TOPEKA

Kulturális Információs Portál

Túrák

Az ELTE BTK Ókoros és keleti nyelvek és kultúrák szakos hallgatók jegyzetgyűjteménye. (Aktuális szemeszter 2006-2007-2)

A Dogan 

Topeka - főoldal 

Tanszéki kirándulás (Erdély) 

Latin tábor

A Latin Tanszék szakmai tábort szervez diákjainak 2007. augusztus 7-től 10-ig Bakonybélben. A tábornak meghatározott témája lesz: Catullus 64. carmenje. A napokat a versről szóló beszélgetéssel, kirándulással és esti tábortüzekkel fogjuk tölteni. Más körülmények között másképp fogunk a szöveggel foglalkozni, mint az egyetem falai között – ennek persze az a feltétele, hogy minden résztvevő előzetesen és alaposan nézze át (ismét) a latin szöveget. Lesznek meghívott beszélgető partnereink is – olyanok, akik nem tanszékünk tanárai. Délelőtt okoskodunk, délután kirándulunk, megismerjük a környéket, és este megpróbáljuk jól érezni magunkat. Szállásunk a bakonybéli bencés monostor vendégszobáiban lesz. Reményeink szerint a kirándulás élvezni fogja a rektori kulturális alap nagyvonalú anyagi támogatását, ezért nem fog sokba kerülni, azaz fedezni tudjuk az utazás és a szállás költségeit. Kérjük azokat, akik részt szeretnének venni, jelentkezzenek a tanszéki titkárságon Erikánál. A program jellege és a vendégház adottságai miatt kb. 20-25 helyre lehet számítani.

A szervezők nevében:

Ferenczi Attila

Tanszéki kirándulás képek                                                  (2007.05.03.)

Örömmel jelentem hogy megkezdtük a Tanszéki kirándulás képeinek feltöltését. Minden kedves résztvevőtől szívesen várjuk az esetlegesen megosztani kívánt képeket, és az élménybeszámolókat is külön díjazzuk! Bővebben >>


XXI. Túlélőverseny                                                                       (2007.04.03.)

Ugyan ez némileg elüt az oldal tulajdonképpeni céljától, de ez sem áll távol a profilunktól, ezért kihasználom a főoldal nyújtotta lehetőségeket hogy hírt adjak róla:

Örömmel tudatjuk minden potenciális túlélővel, hogy megkezdődött aszervezése. A verseny időpontja: 2007. május 11-13.

A Huszonegyedik Túlélőversenyt ismét két kategóriában hirdetjük meg: Kishalál és Nagyhalál. A Kishalál kategória egynapos lesz, 11-én pénteken késő délután kezdődik, és 12-án szombaton este ér véget. A Nagyhalál kategória vasárnap estig tart majd. 

Az indulás pontos helyszínéről és időpontjáról a benevezett túlélni vágyókat e-mailben értesítjük. Az információ ezzel egyidőben a verseny weblapján is megjelenik. A buszok - hagyományainkat követve - ezúttal is a Gólyavár körüli 137,02 mérföld sugarú körön belül elhelyezkedő, mintegy 20 mérföld átmérőjű, hegyes- völgyes- árkos- bokros- sziklás- bozótos- tüskebokros- nedves- zsombékos vidék egy- egy pontján teszik ki a csapatokat. A versenyzők semmiféle információt nem kapnak arról, hogy hol vannak. A cél pontos tér- és időbeli koordinátáiról (akárcsak az esetleges kötelező vagy ajánlott tereppontokról) a buszból történő kiszálláskor kiosztott feladatlapból értesülnek a csapatok.

A Huszonegyedik Túlélőversenyre 2007. március 28-tól lehet nevezni. Ekkortól lehetséges a regisztrált versenyzőknek csapatba tömörülniük, és ezen csapatnak időpontot választani a személyes nevezéshez. Az elektronikus nevezés végén kiválasztott időpontban, a személyes nevezés keretében kerül sor a részvételi díj befizetésére és a Versenyzői Nyilatkozat aláírására. 

A programmal kapcsolatos minden további információt megtalálhattok a honlapon.