Tervetuloa Siilinjärven Kumpusen kylän sivuille

Sivuilta löydät tietoa kyläyhdistyksen toiminnasta, kylän tapahtumista ja harrastusmahdollisuuksista sekä vesihuolto-osuuskunnasta.

Ajankohtaiset tiedot Kumpusen kylän asioista ja tapahtumista löydät parhaiten facebookista.

Kumpusen kylä sijaitsee Siilinjärven kunnassa, Pohjois-Savossa. Matkaa Siilinjärven keskustaan on n. 5 km ja Kuopioon vajaa 30 km.

Kylän ilme on hyvin maaseutumainen. Peltojen ja metsien lomassa on harvakseltaan omakotitaloja sekä maatiloja, mutta myös tiiviimmin rakennettuja omakotitaloalueita. Asukkaita kylällä asuu n. 500, joista suurin osa omakotitaloissa asuvia lapsiperheitä. Tästä johtuen kyläläisten ikärakenne on ilahduttavan nuori.

Kylällä toimii aktiivinen kyläyhdistys, joka järjestää useita tapahtumia pitkin vuotta. Kylätiedotteesta löydät tiedot vuoden 2020 toiminnasta, kyläläisten harrastusmahdollisuuksista ja tärkeät puhelinnumerot kylän toimintaan liittyen. Sivuiltamme löydät myös tietoa kylämme historiasta. Vesihuolto-osuuskunnan osiosta löydät tiedot sen toiminnasta. Osuuskunnan viemäriverkostoon on kuuluu Kumpusella n. 250 kiinteistöä.

Kyläläisten yhteisenä kokoontumispaikkana toimii Pohjois-Savon Pystykorvakerho ry:n toimintakeskus Kirsu. Pystykorvakerhon nettisivut löytyvät osoitteesta: www.pystykorvakerho.fi