Συχνές ερωτήσεις


1. Υπάρχει όριο ηλικίας για τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να  παρακολουθήσουν τα σεμινάριά σας;
Δεν υπάρχει κανένα απολύτως όριο ηλικίας και μπορούν να τα παρακολουθήσουν όλοι, εκτός και αν σε κάποιο σεμινάριο προσδιορίζεται στο πεδίο "Απευθύνεται", συγκεκριμένο εύρος ηλικιών.


2. Ενδιαφέρομαι να παρακολουθήσω μερικά από τα σεμινάριά σας. Δεν βλέπω όμως στην ιστοσελίδα σας να έχετε ημερομηνίες και ώρες για τη διεξαγωγή τους και έτσι δεν γνωρίζω πότε γίνονται. Πώς μπορώ να κάνω την κράτησή μου και να γνωρίζω τις ημερομηνίες και ώρες που θα διεξαχθούν;  Αν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε ένα ή και περισσότερα ατομικά σεμινάρια (δηλαδή σεμινάρια που είναι σε μορφή ιδιαίτερου μαθήματος και στην αίθουσα διδασκαλίας είσαστε εσείς μόνο με τον εισηγητή), αμέσως μετά την κράτησή σας, ξεκινάτε άμεσα το πρώτο σας μάθημα. Στην περίπτωση που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε ένα ή και περισσότερα ομαδικά σεμινάρια (δηλαδή σεμινάρια που παρακολουθούν ενδιαφερόμενοι σε group 10-12 ατόμων), λίγες μέρες μετά την κράτησή σας, καλούμε τηλεφωνικά εσάς αλλά και όλους όσοι έχουν κρατήσει τη θέση τους στα ίδια σεμινάρια με εσάς και κατόπιν κοινής συνεννοήσεως ορίζονται μέρες και ώρες διεξαγωγής των σεμιναρίων ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι συμμετέχοντες. Σημείωση: Μπορείτε πολύ εύκολα να διακρίνετε ποια σεμινάρια είναι ατομικά και ποια ομαδικά από τον πίνακα των σεμιναρίων που βρίσκεται στην αρχική σελίδα.


3. Τι γίνεται στην περίπτωση που επιλέξω κάποιο ομαδικό σεμινάριο και μετά την συνεννόηση με τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους, δεν με βολεύουν οι μέρες και ώρες διεξαγωγής του σεμιναρίου που ενδιαφέρομαι να παρακολουθήσω; Αν κατόπιν κοινής συνεννοήσεως με τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους ενός ομαδικού σεμιναρίου, δεν βρεθεί λύση ως προς τις ώρες διεξαγωγής του που να ικανοποιεί όλους τους συμμετέχοντες, το ομαδικό σεμινάριο διεξάγεται σύμφωνα με τις προτιμήσεις των περισσοτέρων. Οι υπόλοιποι που δεν καταφέρνουν να το παρακολουθήσουν, μπαίνουν στη λίστα αναμονής για την επόμενη διοργάνωση ή μπορούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο με ασύγχρονη τηλεκπαίδευση (e-learning). 


4. Εμφανίζονται κατά περιόδους στην ιστοσελίδα σας, ημερομηνίες που αναφέρονται στην έναρξη κάποιων σεμιναρίων.  Οι ημερομηνίες αυτές αφορούν μόνο τα ομαδικά σεμινάρια και προκύπτουν ύστερα από κοινή συνεννόηση με τους ενδιαφερόμενους που έχουν κλείσει τη θέση τους στα συγκεκριμένα σεμινάρια και στα οποία μπορείτε και εσείς να κλείσετε τη θέση σας, μέχρι την παραμονή της έναρξής τους. Αν δεν βλέπετε ημερομηνία έναρξης στο ομαδικό σεμινάριο που ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, αυτό σημαίνει ότι δεν έχει συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός ενδιαφερομένων που έχουν κάνει την κράτησή τους στο συγκεκριμένο ομαδικό σεμινάριο και δεν έχει γίνει ακόμα κοινή συνεννόηση με τους ενδιαφερόμενους για να οριστεί η ημερομηνία έναρξης του σεμιναρίου. Εννοείται βέβαια ότι στα ατομικά σεμινάρια, δεν ανακοινώνουμε ποτέ ημερομηνίες έναρξης, αφού αυτά ξεκινούν άμεσα, με την εγγραφή του ενδιαφερόμενου.
5. Ενδιαφέρομαι να παρακολουθήσω μερικά από τα σεμινάριά σας. Μπορείτε να με ενημερώσετε για το κόστος τους; Το κόστος για κάθε ένα από τα σεμινάρια που διοργανώνουμε φαίνεται αναλυτικά στην τελευταία (δεξιά) στήλη στον πίνακα των σεμιναρίων στην αρχική μας σελίδα.  6. Διαφέρουν τα δίδακτρα στην περίπτωση που παρακολουθήσω ένα σεμινάριο με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση (e-learning); Τα δίδακτρα των σεμιναρίων παραμένουν τα ίδια, ανεξάρτητα από τον τρόπο παρακολούθησής τους (δια ζώσης ή με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση (e-learning).7. Θέλω να παρακολουθήσω κάποιο ατομικό σεμινάριο που έχει διάρκεια 1 ώρα/εβδομάδα για 4 μήνες. Μπορώ αντί να παρακολουθώ τα μαθήματα  1 ώρα/εβδομάδα για 4 μήνες, να παρακολουθήσω 4 ώρες την εβδομάδα για 1 μήνα; Ασφαλώς και μπορείτε! Συγκεκριμένα, μπορείτε να ρυθμίσετε τις ώρες και ημέρες παρακολούθησης των ατομικών σεμιναρίων που ενδιαφέρεστε, όπως θέλετε (σε συνεννόηση βέβαια με τον εισηγητή). Το ίδιο μπορεί να γίνει και με τα ομαδικά σεμινάρια, αρκεί να συμφωνήσουν όλοι οι συμμετέχοντες σπουδαστές και ο εισηγητής του ομαδικού σεμιναρίου.
8. Πρέπει να αγοράσω κάποιο βιβλίο; Δεν χρειάζεται να αγοράσετε κανένα βιβλίο, ή άλλο επιμορφωτικό υλικό που έχει σχέση με το σεμινάριο που θέλετε να παρακολουθήσετε. Αν χρειάζεται, σας δίνουμε εμείς υλικό, όπως σημειώσεις, CD, αρχεία pps κλπ, χωρίς καμία δική σας οικονομική επιβάρυνση.


9. Μπορώ να παραλάβω το επιμορφωτικό υλικό χωρίς όμως να παρακολουθήσω τα αντίστοιχα σεμινάρια; Το επιμορφωτικό υλικό είναι συμπληρωματικό και δεν αποτελεί αποκλειστικό μέσο επιμόρφωσης, αλλά βοηθητικό. Για αυτό το λόγο δεν παραχωρούμε στους σπουδαστές επιμορφωτικό υλικό χωρίς να παρακολουθήσουν τα αντίστοιχα σεμινάρια.  


10. Θα δώσω κάποιες εξετάσεις μόλις ολοκληρωθεί το σεμινάριο που ενδιαφέρομαι να παρακολουθήσω; Με την ολοκλήρωση της παρακολούθησης του σεμιναρίου, εκδίδεται βεβαίωση παρακολούθησης (χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση), με αναγραφή των ωρών διεξαγωγής του για την ενδυνάμωση του βιογραφικού σας στην αγορά εργασίας. Στην περίπτωση που παρακολουθήσετε το σεμινάριο με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση (e-learning), σας αποστέλλουμε το πιστοποιητικό ταχυδρομικώς.

Υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σας σε εξετάσεις επιμέλειας, με αναλυτική βαθμολογία, προκειμένου να λάβετε πιστοποιητικό παρακολούθησης με αξιολόγηση, για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην ενδυνάμωση του βιογραφικού σας και στην αγορά εργασίας. Η συμμετοχή στις εξετάσεις είναι προαιρετική και έχει επιπλέον συμβολική χρέωση. Στην περίπτωση που παρακολουθήσετε το σεμινάριο με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση (e-learning)
, σας αποστέλλουμε το πιστοποιητικό ταχυδρομικώς.

11. Πώς μπορώ να ενημερώνομαι για τα καινούρια σας σεμινάρια μέσω e-mail; Γραφτείτε στο Newsletter μας για να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail για τα καινούρια μας σεμινάρια.


Επικοινωνήστε με το Κέντρο Σεμιναρίων στα τηλέφωνα που αναγράφονται στην ενότητα του μενού Επικοινωνία, ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα σας καλέσουμε άμεσα (ή όποτε εσείς επιθυμείτε) για να συζητήσουμε οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε.