hiihtoihin. Hiihtotapana perinteinen. 

Harsunkankaalla oli hyvät lumiolosuhteet vaikka aamulla satoi lisäksi vielä räntää ja teki näin ollen haasteellisen kelin voitelijoille. Jouko Humppi sai kuitenkin ammattitaidollaan ja kokemuksellaan aikaiseksi loistavan "pitotällin". 

Naisten sarja starttasi matkaan pienessä räntäsateessa, joka ei kuitenkaan Johanna Heinäsen menoa haitannut. Heinäsen meno oli alusta asti vahvaa ja vauhdikasta ja se riittikin ykkössijalle. Hopealle hiihti Elina Mäkitalo Himangan Urheilijoista. Naiset hiihtivät 5 km. 

M18 sarjan alkaessa räntäsade hieman yltyi lisää, mutta se ei nuoria miehiä haitannut. Kilpailusta tulikin lopulta todella tiukka, sillä Joonas Leppä jäi vain kolme sekuntia voitosta perään lähteneelle IF Åsarnan Axel Aurénille. Matkana nuorilla miehillä oli 10 km.

Miesten pääsarjassa matkana oli 15km ja päivän nopein oli tänään Jämsänkosken Ilveksen Henri Jelonen. Kärjen Henri Kaukanen sijoittui kisassa seitsemänneksi. 

                     

HOPEASOMPA 2017


Lempäälän Hakkarissa hiihdettiin 2017 vuoden Hopeasompa kilpailut. Hopeasompa on 13-16 vuotiaiden maastohiihdon päätapahtuma. 

Tänä vuonna Kuoreveden Kärjeltä oli HS2017 kilpailussa mukana yksi hiihtäjä Eemil Salonen M15 sarjassa. Matkana oli 5 km vapaalla hiihtotavalla. Eemil sijoittui sarjassaan sijalle 81. Sarjan voittaja oli Alexander Ståhlberg, Norrvalla Ski Team. 

                                            Kuva pm-hiihdoista Lempäälän Hakkarissa.SARJAHIIHDOT  RUNTTIMÄKI 2.os 15.2.2017


Sarjahiihdot hiihdettiin Runttimäessä. 
Kuoreveden Kärjen järjestämät sarjahiihdot hiihdettiin tänään Runttimäessä luonnonlumella.Vuorossa oli sarjahiihtojen toinen osakilpailu kahdeksasta kisasta.  

Kilpailun starttasi käyntiin Kärjen oma hiihtäjä Vili Rajala M4v sarjassa. Vili nappasikin sarjassaan voiton. Kaikestaan hiihtämässä oli 37 osallistujaa. Sarjahiihdot jatkuvat jälleen ensi viikolla. 

Runttimäen kilpaladut olivat hyvässä kunnossa lumitilanteeseen nähden. Erityiskiitokset latumestareille Jokelle ja Kekulle, jotka kolaamalla mahdollistivat kisojen järjestämisen perinteisellä hiihtotavalla.


KIITOS KAIKILLE 
OSALLISTUJILLE JA TALKOOLAISILLE!


HUOM!! TARKISTAKAA ONKO TEILLÄ OMAT SAUVAT

Sauvat vaihtuneet ONE WAY 145cm sauvoissa merkki EH / EM ja P
Vaihtuneet sauvat samanlaiset mutta oikea omistaja kaipailee omiaan.
TIEDUSTELUT 0503591580

CARILAINEN SPORT - HIIHDOT ÄHTÄRI  11.2.2017


HAKALALLE JA HEINÄSELLE HOPEAA 

Kärjen hiihtäjät olivat tänään Carilainen Sport- hiihdoissa Ähtärissä. 

Riina Hakala jatkoi hyvää hiihtokauttaan hiihtämällä hopealle. N18 sarjan nopein oli Noora Kupari Seinäjoen hiihtoseura. Matkana oli 5 km vapaalla hiihtotavalla. 
 
Naisten sarjassa matkana oli myös 5 km ja Johanna Heinänen otti tiukkaa kisaa Vaasan Hiihtäjien Heidi Lindforsin kanssa jääden vain vajaat 15 sekuntia voitosta. 

M18 sarjassa Joonas Leppä hiihti viidenneksi. Matkana nuorilla miehillä oli 10km. Päivän voittaja oli Johannes Vuorela Ylistaron kilpaveikot.

                 

VETERAANIEN SM-KISAT TAMPERE 10.2 - 12.2.2017


MARTTI SM-KISOJEN NELJÄS JA KUUDES

Tampereen Kaupissa hiihdetään tänä viikonloppuna Veteraanien SM-hiihdot. 

Perjantaina kisat alkoivat jo viestihiihdoilla ja tänään lauantaina olivat vuorossa vapaan hiihtotavan henkilökohtaiset matkat. 

Kärjen hiihtäjistä kisoissa mukana M75 sarjassa oli Martti Kivelä, joka lauantaina hiihti hienosti sijalle 4. Sarjan matkana oli 5,7 km.

Sunnuntaina puolestaan tyyli vaihtui perinteiseen ja M75 sarjassa jälleen kovaa otantaa veteraanien SM mitaleista. Kärjen Martti Kivelä sijoittui omassa sarjassaan sijalle 6. 


Lauantain tulokset 

M75 Miehet 75 vuotta 5.7 km V

SijaNroNimiSeuraTulosEro
1.149Alpo VirtanenHyvinkään Hiihtoseura19:45.8
2.148Mauri MiettunenKarihaaran Visa19:45.9  +0.1
3.157Simo SuomelaRasti-Lukko20:47.4  +1:01.6
4.155Martti KiveläKuoreveden Kärki21:26.4  +1:40.6
5.156Tapio WalleniusHyvinkään Hiihtoseura22:01.9  +2:16.1
6.154Reijo KauppilaTampereen Pyrintö23:19.5  +3:33.7
7.150Riku KyllönenRistiinan Urheilijat23:31.9  +3:46.1
8.153Lauri TahvanainenLempäälän Kisa26:19.5  +6:33.7Alla linkki live tuloksiin sekä muihin tämän päivän tuloksiin. Huomenna sunnuntaina on vuorossa perinteinen hiihtotapa. 


RUNTTIMÄKI 6.2 2017


Runttimäessä tänään ajettu/lumetettu
perinteisen latua n.4.5km.
Vapaalla hiihdettävissä koko 5km valaistu latu.
Kiitos Jokelle!

KEURUUN SM HIIHDOT 2017


SUNNUNTAI 5.2..2017


Ohjelmassa sunnuntaina parisprintit naiset ja miehet perinteisellä hiihtotavalla.

Kärjen hiihtäjistä mukana oli naiskaksikko Johanna Heinänen ja Riina Hakala. Kärjen tytöt sijoittuivat omassa alkuerässään sijalle 12. ja  putosivat näin jatkosta. Lopputuloksissa naisten sijoitukseksi jäi 25. 

Parispintin nopeimmat naiset olivat Lempäälän Kisan Aino-kaisa Saarinen ja Leena Nurmi. 

Kärjen mieshiihtäjät eivät startanneet loukkaantumisen vuoksi. 


LAUANTAI 4.2.2017JOHANNA HEINÄNEN 37:S KYMPILLÄ

Tänään ohjelmassa Keuruulla oli naisilla 10km perinteisellä hiihtotavalla ja miehillä 15 km. 

Johanna Heinänen lähti naistensarjan neljäntenä matkaan ja saikin sivakoida pohja-aikoja väliaikapisteisiin. Hiihto kulki Johannan omien sanojen mukaan alusta ensin ok, mutta sitten oli tullut hiukan sippaamista loppua kohden. Johanna taisteli itsensä hienosti maaliin ja sai lopputuloksissa sijoituksen 37. 

Naisten sarjan nopein oli Krista Pärmäkoski, toinen oli Laura Mononen ja pronssia hiihti Aino-Kaisa Saarinen.  

Päivän nopein miesten sarjassa oli Sami Jauhojärvi. Toiseksi hiihti Runttimäen latumaastoissakin tuttu näky hiihtäjä Matti Heikkinen ja kolmanneksi tuli Ville Nousiainen. Kuoreveden Kärjen Henri Kaukanen sijoittui sijalle 108. Miehet hiihtivät 15 km. 

Huomenna sunnuntaina on vuorossa parisprintti, johon Kärjeltä osallistuu naisten sarjaan Johanna Heinänen ja Riina Hakala. Kärjen miesjoukkue (Oskari Raussi / Joonas Leppä) on loukkaantumisen vuoksi estynyt osallistumasta sunnuntain kisaan. 

                                   LIVE-TULOSPALVELU 

PERJANTAI 3.2.2017KÄRJEN JOHANNA HEINÄNEN 
HIENOSTI 15:S KEURUULLA SPRINTISSÄ

Kuoreveden Kärjen naishiihtäjä Johanna Heinänen väläytteli kovaa kisakuntoaan pitkien sairastelujen jälkeen hiihtämällä perjantaina Keuruun SM hiihdoissa vapaan sprintissä komeasti sijalle 15. 

Naisten sarjan voittaja oli Anne Kyllönen ja toiseksi hiihti Kerttu Niskanen. Pronssia hiihti Laura Mononen.

Naiset hiihtivät 1,2km sprinttirataa ja Johanna selvitti hienosti itsensä välieriin, joista sitten putosi. 

Lauantaina on hyvä jatkaa pidemmälle matkalle ja silloin naiset hiihtävät 10km perinteisellä hiihtotavalla.                                      LIVE-TULOSPALVELU 

KEURUUN SM HIIHDOT 2017


Tänään starttaavat käyntiin Keuruun SM hiihdot 2017. 

Perjantai 3.2 

Ohjelmassa sprinttihiihdot vapaalla hiihtotavalla.

Kärjen hiihtäjistä mukana Johanna Heinänen. 

Lauantai 4.2

Ohjelmassa naisten 10km ja miesten 15 km perinteisellä hiihtotavalla.

Kärjen hiihtäjistä mukana Johanna Heinänen ja Henri Kaukanen.

Sunnuntai 5.2.

Ohjelmassa parisprintit naiset ja miehet perinteisellä hiihtotavalla.

Kärjen hiihtäjistä mukana Johanna Heinänen ja Riina Hakala.

HÄMEEN PIIRINMESTARUUS HIIHDOT 28.1-29.1.2017


KUOREVEDEN KÄRJEN HIIHTÄJÄT NAPSIVAT MITALEJA

Lempäälän Hakkarissa ratkottiin viikonloppuna molemmilla hiihtotavoilla Hämeen piirinmestaruudet. 

Lauantaina oli piirinmestaruushiihtojen lisäksi vielä Hopeasomman esikisat sekä aluemestaruushiihdot vapaalla hiihtotavalla. 

Hopeasomman esikisaan Kärjeltä osallistui Eemil Salonen joka sijoittui M15 sarjassa sijalle 24. Matkana pojilla oli 5km.

                                                                                                                                                         Eemil           

    Riina


Iltapäivällä ratkottiin Hämeen piirinmestaruudet. Riina Hakala hiihti N17 sarjan piirinmestaruuteen reilulla minuutin erolla toiseksi tulleeseen Hämeenlinnan hiihtoseuran Hilma Ahoseen

Johanna Heinänen puolestaan hiihti piirinmestaruus hopealle, jääden vain 12 sekuntia Valkeakosken Hakan Maaret Pajunojalle, joka oli päivän nopein. Naisilla matkana oli myös 5 km. 
                                                   
M17 sarjassa siirryttiin jo pidemmälle matkalle ja pojat hiihtivätkin 10km. Päivän nopein vapaan menijä oli Joonatan Junkkala Kankaantaan kisasta. Joonas Leppä hiihti hopealle.

Kärjen hiihtäjä Henri Kaukanen hiihti piirinmestaruus hopealle pääsarjassa. Voiton vei Juha-Matti Mikkolainen Valkeakosken Haka. 

              
Henri                                                                              Johanna

Sunnuntaina hiihtotapaa vaihdettiin perinteiseen. Kärjen hiihtäjistä mestaruuksia olivat lähteneet hakemaan Johanna Heinänen, Henri Kaukanen ja Joonas Leppä. 

Naiset pääsivätkin päivän aluksi matkaan Johanna Heinänen hiihti loppuun saakka tiukkaa kilpailua kanssa kilpailijoidensa Maija Hakalan ja Anni Kainulaisen kanssa. Heinänen hiihti pronssille ja päivän nopein ja piirinmestari oli Hämeenlinnan hiihtoseuran Anni Kainulainen. Naisten matkana oli 5km. 

M17 sarjassa Joonas Leppällä oli mono syönnillään ja niinpä hopeamitali vaihtui kultaiseen reilulla erolla Kankaantaan Kisan Joonatan Junkkalaan ja maalissa nähtiin vielä tiukka loppukirikin. 

Miesten sarjassa Henri Kaukanen puolestaan hiihti sijalle 5. 

Mitalisaldona kaksi kultaa, kolme hopeaa ja yksi pronssi. 

Joonas ja Henri hyötyä seurakaverista vaikka eri sarjassa. 


Joonas Leppä ja Joonatan JunkkalaNUORTEN SM-KISAT ÄÄNEKOSKI 21. - 22.1.2017


RIINA HAKALA HIENOSTI SM-KISOISSA KUUDES

Kuoreveden Kärjen hiihtäjät kisailivat tänä viikonloppuna Äänekoskella Nuorten SM-kisoissa. 

Sunnuntaina hiihdettiin vapaalla hiihtotavalla. Aamun tunteina kisat aloittivat N17 sarja, jossa Riina Hakala lähti matkaan sarjansa alkupäässä. Tytöillä oli matkana 10km ja Hakala selvitti taipaleensa upeasti sivakoiden kisassaan hienosti kuudenneksi. Sarjan nopein oli Mikkelin Hiihtäjien Jasmin Kähärä. 

M17 sarjassa Joonas Lepällä meno oli takkuista ja tahmeaa ja Leppä  
jäikin sarjassaan sijalle 30. Nuorilla miehillä matkana oli 15km. M17 sarjan nopein oli Petteri Koivisto, Kuhmo-Ski. 

M20 sarjassa Oskari Raussi hiihti sijalle 31. Sarjan nopein oli Ähtärin Urheilijoiden Eero Aittolampi. 

Lauantaina ohjelmassa olivat sprinttimatkat perinteisellä hiihtotavalla. 

M18 sarjassa Joonas Leppä jäi aika-ajoissa viisi sadasosaa alkueräpaikoista, joihin valittiin 30. Leppä oli aika-ajojen 31. Aika-ajojen nopein oli Leo Rantahalvari, joka oli myös finaalin nopein ja voitti Sm-kultaa. Kisassa koettiin myös dramatiikkaa ja tyylirikkomus, jonka seurauksena finaalissa ollut poika hylättiin ja näin Leppä nousi sijalle 30. 

M20 sarjassa Oskari Raussin tie katkesi myös aika-ajoihin. Raussi oli aika-ajojen 47. Päivän nopein oli Verneri Suhonen. 


SARJAHIIHDOT 2017Sarjahiihdot käynnistyvät taas. 

Ensimmäinen osakilpailu hiihdetään Keuruulla 18.1. 
Hiihtotapa perinteinen. Lisää infoa linkistä alta. 

Kaikki rohkeasti mukaan!kisailijat_logo.png

HIIHTOTULOKSIA  VIIKONLOPULTA 14.1.-15.1.2017


Tänä viikonloppuna oli monenlaista hiihtokilpailua ympäri Suomea.

Lauantaina 14.1 Kärjen hiihtäjiä oli kisaamassa Uuraisilla, jossa hiihdettiin Kuukan hiihdot sekä  XXXVI Mirjan Kierros. Kärjen hiihtäjiä oli mukana myös Jämillä, jossa hiihdettiin  kaksipäiväisen Suomen Cupin osakilpailun lisäksi, Nuorten MM-kilpailujen tarkkailut sekä EYOF-katsastukset. 

Kuukan hiihtoihin Uuraisille olivat lähteneet Johanna Heinänen ja Eemil Salonen. Heinänen sijoittui naisten sarjassa toiseksi jääden vain 16 sekuntia voittaja Tiia Huuskoselle Pyhäjärven Pohti. Naiset hiihtivät raskaassa kelissä 10 km perinteisellä hiihtotavalla. 

M15 sarjassa Eemil Salonen hiihti neljänneksi. Poikien matkana oli 5km. 

Jämillä puolestaan urakoivat Joonas Leppä ja Henri Kaukanen.  Lepällä oli nuorten M18 sarjan vapaan sprintti jo varhain aamulla. Epäonnisen sprintin aika-ajojen vauhdikkaan laskun saaliina oli kaatuminen ja näin ollen välierä paikka jäi saamatta. 

Suomen Cupin osakilpailua puolestaan oli hiihtämässä Kärjen Henri Kaukanen, joka sijoittui miesten 15 km matkalla sijalle 102. Suomen Cupin voiton vei Imatran urheilijoiden Lari Lehtonen.

Sunnuntaina 15.1 jatkettiin Jämillä Suomen nuorten MM-kilpailujen ja EYOF-katsastuksilla sekä Suomen Cupin viesteillä. Kärjen hiihtäjiä oli mukana myös Tammelassa Timanttiset Ryskeen hiihdoissa. 

Aamun valjetessa Jämillä M18 sarjan pojat lähtivät hiihtämään perinteisellä hiihtotavalla 10 km. Joonas Leppä lähti liikkeelle sarjan alkupäässä ja sai näin ollen peräänsä oman sarjansa kuumimpaa kärkeä. Leppä onnistui hienosti omassa hiihdossaan ja sijoittui kisassa sijalle 11. Kisassa mukana oli tämän hetken M18 sarjan parhaimmistoa yhteensä 50. Päivän nopein oli Miska Poikkimäki Sievin Sisu. 

- Joonas Leppä, kertoi maalissa, että hiihto tuntui hyvältä ja onnistuneelta sekä antoi samalla suksihuollolle ja valmentajalle kiitosta hyvin onnistuneesta kisasta. 
   
Kärjen kokeneempaa hiihtäjäkaartia puolestaan oli Tammelassa, jossa M75 sarjaan oli ilmoittautunut Martti Kivelä. Miehet hiihtivät 5 km perinteisellä hiihtotavalla. Kivelä sijoittui sarjassaan pronsille. 

Henri Kaukasella puolestaan oli miehet yleisessa sarjassa matkana 10km ja sijoitus oli seitsemäs. Vehkalahden Veikkojen Miika Ruokonen oli puolestaan Tammelassa päivän nopein. 
Kuva Ilkka LamminsivuKANSALLISET HUIMAN HIIHDOT JA NUORTEN SM-ESIKISA 08.01.2016


HEINÄNEN HOPEALLE


Äänekoskella hiihdettiin Huiman järjestämät kansalliset hiihdot vapaalla hiihtotavalla. Samalla nuorilla hiihtäjillä oli mahdollisuus tutustua tulevaan SM-kisalatuun, sillä nuorten SM-kisat hiihdetään Äänekoskella 21-22.1. Ohjelmassa silloin perinteisen sprintti sekä vapaan normaalimatkat. Radat Äänekoskella olivat uusia. 

Kärjen hiihtäjistä tällä kertaa matkaan lähti vain osa hiihtäjistä. Johanna Heinänen esitteli hyvää kisakuntoaan ja hiihti hienosti hopealle. Matkana naisilla oli 9.9 km. Päivän kovinta vauhtia piti jälleen Sini Alusniemi Kangasniemen Kalskeesta. Naiset ottivat mittaa toisistaan peräkkäisinä kisapäivinä. 

M15 sarjassa matkana oli 4 km ja Eemil Salonen puolestaan kokeili Äänekosken uusia latukierroksia sijoittuen kisassa kuudenneksi. 

SM-kisalatuihinsa tutustumassa oli myös Joonas Leppä, joka sijoittui omassa sarjassaan M17 neljänneksi. Kovan vastuksen antoi Vehkalahden Veikkojen Aapo Tilli. Pojat hiihtivät tiukkoja kierroksia ja sekuntia peliä viimeisille kilometreille asti. Matkana nuorilla miehillä oli 13.2 km. 

XXX TAMPEREEN TALVIKISAT  7.1.2017


HEINÄNEN JA LEPPÄ PRONSSILLE 

Kärjen hiihtäjien menestyksekäs kausi sai lisää jatkoa Tampereen XXX Talvikisoissa, joissa hiihtotapana oli vapaa. 

Tampereen Kaupissa on n.1,9km tykkilumi sekä luonnonlumen sekainen latu. 
Kärjen hiihtäjistä ensimmäisenä ladulle starttasi Riina Hakala, jolla matkana oli n. 5,9 km eli kolme kierrosta. Hakala hiihti sarjassaan N18 sijalle neljä. 

Seuraavaksi ladulle oli starttasi M16 sarja, jossa oli huikea määrä osallistujia. Eemil Salonen sjoittui sarjassaan sijalle 23. Päivän nopein tässä sarjassa oli Tino Stenman, Ylöjärven Ryhti. 

M16 sarjan kanssa yhtäaikaa ladulla oli myös naisten sarja, jossa Johanna Heinänen sivakoi pronssille. Naisten sarjan voittajaksi hiihti Sini Alusniemi, Kangasniemen Kalske. Naisilla matkana oli n. 9,7 km eli viisi kierrosta. 

Ladulla oli melkoinen vilinä ja kierrosten laskeminen, sillä myös M18 ja M20 sarjat hiihtivät kierroksia hurjaa vauhtia, sillä molemmilla sarjoilla oli myös matkana n. 9,7km eli viisi kierrosta. M18 sarjassa Joonas Leppä hiihti pronssille ja Oskari Raussi sarjassa M20 sijalle neljä.

Viimeisenä sarjana liikkeelle lähtivät Yleisen sarjan miehet, joilla matkaa oli seitsemän kierrosta eli n. 13,5km. Kärjen Henri Kaukanen sijoittui sarjassa kahdeksanneksi Mikko Harjun Jämsänkosken Ilveksen ollessa päivän nopein.

Huomenna sunnuntaina Kärjen hiihtäjät suuntaavat kohti Äänekoskea, jossa hiihtotapa on myös vapaa.    
 


LAHTI 2017 MM-JUHLAKISALIPUT  03.01.2017


Hiihdon LAHTI2017 MM-kisat lähestyvät. 
Kisat pidetään Suomen 100 vuotis juhlavuonna Lahdessa 22.2-5.3.2017. 

Puuttuuko sinulta tai ystävältäsi kisalippu? Nyt siis on hyvä aika hankkia kisaliput itselle tai vaikka joululahjaksi hiihdon ystävälle. 

Ostamalla kisaliput alla olevan linkin kautta tuet  Kärjen omien hiihtäjien harjoittelua. Lippujen hinnat ovat samat kuin muualtakin ostettaessa.


http://www.ticketmaster.fi/artist/967681?CAMEFROM=EXT_LAHTI2017_KUOREVEDENKARKI


HIIHTOJAOSTON PUHEENJOHTAJAN TERVEISET 1.1.2017


Hyvää alkavaa Uutta Vuotta kaikille seuramme urheilijoille, heidän vanhemmille sekä valmennuksesta vastaavalle. 

Lisäksi toivon erityisesti hiihtäjille menestystä alkaneen kauden kilpailuissa, unohtamatta kuitenkin seuraavaa tosiasiaa:
"Voitto ei ole aina pääasia silloin kun nuori hiihtäjä on itse tyytyväinen suoritukseensa; oli sijoitus mikä tahansa."

Terveisin Keijo Mursunen, hiihtoj.pj. 


Hyvää Uutta Vuotta 2017


KÄRJEN HIIHTÄJÄT 
TOIVOTTAVAT KAIKILLE 
HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2017


VUODEN VIIMEISET HIIHDOT SEINÄJOELLA 31.12.2016


Kärjen hiihtäjistä vuoden viimeisiin Seinäjoen XXXV Talvikisoihin lähtivät Johanna Heinänen ja Joonas Leppä. 

Myös Seinäjoella vähäisen luonnon lumen puutteen vuoksi oli tykitetty n. 3km tykkilumilatu, jonka maali ja lähtö sijaitsivat uudella jalkapallostadionilla. 

Johanna Heinänen pääsi ensimmäisenä matkaan. Hiihtotapana oli perinteinen. Naisten sarjan kilpailu oli jälleen tiukkaakin tiukempi ja Heinänen hävisikin pronssimitalin vain 0,3 kymmenyksellä Vaasan hiihtäjien Heidi Lindforsille. Päivän voittaja Hennariikka Rahkola ei myöskään ollut kaukana vain 21,4sekunnin päässä. Matkana naisilla oli 5km. 

M18 sarjassa Joonas Lepällä oli matkana 9km. Leppä sijoittui kisassa kuudenneksi. Voittajaksi hiihti Kankaantaan Kisan Lari Laine. FISCHERIN SUKSIA MYYTÄVÄNÄ 29.12.2016


Tarvitsetko suksia? Täällä  olisi myytävänä kisasuksia, jotka etsisivät uutta omistajaa. Sukset käyvät treenailuun, kisoihin tai vaan kuntohiihtoon. 

Jos sinulla on kiinnostusta voit soittaa ja kysellä tarkemmin. 
Johanna Heinänen puh. 0503592361


  TAPANIN PÄIVÄ: HONKAVUOREN HIIHDOT PYHÄJÄRVI 26.12.2016

HEINÄNEN KULTAA, HAKALA JA LEPPÄ PRONSSIA


Kärjen hiihtäjät lähtivät sulattelemaan kinkkua ja muita joulun herkkuja Pyhäjärvelle Honkavuoren hiihtoihin Tapaninpäivänä. 

Kotoa aamulla räntäsateessa lähdettäessä muuttui keli matkan aikana aina vain lumisemmaksi ja huonommaksi. Kisapaikalla taivaalta satoikin suuria räntähiutaleita tehden suksihuollolle todella haasteellista keliä. Kärjen hiihtäjät saivat kuitenkin sen hetkiseen keliin ja perinteisen hiihtotavan kisaan sopivat kapulat alleen.

Matkana toteutettiin 4km lenkkiä. Ensimmäisenä Kärjen hiihtäjistä räntäsateisessa kelissä urakoi Eemil Salonen sijalle 18. Matkana M16 pojilla oli yksi 4km kierros. 

Seuraavana matkaan lähtikin Johanna Heinänen räntäsateen hieman laantuessa. Heinänen hiihtikin hurjaa vauhtia ja maaliin tullessaan siirtyi heti Kärkeen ollen siinä loppuun asti  voittaen koko naisten sarjan. Noormarkun Nopsan Emilia Myllykoski oli ainoa joka hiukan haastoi kovaa hiihtänyttä Heinästä jääden kuitenkin Heinäselle 8,3 sekuntia. Kolmanneksi hiihti Elina Mäkitalo Himangan Urheilijat. Naisten matkana oli myös yksi kierros 4km. Keli oli raskas sillä naisten sarjassa oli myös pari keskeyttänyttä. 

Haastavassa kelissä selviytyi myös Riina Hakala hienosti sijoittuen N18 sarjassa pronssille. Päivän voittaja oli Susanna Juhola Kalajoen Junkkarit. 

M18 kovatasoisessa sarjassa Joonas Leppä otti mittaa oman sarjansa Suomen mestarista Miska Poikkimäestä Sievin Sisu sekä Arsi Ruuskasesta Siilinjärven hiihtoseura. Leppä sivakoi pronssille. Päivän nopein poikien kisassa oli tällä kertaa Arsi Ruuskanen. Nuorten miesten matkana oli 8km.

M20 sarjassa Oskari Raussi starttasi kisaan, mutta loukkaantumisen myötä joutui jättämään leikin kesken. Matkana oli 12km. Sarjan voittajaksi järjestävän seuran oma hiihtäjä Roope Haapakangas  Pyhäjärven Pohti.


HYVÄÄ JOULUA 24.12.2016LAHTI2017 MM-JUHLAKISALIPUT 19.12.16


Hiihdon LAHTI2017 MM-kisat lähestyvät. 
Kisat pidetään Suomen 100 vuotis juhlavuonna Lahdessa 22.2-5.3.2017. 

Puuttuuko sinulta tai ystävältäsi kisalippu? Nyt siis on hyvä aika hankkia kisaliput itselle tai vaikka joululahjaksi hiihdon ystävälle. 

Ostamalla kisaliput alla olevan linkin kautta tuet  Kärjen omien hiihtäjien harjoittelua. Lippujen hinnat ovat samat kuin muualtakin ostettaessa.


http://www.ticketmaster.fi/artist/967681?CAMEFROM=EXT_LAHTI2017_KUOREVEDENKARKI


KÄRJEN HIIHTÄJÄT SAARIJÄRVELLÄ 17.12.16


KÄRJEN HIIHTÄJÄT KERÄSIVÄT PALKINTOSIJOJA JA LIMPPUJALauantaiaamu valkeni kauniina ja lumisena kun Kärjen hiihtäjät lähtivät kisoihin Saarijärvelle Kusiaismäkeen. Hiihtotapa oli vapaa ja ratana oli n.3km tykkilumilatu.

Ladulle ensimmäisenä Kärjen hiihtäjistä pääsi Eemil Salonen, jolla kisamatkana oli 6km. Kovatasoisessa M16 sarjassa Salonen sijoittui sijalle yhdeksän.

Seuraavana Ladulle starttasi Johanna Heinänen, jolla matkana myös 6 km. Heinänen lähti matkaan kolmantena ja saapui maaliin ensimmäisenä. Takaa kuitenkin oli vielä tulossa päivän voittaja Kangasniemen Kalskeen Sini Alusniemi, jolle Heinänen jäi 25,2 sekuntia. Takaa tuli maaliin myös todella tiukalla 1,8 sekunnin erolla Heinäseen Valkeakosken Hakan Maaret Pajunoja pudottaen Heinäsen pronssille. 

Riina Hakala lähti sarjassaan N18 viimeisenä matkaan ja maaliin tullessaan hiihti 11,2 sekunnin erolla kärkeen ennen toiseksi hiihtänyttä Joutsan Pommin Tuuli Liukkosta. Hakalan kisakausi on lähtenyt hienosti käyntiin.

M18 sarjassa Joonas Leppä starttasi n.10km matkalle. Rauhallisen tasaisesti kiihdyttäen Leppä sivakoi sarjansa ylivoimaiseen voittoon jättäen hopealle hiihtäneen Jämsänkosken Ilveksen Atte Kettusen 37,1 sekuntia taakseen.

Miehet yleisessä sarjassa nähtiin myös Kärjen hiihtäjä, sillä Henri Kaukanen starttasi 15km matkalle sijoittuen yhdeksänneksi.   

Palkinnoksi hiihtäjät saivat pyttyjen lisäksi makoisat paikalliset ruislimput.  

KÄRJEN HIIHTÄJÄT AVASIVAT KAUDEN  VALKEALAMMELLA 11.12.16


KÄRJEN HIIHTÄJILLA UPEA KAUDEN AVAUS 
KAKSI KULTAA JA KAKSI PRONSSIA 

Kärjen hiihtäjät matkasivat perinteisesti kauden ensimmäiseen kilpailuun Lehtimäen Valkealammelle Ensilumenhiihtoihin. 

Kärjen hiihtäjistä uusin tulokas Eemil Salonen joutui koetukseen ensimmäisenä uudessa M16 sarjassa, jossa vauhtia ylläpitivät saman ikäsarjan nopeimmat. Eemil oli sarjassaan 18. 

Riina Hakala näytti uudessa N18 sarjassaan kuinka vauhtia pidetään ja voittikin toiseksi tullutta Seinäjoen Hiihtoseuran Anni-Sofia Ankkuria 7,2 sekuntia.

Naisten sarjassa Johanna Heinäsellä oli mono syönnillään ja Heinänen jäi vain sekunnin hopeasta jääden pronssille. Voiton nappasi Jämin Jänteen Hennariikka Rahkola. Matkana Hakalalla ja Heinäsellä oli 5 km. 

M18 sarja on myös Joonas Lepälle uusi ja kausi lähti käyntiin myös Lepällä mallikaasti. Matkan pituutena oli 10km ja 13.7 sekunnin erolla voitto Jämsänkosken Ilveksen Atte Kettusesta. 

Oskari Raussilla myös uusi sarja M20 ja matkana myös heillä 10km. Raussi sijoittui hienosti sarjassaan pronssille. Voiton vei If Minkenin Benjamin Sundqvist. 

Valmentaja Jouko Humppi on treenannut nuorten hiihtäjien kanssa paljon kesällä Runttimäessä ja ahkera harjoittelu tuottaa tulosta. 


KÄRJEN HIIHTÄJÄT LEIRILLÄ YLLÄKSELLÄ 18.11-26.11.2016


Kärjen hiihtäjät pakkasivat lauantaina laukkunsa, suksensa ja ottivat suunnan Ylläkselle sään täällä ollessa sateinen, pimeä ja lumeton. 

Ylläksellä puolestaan on hiihtokelit kohdallaan ja hiihtokilometrejä kertyy hurjaa vauhtia. Hieno on Kärjen hiihtäjien letka. Letkaa vetää porukan kokenein hiihtäjä Johanna ja perässä hiihtävät Riina, Oskari, Joonas ja Eemil. 


Eemil, Joonas, Oskari, Riina ja Johanna.


Tytöt lähdössä hiihtämään 🤗🤗


KÄRJEN HIIHTÄJÄT HÖLKKÄILIVÄT KOIVIOLLA 07.10.2016


OSKARI RAUSSI YKKÖNEN KOIVIOLLA 

Kärjen hiihtäjät innostuivat porukalla lähtemään Vilppulan Eteläisten Kylien järjestämälle Koivion muilautus hölkälle perjantaina 7.10. Hölkkä järjestetään aina perinteisesti lokakuun ensimmäisenä perjantaina ja niin tänäkin vuonna. Sää suosi hölkkääjiä mukavalla hiukan viileällä kelillä. 
Reittinä juostaan n. 5,7km pitkä lenkki Suojärven ympäri kylätietä pitkin. 

Tällä vuonna kilpailu oli tasainen kolmen juoksijan kesken, jonka Kärjen Oskari Raussi käänsi itselleen voitoksi 3 sekunnin erolla. Toiseksi tuli  Vilppulan Eteläisten Kylien oma poika Topias Helminen, joka sai myös kovan kirivastuksen Kärjen Riku Salosesta, joka jäi vain neljä sekuntia voitosta ja pari sekuntia loppukiri kamppailussa hopeasta. 

Parhaista naissijoituksista vastasivat myös Kärjen hiihtäjät. Riina Hakala oli koko kisan viides ja samalla myös koko kisan paras naisjuoksija. Johanna Heinänen oli koko kisan seitsemäs taipuen n. 20 sekuntia 
Hakalalle. 

Kärjen hiihtäjistä Joonas Leppä sijoittui hölkässä sijalle yhdeksän ja joukkueen uusin ja nuorin tulokas Eemil Salonen sijalle 16 jättäen myös monta hölkkääjää taakseen. 


Tulokset Koivion Muilauksesta 7.10.2016.

Sija Nimi Seura/Paikkakunta Aika

1. Oskari Raussi Kuoreveden Kärki 20:59:00
2. Topias Helminen Jämsän Retki-Veikot 21:02:00
3. Riku Salonen Kuoreveden Kärki 21:04:00
4. Kalle Uronen Kaipola 23:11:00
5. Riina Hakala Kuoreveden Kärki 23:48:00
6. Kai Palander Mänttä 23:57:00
7. Johanna Heinänen Kuoreveden Kärki 24:05:00
8. Kristiina Lamminpää Mäntän Urheilijat 24:41:00
9. Joonas Leppä Kuoreveden Kärki 25:11:00
10. Eino Ylä-Hallinen Kuoreveden Kärki 25:26:00
11. Iiro Suppula Kuoreveden Kärki 26:31:00
12. Sari Malvisalo Jämsä 26:34:00
13. Timo Sillanmäki 27:25:00
14. Pekka Puukkoniemi Virtain Urheilijat 27:45:00
15. Tapani Sillanmäki 27:51:00
16. Eemil Salonen Kuoreveden Kärki 27:54:00
17. Aki Tuomola Vilppula 28:18:00
18. Jukka Viitanen Ursprungsland Biathlon Team 29:07:00
19. Arto Tukia Vilppulan Veikot 29:24:00
20. Reetta Tikander Kuoreveden Kärki 29:25:00
21. Ilkka Suppula Kuoreveden Kärki 29:26:00
22. Taru Väärämäki Mänttä 30:57:00
23. Marja Rauhalammi Ursprungsland Biathlon Team 31:20:00
24. Helena Jokinen Jämsän Retki-Veikot 32:07:00
25. Raija Pihlakari 32:19:00
26. Marjo Hautanen Mänttä 32:19:00
27. Raimo Kekälinen Multia 34:38:00
28. Erkki Kyrönlahti Vilppulan Veikot 36:38:00
29. Erkki Viinikka Keuruun Kisailijat 37:32:00TALKOOT RUNTTIMÄESSÄ 1.10.2016 ONNISTUIVAT HYVIN


Kiitokset kaikille talkoolaisille hyvin tehdystä työstä. Raivaussahoilla 

tehtiin ihmeitä ja liikuntakeskuksen stadionalue on nyt ilo silmälle. 

Terveisin Keijo Mursunen hiihtoj.pj.


Runttimäen liikuntakeskuksessa valaistun kuntoradan raivaustalkoot la 1.10 klo 9 alkaen. Kokoonnutaan liikuntakeskuksen huoltorakennukselle, jossa jaetaan raivausalueet. Työvälineeksi mikäli mahdollista ensisijaisesti raivaussaha/moottorisaha sekä talkoomieli. Talkooväelle tarjolla keittoruokaa ja kahvit. 

Tervetuloa 

Hiihtojaoston puheenjohtaja
Keijo Mursunen 


KÄRJEN HIIHTÄJÄT ALOITTIVAT JO HIIHTOKAUDEN RUNTTIMÄESSÄ 15.9.16p


Kärjen hiihtäjät ovat aloittaneet jo tulevan hiihtokauden ja niinpä sukset saavatkin Runttimäen rinteessä kovaa kyytiä. Pito on kohdillaan ja luistokin on kohdallaan kun vain tuuppaa vauhtia lisää. 
             
ILTARASTIT TÄNÄÄN PALSINALLA VIITAVUORESSA 23.8.2016

Vielä ei ole liian pimeää suunnistukselle joten nyt kaikki vanhat ja uudet suunnistajat innolla suunnistamaan ja etsimään iltarasteja Palsinalle Viitavuoreen.

TULE ROHKEASTI KOKEILEMAAN SUUNNISTUSTA !

Järjestävänä seurana toimii Kuoreveden Kärki. 

Karttamyynti ja metsäänlähtö klo 16.30-18.30.

KÄRJEN HIIHTÄJÄT PALSINAJÄRVEN YMPÄRIJUOKSUSSA 25.7.2016

 HAKALA YKKÖNEN PALSINALLA  

Kerteen-Palsinan Kyläyhdistys oli jälleen urakoinut 40. Palsinajärven ympärijuoksun upeaan aurinkoiseen keliin. Juoksutapahtumaan oli saatu paljon mukaan kovia menijöitä ja eri ikäisiä suomenmestareita, matkana 6,31km.

Koko hölkän vauhdista vastasi Jarkko Järvenpää vieden mestaruuden ajalla 20.21. Samassa sarjassa Kuoreveden Kärkeä edusti tuore seuran jäsen Riku Salonen, joka sijoittui kisassa yhdeksänneksi ajalla 24.01.

Naisten sarjan voittoon juoksi Merja Rantanen, joka on paremmin tunnettu suunnistuksen puolelta ajalla 23.14. Kärjen hiihtäjistä Johanna Heinänen juoksi hienosti ajalla 27.37 sijalle 8.

Hiihtäjätär Riina Hakala juoksi tytöt 16 sarjan voittoon ylivoimaisella ajalla 28.22. Toiseksi juoksi Kristiina Kukkoniemi ja kolmanneksi Paju Kilpeläinen. 
 
Pojat 16 sarjassa meno oli kovaa ja vauhdista vastasikin M15 vuotiaiden suomenmestari Eemil Helander ajalla 21.05 ollen kokonaiskisassa neljänneksi nopein. Kärjen Joonas Leppä on kisassa 5 ajalla 29.20.

Pojat 14 sarjassa juostiin myös kovaa siinä vauhdista piti huolta Wäinö Hautala ajalla 24.58. Kärjen uusi hiihtäjäpoika Eemil Salonen oli kisassa 5 ajalla 39.25. 
KÄRJEN HIIHTÄJÄT LEIRILLÄ RUOTSISSA 9.7-16.7.2016

Aikaisin lauantai aamuna n. klo 3 lähtivät Kärjen hiihtäjät Johanna Heinänen, Riina Hakala, Oskari Raussi ja Joonas Leppä kohti Ruotsia viikon kestävälle leirille valmentajansa Jouko Humpin kanssa. 

Vaasasta autolautalla yli Ruotsin puolelle ja sieltä matka kohden Årea ja tarkemmin Handöl Oppdalsvallenia. 

Matka sujunut mutkattomasti ja ilman isompia ongelmia. 

Porukka lähdössä päivän treeniin. Oskari, Riina, Johanna ja Joonas. Nuoret ovat lerillä Åressa, joka on kylä Ruotsissa Jämtlannin maakunnassa. Åre on Ruotsin merkittävin laskettelu- ja hiihtokeskus. Åren kylä sijaitseen n. 600 kilometrin päästä Tukholmasta. 

Nuoret löysivät myös Ruotsin suurimman putouksen Tännforsenin. Tännforsen on 60 metriä leveä ja 38 metriä korkea vesiputous ja vuolaammillaan se on kevättulvan aikaan. Ennätys putouksella on 740 kuutiometriä vettä sekunnissa. Koski on kansallinen monumentti ja se on suojeltu. Kauneimmillaan putous on kuitenkin talvella jolloin se jäätyy ja putouksen taakse muodostuu, joka talvi erilainen luola. 

On olemassa yksi nisäkäs, joka suoriutuu talvisaikaan penkereiltä sulapaikkaan ja takaisin leikiten ja se on saukko. 

Tännforsenin lähellä on aina utuista ja kosteuden vuoksi myös koskea ympäröivä luonto on rehevämpää kuin muualla Jämtlandissa.JUKOLA SUUNNISTUS 18.-19.6.2016


LAPPEE-JUKOLA TÄNÄÄN


Vuoden 2016 Jukola suunnistus kilpaillaan Lappeenrannassa Etelä-Karjalassa.  Lappeen Riento Ry toimii järjestävä seurana.

Kuoreveden Kärki sai myös joukkueet Venlaan ja Jukolaan. Venla joukkue starttaa matkaan klo 14.00 ja aloitus osuudelle lähtee hiihtäjä Riina Hakala, joka viime vuonna Kärjen Venla-joukkueessa teki hienon suorituksen. Toisen osuuden taipaleelle lähtee Virpi Leppä, joka viime vuonna toi Mäntän Seudun Eräpirkkojen ankkuriosuuden ensikertalaisena maaliin. Kolmannelle osuudelle Venla-joukkue saa kokemusta ja varmuutta kun Mirja Humppi lähtee omalle osuudelleen. Viimeisenä ankkuriosuudelle lähtee hiihtäjäkonkari Johanna Heinänen. 

Venlojen taistoa kilpakumppaneiden kanssa voi seurata televisiosta klo 13:45 alkaen Yle Fem kanavalta.


Kärjen miesten Jukola joukkue saatiin myös kasaan ja aloitusosuudelle klo 23:00 iltahämärässä starttaa paljon suunnistuskokemusta ja taitoa omaava Sami Äyrämö. Kakkososuudelle lähtee toistakertaa Jukolassa suunnistava Jani Leppä. Kolmasosuus mennään jälleen varmuudella kun matkaan lähtee suunnistuskonkari ja huippuvalmentaja Jouko Humppi.  Aamutunteina saa neljännelle osuudelle vuoron Venla- joukkueen ankkuri Johanna Heinänen. Viidennelle osuudelle saatiin myös juoksija kun Riina Hakala lupasi lähteä taipaleelle. Kuudennen osuuden matkanviejänä on Jouni Leppä, joka sai myös viime vuonna ensikokemuksensa Jukolasta. Kärjen Jukola joukkueen ankkurina suunnistaa hiihtäjänä paremmin tunnettu Joonas Leppä.

Myös miesten suunnistusta voi seurata televisiosta Yle 1 kanavalta samoin kuin alla olevan Lappee-Jukolan onlinen tulospalvelusta. 


SERLA HÖLKKÄ 28.5.2016


OSKARI RAUSSI 3. SERLA HÖLKÄSSÄ

Tänään juostiin Mäntässä hyvässä kelissä Serla Hölkkä. Kärjen hiihtäjistä mukaan juoksemaan lähtivät  Oskari Raussi ja Joonas Leppä.

Raussin tossut olivat kevyet ja miehet yleisessä sarjassa irtosi kolmas sija. Leppä juoksi P16 sarjassa neljänneksi. 
TIISTAIKERHON KUNTORASTIT VIITAVUORESSA PALSINALLA 31.5.2016


Tiistaikerhon kuntorastit suunnistetaan tiistaina 31.5
Palsinalla Viitavuoressa klo 16.30 alkaen. 
Ratamestareina Humppi ja Anttonen. 

 Kaikki innolla suunnistamaan!

JOKAMIESKISA RUNTTiMÄESSÄ TORSTAINA 12.5.2016


HUMPIT YKKÖSIÄ


Runttimäessä käytiin torstaina Jokamieskisat. Kuoreveden Kärjen hiihtovalmentaja Jouko Humppi nappasi miesten sarjan kiertopalkinnon vuodeksi. Naisten sarjan voittaja oli Susan Humppi kisan parhailla pisteillä. 

Myös Kärjen hiihtäjä nuoret Riina Hakala ja Joonas Leppä olivat lähteneet rohkeasti kisaan mukaan. Lisää tapahtumasta voit lukea alla olevasta KMV-lehden jutusta. 

Lajeina kisassa oli mm. kartanlukua, tarkkuusheittoa, ilmakiv.ammuntaa, matkanmittausta, arviointeja. Järjestäjinä olivat MSRUK, Res.yhd. ja Mäntän Seudun Eräpirkat.  

KÄRJEN SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS RUNTTIMÄESSÄ 2.5.2016


Kuoreveden Kärjen sääntömääräinen Kevätkokous pidettiin maanantaina 2.5 Runttimäen liikuntakeskuksessa. 

Kokouksessa palkittiin kaudesta 2015 seuraavanlaisesti.


Seuran paras urheilija:            Joonas Leppä

Seuran paras naisurheilija:     Johanna Heinänen

Seuran paras miesurheilija:     Oskari Raussi

Seuran paras tyttöurheilija:     Riina Hakala

Seuran paras poikaurheilija:    Joonas Leppä 

Seuran paras valmentaja:        Jouko Humppi               


Kuoreveden Kärjen puheenjohtaja Kari Riekki jakoi palkinnot ja muistamiset Joonas Lepälle ja Jouko Humpille. Hiihtojaoston puheenjohtaja Keijo Mursunen onnitteli myös valmentaja Jouko Humppia hyvin menneestä kaudesta. 


KÄRJEN HIIHTÄJÄT KULTAPULLOKISOISSA  INARISSA 22.4-24.4.2016

Kuoreveden Kärjen hiihtäjä nuoret kävivät päättämässä kilpailukauttaan Inarin kansainvälisissä Kultapullo hiihdoissa. 

Perjantaina oli avauskilpailu pariviestinä 2 x 1,2km. Kärki ei saanut omaa joukkuetta N16 sarjaan, mutta Riina Hakala pääsi mukaan muodostamalla yhdessä Keminsuun Kisan Kiia Koskisen kanssa joukkueen. 

Hakala toimi parisprintissä joukkueen avaajana ja hiihti mainiosti tuoden joukkueen värit kärjessä vaihtoon ennen Venäjän ja Norjan joukkueita. Toisella osuudella joukkue tippui kolmanneksi, mutta kolmannella osuudella Hakala nosti joukkueen jälleen kärkeen yli 10 sekunnin turvin. Ankkuriosuudella joukkue taipui kolmanneksi ennen kotijoukkue Inarin Yritystä. 

Kärjen poikien joukkueen oli tarkoitus hiihtää M18 sarjassa myös 2 x 1,2km. Kärjen Oskari Raussi teloi alkuveryttelyssä olkapäänsä ja näin ollen poikien joukkue jäi vajaaksi. Joonas Leppä ei ennättänyt saada kaveria itselleen. Leppä lähti kuitenkin M18 sarjan avausosuudelle ja hiihti ennakkoluulottomasti tykittäen komeasti toisena vaihtoon Norjan Sindre Rogmon jälkeen noin kuusi sekuntia jääneenä. Kolmantena vaihtoon tuli Kuusamon Erä-Veikkojen Juhani Olli. Valitettavasti Kärjen joukkueen piti jättää leikki kesken. 

Lauantaina vuorossa oli Rajaseutuhiihdot vapaalla hiihtotavalla ja erittäin vaativilla radoilla. Riina Hakala jatkoi hyviä hiihtojaan kansainvälisessä seurassa ollen N16 sarjassa kuudes ja kolmanneksi paras Suomi-neito. Joonas Leppä hiihti myös mainiosti neljänneksi 5km matkalla ennen Norjan ja Venäjän poikia.

Sunnuntaina jatkettiin edelleen vapaalla hiihtotavalla ja vuorossa olivat Kultapullo hiihdot ja yhteislähdöt sarjoittain. 

N16 sarjassa Riina Hakala hiihti kenties talven kovinta vauhtiaan viidenneksi ja jäi ainoastaan 16 sekuntia voittajalle Venäjän Viktoria Petrovalle. Hopealle hiihtäneeseen Pietarin Angelina Pruhanovaan kertyi 10 sekuntia. Kerrottakoon että naisten sarjan voittaja suomenmestari Anne Kyllöselle Hakala jäi ainoastaan reilun minuutin verran. 

Joonas Leppä hiihti M16 sarjassa myös hyvin kuudenneksi vain 30 sekunnin erolla oman ikäsarjansa mitali poikiin lukeutuvalle Kuhmo-Skin Petteri Koivistolle. Kansainvälisistä osanottajista ainoastaan Venäjän Hulko Daniil kiilasi Lepän edelle.

Kilpailujen jälkeen nuoret harjoittelivat vielä upeissa Saariselän maisemissa ennen ansaittua kesälomaa.   


Kuvan ottanut Ilkka Lamminsivu


JÄMSÄ-KEURUU HIIHTO CUP PALKINTOJENJAKOTILAISUUS 27.4.2016
Jämsä-Keuruu Hiihto Cup palkintojenjako tilaisuus pidettiin Jämsänkosken hiihtokeskuksella keskiviikko iltana 27.4 ja isäntäseurana toimi Jämsänkosken Ilves. Tapani Malmberg piti tilaisuuden alussa pienen puheen, jonka jälkeen suoritettiin hiihtäjille palkintojenjako. 

Lepän sisarukset Elli ja Laura olivat myös mukana Kärjen hiihtäjinä noutamassa omia palkintojaan. 

Kuoreveden Kärki kiittää myös kaikkia Hiihto cupissa mukana olleita hiihtäjiä, heidän huoltajiaan sekä yhteistyössä toimivia hiihtoseuroja Keuruun Kisailijoita, Jämsänkosken Ilvestä ja Kaipolan Virettä. 

Toivottavasti näemme ensi talvena yhtäpaljon tai useammankin iloisen hiihtäjän mukana Hiihto cupissa. 


Kiitos  !


KESKI-SUOMEN PÄÄSIÄISKISAT 25.3-27.3.2016


Kärjen hiihtäjät vauhdissa Keski-Suomen Pääsiäiskisoissa


Kärjen hiihtäjät urakoivat Pääsiäisen pyhinä hiihtokilpailuja Keski-Suomen alueella Saarijärvellä, Uuraisilla ja Äänekoskella.

Kuoreveden Kärjen hiihtäjät aloittivat Keski-Suomen pääsiäiskiertueen pitkäperjantaina Saarijärven Kusiaismäen vaativilla radoilla. Kilpailu hiihdettiin vapaalla hiihtotavalla ja sarjoittain yhteislähtönä. N16 sarjan 5km matkalla Kärjen Riina Hakala antoi merkkejä hyvästä kevätkunnosta luistellen kahdeksannelle sijalle varsin kovassa seurassa ja reilun minuutin keulan takana. M16 sarjassa hiihdettiin 8 km ja huikeaan kevätkuntoon päässyt Kärjen Joonas Leppä karkasi neljän kilometrin jälkeen muilta ja sivakoi ylivoimaiseen voittoon ennen Laukaan Urheilijoiden SM 5. hiihtänyttä Tomi Kyrönlahtea. M18 sarjassa matkana oli 10km. Kärjen Oskari Raussi tuskailli suksiaan ja sijoitus oli tällä kertaa 6. Kärjen Johanna Heinänen oli naisten sarjan 13 ja matkana oli 10km.

Pääsisäiskiertue jatkui lankalauantaina Uuraisilla vapaalla hiihtotavalla. Uuraisten radat ovat myös erittäin vaativia. Kärjen Lepän menoa se ei haitannut M16 sarjassa 5km matkalla. Lepälle tuli jälleen hieno voitto kotiin 7,7 sekunnin erolla Laukaan Urheilijoiden Kyrönlahteen. N16 sarjassa 5km matkalla Kärjen Hakala jysäytti melkoisen pommin hiihtämällä toiseksi jääden Närpesin SM3. hiihtäneelle Linnea Haloselle vain 8 sekuntia. M18 sarjassa Kärjen Raussi alkoi saada juonesta kiinni ja tuloksena komea toinen sija jääden vain 25 sekuntia Vetelin Urheilijoiden Joona Mäkelälle. Matkana oli 10 km. Kärjen Heinänen sijoittui naisten sarjan 5. 10 km:n matkalla.

Sunnuntaina Pääsiäiskiertue jatkui kohti Äänekoskea ja hiihtotapa vaihtui perinteiseen ja jälleen lähdettin sarjoittain yhteislähtöinä. M16 sarjassa 8km:n matkalla Kärjen Lepän murskatahti jatkui sillä alusta lähtien Leppä heilutti tahtipuikkoa ja otti komean kolmannen voiton kotiin yli 20 sekunnin erolla Laukaan Urheilijoiden Patrik Siekkiseen. Kärjen Hakala hiihti hurmiossa 5km matkan karaten ylivoimaiseen voittoon radan vaativammassa nousussa. M18 sarjassa 10km matkalla Kärjen Raussi ei antanut Haapajärven Kiilojen SM8. hiihtäneen Juho Salmelan yllättää itseään ja n. 8km kohdalla vaativassa nousussa Raussi painoi kaasun pohjaan ja tykitti komeaan yli minuutin voittoon. Keski-Suomen Pääsiäiskiertue sujui Kärjen hiihtäjillä hienosti ja nousujohteisesti sillä kaikki Kärjen hiihtäjät voittivat sarjansa.  RUNTTIMÄKI 24.3.2016

Runttimäen ladut ajettu aamulla. Ladut loistokunnossa nyt vielä kaikki hiihtämään ja nauttimaan keväthangista.NUORTEN SM-HIIHDOT VALKEAKOSKELLA  


RAUSSI SM-HIIHDOISSA 14. 

Nuorten Suomen mestaruushiihdot sivakoitiin Valkeakosken Korkeakankaalla viikonloppuna. Vähäisen lumen vuoksi Kuoreveden Kärjen Oskari Raussin ominaisuuksille paremmin sopiva 5km rata oli lyhennetty 2,5km radaksi. Lauantaina matkana oli 10km vapalla hiihtotavalla ja sijoitus oli 25. Aivan tyytyväinen ei Raussi ollut vapaan kisaansa vaikka kilpailun viimein 2,5km tulikin jo lähes mitalimiesten vauhtia.

Sunnuntaina hiihtotapa vaihtui perinteiselle ja matka tuplaantui eli kahdeksan kierrosta 2,5km lenkkiä yhteensä 20km matka. Kisaan lähdettäessä Raussi oli kuin uusi mies ja heti ensimmäiset väliajat kertoivat, että nyt oli mono syönnillään ja lopua kohden sijoitukset vain paranivat kierros toisensa jälkeen.

Vielä kahdeksaskin eli viimeinen nousu laskettelurinteeseen sujui ilman notkahduksia ja raivoisa loppurutistus maaliin nosti loppusijaksi Raussin komeasti 14. Kymmenen parhaan palkittavan joukosta Raussi jäi ainoastaan n. 27 sekuntia.  Kärjen muut hiihtäjät ottivat  mittaa kisakavereistaan Lahden XLI Talvihiihdoissa. Mukana olivat Johanna Heinänen, Riina Hakala ja Joonas Leppä. SARJAHIIHDOT 5. OSAKILPAILU  RUNTTIMÄESSÄ  16.3.2016


Kaikille AVOIMET sarjahiihdot 

Runttimäessä ke 16.3.2016 klo 18.30. 

vapaalla hiihtotavalla Kärjen hiihtäjät: KLL hiihdot Rovaniemellä ja Tuiskun hiihdot 13.3.2016


Vuotuiset Koululiikuntaliiton hiihtokilpailut käytiin tänä vuonna Rovaniemellä Ounasvaaran laduilla. 

Sunnuntaina hiihdettiin henkilökohtaiset matkat ja Kärjen hiihtäjistä mukana kisaamassa olivat Riina Hakala N16, Oskari Raussi M18 ja Joonas Leppä M16 sarjoissa. Matkana Riinalla 7,5km, Oskarilla 15km ja Joonaksella 10km vapaalla hiihtotavalla. Kilpailu oli yhteislähtönä.Kärjen Johanna Heinänen puolestaan oli kisaamassa Pihtiputaan Tuiskun järjestämissä hiihdoissa vapaalla hiihtotavalla Pihtiputaalla. HOPEASOMMAN LOPPUKILPAILU 4.3-6.3.2016


Hopeasomman loppukilpailu kilpailtiin viikonloppuna Kuopiossa Puijolla. Kärjen hiihtäjistä mukana olivat Riina Hakala  ja Joonas Leppä.


Lauantaina 5.3 hiihdettiin henkilökohtaiset pidemmät matkat perinteisellä hiihtotavalla. Ihan ei Kärjen hiihtäjillä ollut mono syönnillään ja niinpä palkinto sijoista jäätiin tällä kertaa hieman kauemmaksi. Yön aikana oli sataa tupruttanut noin viitisen senttiä uutta pehmeää lunta ja voitelukeli oli jälleen haasteellinen. Ilkka Lamminsivu yhdessä Jouko Humpin kanssa saivat kuitenkin sukset toimimaan. 

Kärjen Riina Hakalalla oli matkana N16 sarjassa 5km Puijon maastoissa. Hakalan sijoitus kisassa oli 41 ajalla 17.38,0 jääden pari minuuttia voittaja Jasmin Kähärälle Mikkelin Hiihtäjistä, jonka voittoaika oli 15.19,6. Tyttöjä oli matkassa 57.   


Kärjen Joonas Lepällä oli matkana 8km ja sijoitus 33. Hiihto tuntui alusta asti takkuiselta ja jähmeältä. Kisassa 5km kohdalla Leppä oli väliajoissa sijalla 32. Lepän sarjan Hopeasompa voiton ja Suomen mestaruuden vei jälleen ylivoimasti Sievin Sisun Miska Poikkimäki, jonka loppuaika oli 22.14,9. Lepän aika oli 25.03,4 jääden reilut pari minuuttia voittajalle. Poikia kisassa mukana 68.   


Perjantaina 4.3 aloitettiin Sprintti hiihdoilla vapaalla hiihtotavalla matkana oli n.600 metriä. Kärjen hiihtäjien matka loppui aika-ajoihin.  Riina Hakala sijoittui N16 sarjassa ensimmäisessä sprinttikisassaan sijalle 60 ajalla 1.46,95. Tyttöjä sarjassa kaikestaan yhteensä 136. N16 sarjan mestaruuden vei Heidi Nikkinen ajalla 1.36,35.

Joonas Leppä sijoitui sijalle 67 ajalla 1.35,96 M16 sarjassa. Poikia kisassa mukana 138. Voiton vei ylivoimaisesti Sievin Sisun Miska Poikkimäki voittaen kaikki erät aika-ajoista finaaliin ylivoimaisesti ajalla 1.23,63.

  

 


Tuloksia voi seurata LIVE palvelusta joka löytyy kilpailun järjestäjän sivuilta.KUOREVESI  HIIHTO 06.03.2016


Kuorevesi-hiihto

Sunnuntaina 6.3.2016. klo 9.00 -14.00

Runttimäen Liikuntakeskuksesta Palsinalle tai päinvastoin. 
Matka edestakaisin n. 30km.

Runttimäki-Kertteen laavu-Runttimäki 10km.
Palsina-Kertteen laavu-Palsina 20 km.

Ladut perinteiselle ja vapaalle tyylille. 

Runttimäessä ja Palsinan koululla kioskipalvelut. 

Kertteen laavulla myytävänä makkaraa ja mehua. 

Ei osanottomaksua.


Kaikki hiihtämään !

Tervetuloa

Kuoreveden Kärki ry
Kertteen-Palsinan kyläyhdistys 

Reitti löytyy MAPPe karttapalvelusta kirjoittamalla hakuun
Runttimäki- Kerte laavu.

app.mappe.fi


VI RUNTTIMÄEN KANSALLISET Su 28.2.2016


VI Runttimäen kansalliset hiihdettiin hyvissä olosuhteissa. 
Lue lisää kisasivulta. 

LIVE tulosseuranta löytyy kilpailusivulta.


HIIHTOTAPAHTUMA RUNTTIMÄESSÄ 26.2.2016


HIIHTOTAPAHTUMA 

pe 26.2.2016 klo 17.00-20.00

Runttimäen maastoliikuntakeskus

Ohjelmassa mm. 

*Hiihdon tekniikkaopastusta -

16 x Suomenmestari Johanna Heinänen sekä 

Kärjen hiihtäjät ja valmentaja Jouko Humppi

*Voiteluopastusta I.L.E Sport - Ilkka Lamminsivu

*Välinetestausta YOKO-Jaakko Sinisalo

Kahvila avoinna !

Tervetuloa !Kuoreveden Kärki ja Maastoliikuntakeskus


HIIHTOJAOSTON AVOIN KOKOUS Ke 24.2.2016 klo 18.00


Hiihtojaoston avoin kokous ke 24.2.2016 klo 18.00
Runttimäen Maastoliikuntakeskuksessa. 

Kokouksessa asialistalla Runttimäen kansallisten hiihtojen (su 28.2. klo 11.00) järjestelyt, henkilöiden toimenkuvat sekä muut esille tulevat asiat. 

Tervetuloa kokoukseen myös kaikki talkoolaiset. 
Kahvitarjoilu. 

Hiihtojaoston pj.

HÄMEEN PIIRINMESTARUUS JA HS ALUEMESTARUUS 20-21.2.2016


OSKARI RAUSSI PM-kultaa ja JOONAS LEPPÄ HS-am pronssia

Tänään kilpailtiin Hämeen piirinmestaruuksista Tampereen Kaupissa. Hiukan kosteassa ja haasteellisessa kelissä ratkottiin Hopeasompa sarjojen aluemestaruuksia ja vanhempien sarjojen piirinmestaruuksia perinteisellä sekä vapaalla hiihtotavalla. Suksihuolto I.L.E. Sportin  Ilkka Lamminsivu yhdessä valmentaja Jouko Humpin kanssa saivat kisakaluston toimimaan hyvin molempina päivinä.  

Ensimmäisenä startti vuorossa oli Kärjen Riina Hakala N16 HS-aluemestaruus sarjassa, jolla oli matkana 5km. Riina sijoittui sarjassaan neljänneksi ajalla 20.18,6. Hs-aluemestareiksi hiihtivät kaksoisvoitolla Valkeakosken Hakan hiihtäjät Hilda Kukonlehto ajalla 18.20,2 ja  Sanni Kuusinen ajalla 18.27,2. Kisan kolmas oli Ester Vuorio Hämeenlinnan hiihtoseura.

Seuraavana vuoron sai Kärjen Joonas Leppä, jolla HS-aluemestaruus kisamatkana 8km M16 sarjassa. Joonas joutui tällä kertaa taipumaan pronssille ajalla 25,5.1. HS-aluemestaruuden vei Kangaslan Kisan Eerik Nurminen ajalla 24.49,8 ja hopeaa hiihti Jaska Lius Kankaantaan Kisa ajalla 25.14,0. 

Pitkän sairastamisen jälkeen sai Kärjen Johanna Heinänen myös startti luvan ja aikuiset hiihtivätkin piirinmestaruudesta.  Johannalla myös matkana 5km ja se taittuikin aikaan 19.08,4 tuoden viidennen sijan. Piirinmestaruuden nappasi Heta Jalonen Valkeakosken Haka ajalla 18.29,2. Hopeaa hiihti Anni Ala-Mettälä ja pronssia sai Aira-Maarit Immonen. 

Viimeisenä mutta ei suinkaan hitaimpana sai lähtövuoron Kärjen Oskari Raussi, joka myös hiihti M18 sarjassa piirinmestaruudesta. Oskari taittoi 10km matkan aikaan 34.08,0 ja nappasi näin ollen piirinmestaruuden. Hopeaa hiihti Onni Rintala Lempäälän Kisa ja pronssia Olli Niemi Kangasalan Kisa.

RAUSSILLE PM-HOPEAA JA LEPÄLLE PM-PRONSSIA SUNNUNTAINA

Piirinmestaruus hiihdot jatkuivat sunnuntaina HS-ikäisillä viesteillä ja siitä vanhemmilla henkilökohtaisilla matkoilla vapaalla hiihtotavalla. Kaikki Kärjen hiihtäjät olivat sunnuntaina mukana henkilökohtaisilla matkoilla.   

Riina Hakala osallistui vuotta vanhempien N17 sarjassa sijoittuen neljänneksi ajalla 19.02,1. Päivän voittaja ja piirinmestariksi hiihti Josefiina Latvanen Viialan Viristä ajalla 17.45,7. Tyttöjen matkana oli 5 km.

Kärjen Johanna Heinänen hiihti myös sijalle neljä ajalla 17.32,8. Naisten sarjan piirinmestariksi hiihti Valkeakosken Hakan Heta Jalonen ajalla 16.24,1. Naiset hiihtivät myös 5km.

Myös Kärjen Joonas Leppä hiihti itseään vanhempien sarjassa M17 sijoittuen kisassa piirinmestaruuspronssille ajalla 32.42,6 jääden hopeasta vain kolme sekuntia, jonka hiihti Kankaantaan Kisan Lari Laine ajalla 32.39,5. Päivän voittajaksi ja piirinmestariksi hiihti Joni Rauhansalo Valkeakosken Haka ajalla 31.35,1. Pojilla matkana oli 10km.

Teemu Eerola Pirkkalan hiihtäjistä nappasi M18 sarjan piirinmestaruuden ajalla 30.19,3 Kärjen Oskari Raussin hiillostaessa koko matkan Eerolaa. Raussin sijoittui kisassa piirinmestaruushopealle ajalla 30.50,5. Pronssia hiihti Tampereen Pyrinnön Olli Haavisto ajalla 30.55.0. Matkana nuorilla miehillä oli 10km.

RUNTTIMÄEN LADUT LOISTOKUNNOSSA
KEURUUN HIIHDOT 13.2.2016

KÄRJEN HIIHTÄJÄT PALKINNOILLA


Kärjen hiihtäjät osallistuivat Keuruun hiihtoihin lauantaina perinteisellä hiihtotavalla.  Perjantaisen lumisateen ansiosta Keuruulle oltiin saatu 2,5 km mittainen kisalatu. 

Kärjen nuorista hiihtäjistä ensimmäisenä starttasi matkaan Joonas Leppä, joka joutuikin taipumaan sarjassaan kolmanneksi. Päivän voittajaksi hiihti M16 sarjassa Johannes Vuorela Ylistaron Kilpa-veikot ajalla 11.08,3. Leppä hävisi Vuorelalle 24,5 sekuntia  ajalla 11.32,8. Matkana nuorilla miehillä oli 2 x 2,5 km. 

N16 sarja lähti heti perään samalle matkalle. Kärjen Riina Hakala oli sarjansa toinen, vaikka kohtasikin matkalla hieman vaikeuksia kaatuessaan parikin kertaa. Lujatahtoisena Hakala taisteli itsensä maaliin ajalla 15.11,7. Voittajaksi hiihti Huhtasuon Hiihdon Marika Aho ajalla 14.28,9.

Kärjen hiihtäjistä Oskari Raussi hiihti voittoon M18 sarjassa ajalla 16.07,5. Toiseksi hiihti Markus Malmberg Jämsänkosken Ilves ajalla 16.25,7 häviten 17 sekuntia Raussille. 

RUNTTIMÄEN LATUKARTAT

Runttimäen latukartat ja profiilit on päivitetty Raimo Pitkäsen toimesta vastaamaan nykyisiä hieman uudistettuja reittejä. 

Uudet kartat ja korkeuskäyrät ovat nähtävillä netissä  Mappe karttapalvelussa.  
Mapesta löytyy myös muita alueen latureittejä ja niitä lisätään sinne vähitellen.

Tutustu Mappe palveluun alla olevasta linkistä.
Runttimäen ladut löydät kirjoittamalla hakukenttään Runttimäki.NELJÄN VUOREN HIIHTO 7.2.2016

OSKARI RAUSSI TYKITTI YKKÖSEKSI

Kuoreveden Kärjen nuoret hiihtäjät päättivät lähteä kokeilemaan hiihtovauhtia hieman pidemmillä matkoilla ja sopiva kisa löytyikin Huhtasuon Hiihto 2000 järjestämästä Neljän Vuoren hiihdosta Vaajakoskella. Matkana siellä oli kaikilla 18km vapaalla hiihtotavalla. 

Yhteislähtö startilla matkaan lähti runsas joukko hiihtäjiä, mukana Kärjen  Oskari Raussi ja Joonas Leppä M18 sarjassa sekä Riina Hakala N18 sarjassa. 

Noin 47 minuutin odottelun jälkeen maalin hiihti ylivoimaisesti miehet yleisen sarjan voittaja Sami Lähdemäki, Saarijärven Pullistus voitto ajalla 47.03,7. Toisena päivän kisasta selviytyi Ville Vesterinen KIHU / Sports Lab  ajalla 52.23,5. 

Seuraavana maaliin saapui luistavin suksin Kärjen Oskari Raussi ajalla 53.00,7 varmistaen samalla M18 sarjan voiton. Saman sarjan toiseksi hiihti Jämsänkosken Ilveksen Mikko Hulkko ajalla 53.51,0 ja Joonas Leppä sijoittui samassa sarjassa kolmanneksi ajalla 55.48,3. 

N18 sarjassa käytiin tiukkaa kisaa ja kaikki sarjan tytöt olivatkin maaliin tullessa samalla minuutti luvulla. Voittajana  selviytyi Huhtasuon Hiihdon Ronja Linna ajalla 1.02.05,8. Toiseksi pinnisti Kangasniemen Kalskeen Emma Hirvonen ajalla 1.02.56,5. Kärjen Riina Hakala oli kolmas ajalla 1.02.59,3. Päivän nopein naisten yleisen sarjan voittaja  Riikka-Liisa Räsänen Jämin Jänne ajalla 56.51,4.Kuvassa Oskari ja Joonas keskellä mustavihreissä asuissa ja Riina vasemmassa reunassa. 

RUNTTIMÄEN LATUTILANNE 29.1.2016

Runttimäen ladut on kunnostettu tänään aamupäivällä. Eilisen sateen jäljiltä lunta on riittävästi ja ladut ovat loistokunnossa. Hiihdettävissä ovat perinteisellä sekä vapaalla 2km, 3km ja 5km (kilpalatu) sekä 4km (kuntolatu).  Kaikki radat on  valaistu ja merkitty opastekyltein.


CARILAINEN SPORT  HIIHDOT  24.1.2016

HAKALA JA RAUSSI HOPEAA


Kärjen hiihtäjät vauhdissa Ähtärissä vapaalla hiihtotavalla Carilainen Sport hiihdoissa. 

Kärjen Riina Hakala siivitti suksensa 5km matkalle vauhdikkaaseen hiihtoon ollen N16 sarjassa hopealla ajalla 13.56,1 jääden voittajalle  Seinäjoen Hiihtoseuran Anni-Sofia Ankkurille vain 4,7 sekuntia. Ankkurin aika 13.51,4.

M16 sarjassa oli kovaa menoa ja päivän nopeimmasta ajasta vastasikin Närpes Kraft Skidföreningin Patrik Kuuttinen vieden voiton reilulla erolla ajalla 11.23,4. Kärjen Joonas Leppä sijoittui kisassa kuudenneksi ajalla 12.20,0. Matkana oli myös 5km. 

Kärjen Oskari Raussilla luisti myös suksi mukavasti ja Raussi sijoittui sarjassaan M18  hopealle ajalla 23.53,9. Sarjan voittajaksi hiihti Jämsänkosken Ilveksen Mikko Hulkko ajalla 23.23,4. Nuorilla miehillä oli matkana 10km. 

Hiihdot järjesti yhteistyössä Ähtärin Urheiljoiden kanssa Carilainen Sport.TAMPEREEN PYRINNÖN HIIHDOT  23.1.2016

LEPPÄ 2, HAKALA 10 ja RAUSSI 13

Tampereen Pyrinnön isännöimät hiihdettiin tänään 23.1. Kaupin Urheilupuiston laduilla. 

Aamupäivällä kilpailtiin FIS-pisteistä aikuisten sarjoissa.Kärjen Oskari Raussi hiihti FIS-pisteistä ollen päivän kisassa sijalla 13 ajalla 36.11,6. Päivän nopeimman ajan M18 sarjassa kellotti Lahden Hiihtoseuran Kalle Parantainen 33.27,3

Iltapäivällä olivat vuorossa nuoremmat sarjat. N16 sarjassa perinteisellä hiihtotavalla voiton vei Valkeaskoken Hakan Hilda Kukonlehto ajalla 19.46,8. Matkana tytöillä oli 5,9 km ja Kärjen Riina Hakala oli 10 ajalla 21.49,3. Hakalan sarjassa 17 hiihtäjää. 

M16 sarja starttasi tyttöjen perään ja matkana pojilla oli myös 5,9 km. Kärjen Joonas Leppä saapuessaan maaliin nappasi kärkipaikan ajalla 17.36,0, mutta vielä kisan viimeisenä matkaan lähtenyt Kankaantaan Kisan Joonatan Junkkala kiilasi voittajaksi 12 sekunnin erolla aikaan 17.24,0. Osallistujia 25.

Tampereen Pyrinnön nettisivut kaatuneet, tuloksia lisää ja tarkemmin sivujen avauduttua.

 LATUTILANNE RUNTTIMÄESSÄ 19.1.2016

Runttimäessä on tehty perinteisen urat ja vapaan baanat jälleen kuntoon, joten kaikki hiihdosta innostuneet hiihtämään.  Kuntonelonen on kunnossa, joka on  4km pituinen kuntohiihtäjille sopiva latu, joka oikaisee 5km radalla olevat vaativat laskut ja nousut. Kaikki radat merkitty opastetauluilla. Myös viiden kilometrin rata lähes valmis.  
HIIHTÄJÄT TIMANTTISET RYSKE HIIHDOISSA TAMMELASSA 17.1.2016

LEPPÄ 4 ja HAKALA 7

Tänään Kärjen hiihtäjät olivat vauhdissa Timanttiset Ryske hiihdoissa Tammelassa. Hiihtotapana oli perinteinen ja pakkasta kisapaikalla n. -10 astetta. 

M16 sarjassa hiihdettiin 5km matka ja päivän kovimpaa vauhtia piti Kankaantaan Kisan Joonatan Junkkala ajalla 11.24,0. Kärjen hiihtäjä Joonas Leppä oli neljäs jääden voittajalle 29,3 sekuntia. 

Kärjen Riina Hakala oli N16 sarjassa seitsemäs ajalla 14.16,6 jääden 52,8 sekuntia voittaja Hilla Niemelälle Lempäälän Kisa aika 13.23,8.

Järjestävänä seurana oli Tammelan Ryske ja he  kokeilivat uutta LIVE-tulosseurantaa, josta oli mukava seurata kisaa vaikka kotona.HIIHTÄJÄT KAIKULAN HIIHDOISSA FORSSASSA 16.1.2016


RAUSSI 2, HAKALA 3 ja LEPPÄ 4

Kuoreveden Kärjen hiihtäjät matkasivat kisoihin Forssaan, jossa hiihdettiin Kaikulan Hiihdot 2016. 

Kärjen hiihtäjät saivat jälleen onnistuneen kilpailun ja päivän isoimmasta pokaalista vastasi Oskari Raussi M18 sarjassa ollessa toinen 10 km:n matkalla ajalla 21,23 jääden vain 35 sekuntia voittajalle Tammelan Ryskeen Eetu Kurkikankaalle aika 20.48. Nuoria miehiä oli sarjassa 9.

Riina Hakala haastoi jälleen N16 sarja tyttöjä hienosti ollen päivän kisassa kolmas ajalla 12.30. Sarjan nopein oli Kaisa Keränen Hämeenlinnan hiihtoseurasta ajalla 11.39. Tyttöjen matkana oli 5km ja osallistujia sarjassa oli 8.

Joonas Leppä sai myös suksensa vauhtiin ja oli oman sarjansa M16 neljäs. Päivän nopeimmasta ajasta vastasi Kankaantaan Kisan Joonatan Junkkala ajalla 10.12. Leppä hävisi voittajalle 24 sekuntia ajalla 10.36. Lepän sarjassa oli 24 hiihtäjää ja matkana pojilla oli 5 km.

Huomenna sunnuntaina on vuorossa perinteinen. 

KÄRJEN HIIHTÄJÄT TAMPEREEN TALVIKISOISSA 9.1.2016


LEPPÄ 2, HAKALA 3 JA RAUSSI 5

Pakkasen aavistuksen laskiessa n. -16-17 asteeseen hiihdettiin Tampereen Kaupissa XXXIX Tampereen Talvikisat. 

Matkoja hieman pakksen vuoksi lyhennettiin. Hiihtotyylinä oli vapaa. Kaupissa oli tykitetty hiihtolatua reilu 2km:n mittainen lenkki. 

Kärjen Oskari Raussi aloitti M18 sarjassa ja matkana nuorilla miehillä oli 8km. Sarjan nopein oli Tampereen Pyrinnön Olli Haavisto ajalla 20.19,7. Kärjen Oskari Raussi oli kisan viides ajalla 22.08,7. 

Pakkasen hieman vielä laskiessa saivat iltapäivällä hiihtovuoron nuoremmat hiihtäjät sekä N16 ja M16 sarjat jotka päättivät kisan.

N16 sarjassa oli 12 hiihtäjää ja Riina Hakala sijoittui hienosti oman sarjansa kolmanneksi. Tytöistä nopein oli Lempäälän Kisan Hilla Niemelä ajalla 12.28,1 voittaen vain 14,8 sekuntia Hakalaa, jonka loppuaika oli 12.42,9. Tyttöjen kisa oli todella tiukka sillä 5 ensimmäisen tyttöä mahtui 18,9 sekunnin sisälle. Matkana tytöillä oli 4km.

M16 sarjassa päivän ylivoimasen voiton vei 6km matkalla Ylöjärven Ryhdin Tino Stenman ajalla 15.19,3. Kärjen Joonas Leppä oli samassa sarjassa toinen jääden Stenmanille 45,7 sekuntia ajalla 16.05,0. Tiukkaa oli myös kolmanneksi hiihtäneen Kangasalan Kisan Eerik Nurmisen kanssa sillä eroksi jäi vain 0,8 sekuntia Lepän hyväksi. KÄRJEN HIIHTÄJÄT SAARIJÄRVELLÄ 3.1.2016HAKALA 4, LEPPÄ 5 ja RAUSSI 6 SAARIJÄRVELLÄ.


Kärjen nuoret hiihtäjät starttasivat tänään Saarijävellä vapaalla hiihtotavalla Kusiaismäessä, jonne oli tehty n. 1,6 km tykkilumilatu. 

Tänään ensimmäisenä -10 asteen pakkaskelissä pääsi Joonas Leppä kokeilemaan suksien luistoa M16 sarjassa. Hyvin tiukka kisa sujuikin sillä kärjen ensimmäiset 5 poikaa olivat 18,6 sekunnin sisällä toisistaan. Päivän voittaja oli Perhon Kirin Severi Honkonen ajalla 11.06,9. Leppä oli sijalla 5 jääden tuon 18,6 sekuntia ajalla 11.25,5. Matkana pojilla oli 4,8km.

N16 sarjassa mentiin myös kovaa vauhtia ja Riina Hakala sijoittui hienosti sijalle 4 Sara Niittyviidan One Way Pro Teamista napatessa voiton ajalla 12.01,2. Riinan aika oli 13.20,8. Tyttöjen matkana oli myös 4,8km. 

M18 sarjassa pidennettiin matkaa ja Oskari Raussilla matkana olikin 6,4 km. Nuoret miehet taittoivatkin matkan reippaasti ja päivän nopeimmasta vauhdista vastasi Äänekosken Huiman Verneri Poikonen ajalla 13.59,5. Oskari on sarjansa 6 ajalla 15.10,1.

Kuvassa Riina Hakala lähdössä matkalleen ja Joonas Leppä tulossa maaliin.

Oskari Raussi ohittamassa edellä menevää kanssakilpailijaa. 
KÄRJEN HIIHTÄJÄT  SEINÄJOELLA 2.1.2016


HAKALA 6,  LEPPÄ 6  ja RAUSSI 11.


Kärjen hiihtäjät toivottavat kaikille hyvää alkanutta uutta vuotta 2016. 

Nuoret olivat ottamassa jälleen mittaa rapsakkaassa pakkaskelissä omista sarjakavereistaan Seinäjoella XXXIV Talvikisoissa. Hiihtotyylinä oli jälleen vapaa. Seinäjoen Jouppilanvuoreen oli saatu tykitettyä hyvä baana hiihtäjille.

Riina Hakala pääsi starttaamaan 21 muun tytön kanssa 4km matkalle. Riina sijoittui sarjassaan hienosti kuudenneksi. Jääden vain 31,4 sekuntia IK Falkenin Hanna Raylle. Rayn voittoaika oli 10.38,8 ja Hakalan 11.10,2. Tytöt hiihtivät sarjassa N16.

M16 sarjassa oli runsas osanotto ja 28 poikaa oli lähtenyt kisaan mukaan. Joonas Leppä sijoittui myös omassa sarjassaan kuudenneksi. Matkana pojilla oli 6km. Lepän sarjan voitti´ylivoimaisesti Sievin Sisun Miska Poikkimäki ajalla 13.12,9. Lepän loppuaika oli 14.33,0.

M18 sarjan nuoret miehet hiihtivät 10km ja Oskari Raussi sijoittui sarjassaan 11. ajalla 25.05,5. Raussin sarjan voiton nappasi Pirkkalan Hiihtäjien Teemu Eerola ajalla 22.30,8. 
 
 
 
 
 

                                                                  
KISALIPUT


KALENTERI

                                                                                                                            

HIIHTO

                                                                                                                            
HÄMEEN HIIHTO RY
 

SÄÄ

                                                    
 ILMATIETEENLAITOS  PAIKALLISSÄÄLINKIT

   
 
POHJOIS-KUOREVEDEN KYLÄT                                                                                                                         


                                                    
app.mappe.fi
                                                                         
 Ċ
Jani leppä,
22.12.2016 klo 0.28
Ċ
Jani leppä,
10.1.2017 klo 22.44