Startpagina

Wielerclub K.S.V. Bellegem                                                            

Aangesloten bij W.B.V., met stamnummer 80000479

Historiek                                                         
MentieEr bestaat een document uit 1912 waaruit het bestaan van een wielerclub te Bellegem kan afgeleid worden.
In het officieel kasboek zijn de inkomsten en uitgaven van de Bellegemse wielerclub terug te vinden vanaf het jaar 1938.
De aansluiting bij de B.W.B. dateert echter uit 1942 en fungeert derhalve als officiële oprichtingsdatum van de club.

Dit om er even op te wijzen dat de Koninklijke Sportvrienden (K.S.V.) Bellegem een vereniging is die kan bogen op een rijke geschiedenis.
De club heeft inderdaad vele hoogdagen beleefd, een grote bijdrage geleverd aan het wielergebeuren in de wijde omgeving en de wielerliefhebbers veel mooie momenten bezorgd.

De "Witte donderdagprijs" bijvoorbeeld is jarenlang een belangrijke westrijd geweest voor beroepsrenners. Deze wedstrijd werd gezien als ideale voorbereiding voor de grote klassieker die volgde op Paaszondag. Om die reden kwamen er grote namen op af en is de erelijst van winnaars van de wedstrijd niet te versmaden : onder andere Germain Derijcke, Roger Devlaeminck, Jan Raes, Johan Museeuw en Frank Vandenbroucke gingen hier met de bloemen lopen.

De populariteit van de wielerwedstrijden bracht ook mee dat jonge mensen uit Bellegem en omgeving zich geroepen voelden om wielrenner te worden. Daar zijn enkele goeie renners uit voortgekomen, met als absolute uitschieter Germain Derijcke, die in de jaren vijftig onder meer De Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en Milaan-San Remo op zijn palmares bijeen gefietst heeft.


Activiteiten

De bestuursleden van K.S.V. Bellegem zijn wielerliefhebbers in hart en nieren en vinden er hun plezier in om wielerwedstrijden te organiseren.
Naast de Witte Donderdag-prijs worden er nog enkele westrijden georganiseerd voor de jeugd, met name voor aspiranten en voor nieuwelingen (internationaal).

Wielertoeristen

Omdat er in Bellegem en omgeving ook mensen zijn die niet enkel graag koers "zien", maar zelf ook een stukje kunnen fietsen, is er in het jaar 1970 een wielertoeristenclub opgericht, onder de vleugels van K.S.V. Bellegem. Deze club werd "De Pelikaan" gedoopt en werkt met een eigen bestuur.
Voor meer info,
klik hier.

Sponsors

Om dit alles te kunnen verwezenlijken zijn wij uiteraard ook aangewezen op de steun van onze sponsors, waarvoor onze dank natuurlijk.