Επαγγελματικό συνδυαστικό σεμινάριο ΜΜΕ


 • .
  Οι μειωμένες τιμές ισχύουν για εκδηλώσεις ενδιαφέροντος έως 27/5/19
  Κρατήστε εγκαίρως* τη θέση σας για να ενταχθείτε στα νέα τμήματα και να εξασφαλίστε τις μειωμένες τιμές.
  Το σεμινάριο πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας και επιμόρφωσης που εγγυάται σε εσάς το Κέντρο Σεμιναρίων

  *Δυσκολεύεστε να ξεκινήσετε αυτή την περίοδο το σεμινάριο επειδή έχετε άλλες υποχρεώσεις
  Κάντε την εγγραφή σας τώρα για να κρατήσετε τη θέση σας και τις τρέχουσες μειωμένες τιμές και παρακολουθήστε το σεμινάριο:
  • όποτε θέλετε με ασύγχρονη τηλεκπαίδευση, ή 
  • ξεκινήστε το σεμινάριο σε όποια από τις επόμενες ομάδες μας επιθυμείτε!
  Αναρτήθηκε στις 20 Μαΐ 2019, 11:09 π.μ. από το χρήστη Λογαριασμός Ιστοσελίδων
Εμφάνιση αναρτήσεων 1 - 1 από 1. Προβολή περισσότερων »

Σας παρέχουμε: 
 • Υψηλό επίπεδο επιμόρφωσης
 • Έκπτωση 60% από την αναγραφόμενη αρχική τιμή των διδάκτρων, για παρακολούθηση δεύτερου, τρίτου κ.ο.κ σεμιναρίου.
 • Ειδικές τιμές για φοιτητές, άνεργους, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω) ή για ενδιαφερόμενους που το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 12.000 €, ή για ομαδικές εγγραφές 2 ατόμων και άνω.
 • Δωρεάν έκδοση πιστοποιητικού με αναγραφή των ωρών διεξαγωγής του σεμιναρίου για την ενδυνάμωση του βιογραφικού στην αγορά εργασίας.
 • Δυνατότητα συμμετοχής σε εξετάσεις με αναλυτική βαθμολογία για μεγαλύτερη ενδυνάμωση του βιογραφικού στην αγορά εργασίας
 • Δυνατότητα εξ' αποστάσεως παρακολούθηση (e-learning).
 • Διαμόρφωση των ημερών και ωρών των μαθημάτων κατόπιν κοινής συνεννόησης με τους εγγεγραμμένους ενδιαφερόμενους, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι συμμετέχοντες.

Επαγγελματικό συνδυαστικό σεμινάριο ΜΜΕ


Περιλαμβάνονται τα σεμινάρια:
 • Η δημοσιογραφία στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο
 • Ραδιοφωνική παραγωγή
 • Ορθοφωνία και εκφώνηση
 • Social media
 • Δημόσιες σχέσεις

Σημαντικό! Η πρακτική εξάσκηση για την απόκτηση εμπειρίας των συμμετεχόντων, γίνεται με ζωντανές ραδιοφωνικές εκπομπές στο Εκπαίδευση Web Radio εκτός των ωρών διδασκαλίας, ενώ οι δοκιμές και ηχογραφήσεις για την εφαρμογή των γνώσεων και την εξοικείωση των σπουδαστών στις νέες τεχνολογίες, γίνονται στο studio παραγωγής και ηχογραφήσεων του Κέντρου Σεμιναρίων. Οι ραδιοφωνικές εκπομπές γίνονται είτε στις εγκαταστάσεις του Εκπαίδευση Web Radio, (Πατησίων 216 - Αθήνα) είτε - σε περίπτωση που οι σπουδαστές παρακολουθούν τα μαθήματα απομακρυσμένα (με e-learning) - από τον χώρο των σπουδαστών.


Πληροφορίες για το σεμινάριο 

Εισηγητές:
1. Η δημοσιογραφία στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο: 
Ανδρέας ΚαρακούσηςΔημοσιογράφος, Bachelor Media Production

2. Ραδιοφωνική παραγωγή: 
Γιασεμή ΕγγλέζουΔημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός

3. Ορθοφωνία και εκφώνηση: 
Ελένη ΜαμασούκαΕιδική εκπαιδεύτρια τοποθέτησης φωνής και ορθοφωνίας

4. Social media: 
Ελένη ΓιαννακοπούλουΠιστοποιημένη εκπαιδεύτρια πληροφορικής και διαδικτύου. 

5. Δημόσιες σχέσεις: 
Δήμητρα ΠαγώναTrainer Business Administration and Management, με πιστοποίηση από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.


Τόπος διεξαγωγής σεμιναρίου:
Κέντρο Σεμιναρίων (Πατησίων 216 - Αθήνα. Τηλ: 210 8661688)

Τρόπος παρακολούθησης του σεμιναρίου:
Εξ αποστάσεως (με e-learning). Η παρακολούθηση με e-learning γίνεται ζωντανά και σε πραγματικό χρόνο. Οι σπουδαστές δηλαδή, συνδέονται μέσω Ίντερνετ στην εικονική αίθουσα του Κέντρου Σεμιναρίων και συμμετέχουν ενεργά στο μάθημα με εικόνα και ήχο, τόσο με τους εισηγητές, όσο και με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες του σεμιναρίου.

Το σεμινάριο απευθύνεται:
Σε ενδιαφερόμενους από 18 ετών και άνω, σε φοιτητές σχολών ΜΜΕ και γενικότερα σε κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να ασχοληθεί ή ασχολείται με τα ΜΜΕ.

Σκοπός του σεμιναρίου:
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η απόκτηση ειδικών γνώσεων στα ΜΜΕκαθώς και η ενδυνάμωση του βιογραφικού των συμμετεχόντων με την απόκτηση του πιστοποιητικού για χρήση στην αγορά εργασίας.

Διάρκεια σεμιναρίου:
Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 8 ώρες την εβδομάδα για 12 μήνες

Αναλυτικά:

Για τους πρώτους 6 μήνες:
2 ώρες την εβδομάδα Δημοσιογραφία
2 ώρες την εβδομάδα Ραδιοφωνική παραγωγή
2 ώρες την εβδομάδα Ορθοφωνία και εκφώνηση
2 ώρες την εβδομάδα Social Media

Για τους τελευταίους 6 μήνες:

2 ώρες την εβδομάδα Δημοσιογραφία
2 ώρες την εβδομάδα Ραδιοφωνική παραγωγή
2 ώρες την εβδομάδα Ορθοφωνία και εκφώνηση
2 ώρες την εβδομάδα Δημόσιες σχέσεις

Τα μαθήματα (και στα δύο εξάμηνα) είναι 2 φορές την εβδομάδα από 4 ώρες. Εκτός των προηγούμενων ωρών διδασκαλίας, οι σπουδαστές κάνουν πρακτική εξάσκηση στο web radio και στο studio παραγωγής και ηχογραφήσεων του Κέντρου Σεμιναρίων.


Έναρξη σεμιναρίου:
Το σεμινάριο ξεκινά με το πέρας του χρονικού ορίου συμμετοχής (που αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας), όπου κατόπιν κοινής συνεννοήσεως ορίζονται οι μέρες και ώρες διεξαγωγής, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι συμμετέχοντες.

Κόστος: 
Τα δίδακτρα είναι τα εξής:
 • Για όλους: 370-80= 290 €/μήνα
 • Για φοιτητές, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω), ή για προεξόφληση του σεμιναρίου έως το χρονικό όριο συμμετοχής (αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας): 370-110= 260 €/μήνα
 • Για άνεργους ή ενδιαφερόμενους που το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 12.000 €, ή για ομαδικές εγγραφές 2 ατόμων και άνω έως το χρονικό όριο συμμετοχής (αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας): 370-130= 240 €/μήνα
Έχετε τη δυνατότητα αν το επιθυμείτε, να προεξοφλήσετε το σεμινάριο έως και με 24 άτοκες δόσεις μέσω της πιστωτικής σας κάρτας!


Χρονικό όριο συμμετοχής:
Συμπληρώστε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος που θα βρείτε παρακάτω, έως την ημερομηνία που αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας.

Πιστοποιητικό
Με την ολοκλήρωση της παρακολούθησης του σεμιναρίου, εκδίδονται ισάριθμα και ξεχωριστά πιστοποιητικά για κάθε ένα από τα επιμέρους σεμινάρια που περιλαμβάνει το επαγγελματικό συνδυαστικό σεμινάριο (χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση), με αναγραφή των ωρών διεξαγωγής τους για την ενδυνάμωση του βιογραφικού σας στην αγορά εργασίας, τα οποία σας αποστέλλουμε ταχυδρομικώς.

Υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σας σε εξετάσεις επιμέλειας, με αναλυτική βαθμολογία, προκειμένου να λάβετε πιστοποιητικό παρακολούθησης με αξιολόγηση, για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην ενδυνάμωση του βιογραφικού σας και στην αγορά εργασίας. Η συμμετοχή στις εξετάσεις είναι προαιρετική και έχει συμβολική χρέωση μόλις στα 70 €. Εκδίδονται ισάριθμα και ξεχωριστά πιστοποιητικά με βαθμολογία επιμέλειας για κάθε ένα από τα επιμέρους σεμινάρια που περιλαμβάνει το επαγγελματικό συνδυαστικό σεμινάριο (με μία μόνο χρέωση για όλα τα πιστοποιητικά)με αναγραφή των ωρών διεξαγωγής τους για την ενδυνάμωση του βιογραφικού σας στην αγορά εργασίας. Στην περίπτωση που παρακολουθήσετε το σεμινάριο με e-learning, σας αποστέλλουμε τα πιστοποιητικά ταχυδρομικώς.

Περιγραφή του αντικειμένου: 
1. Η δημοσιογραφία στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο
1. Ποιοτική δημοσιογραφία και δημοσιογραφική δεοντολογία.
        Αναλύονται οι ποιοτικές αρχές του επαγγέλματος τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά, προκειμένου να εφαρμοστούν στη διαδικασία παραγωγής δημοσιογραφικής γραφής. Ταυτόχρονα, γίνεται θεωρητική αλλά και πρακτική κριτική προσέγγιση του κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

2. Τεχνικές γραφής, κειμενικά είδη, διηγηματικοί τρόποι γραφής και βασική τεχνική τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού λόγου. 
 • Θεωρητική και πρακτική εξοικείωση με τις δημοσιογραφικές τεχνικές της γραφής. Διδάσκεται η δημιουργία lead (εισαγωγική παράγραφος δημοσιογραφικού κειμένου), τίτλων και υποτίτλων, όλες οι κλασικές συγγραφικές δημοσιογραφικές μέθοδοι και δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα  στη δόμηση άρθρων με βάση τις προαναφερόμενες κλασικές μεθόδους με την πραγματοποίηση ασκήσεων εντός και εκτός τάξης. 
 • Οι συμμετέχοντες γνωρίζουν ένα προς ένα όλα τα κειμενικά είδη της δημοσιογραφίας μέσα από την ανάλυση των χαρακτηριστικών τους και γράφονται κείμενα πάνω σε κάθε κειμενικό είδος ανάλογα με τα ενδιαφέροντα των συμμετεχόντων. 
 • Διδάσκονται πέρα από την κλασική δημοσιογραφική αφήγηση, οι αφηγηματικές και περιγραφικές τεχνικές δόμησης κειμένου (διηγηματικοί τρόποι γραφής) και παράγονται κείμενα με βάση τα ενδιαφέροντα του κάθε συμμετέχοντα. 
 • Αναλύονται οι κανόνες δόμησης του τηλεοπτικού ρεπορτάζ και της ραδιοφωνικής εκπομπής δεδομένου ότι στο πλαίσιο των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων, ορισμένες φορές υπάρχει η δυνατότητα λειτουργίας web tv και web radio και επομένως κρίνεται απαραίτητη η γνώση της τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής γλώσσας. Οι συμμετέχοντες καλούνται, με βάση τις γνώσεις τους, να δομήσουν το τηλεοπτικό ρεπορτάζ καθώς και τη ραδιοφωνική ειδησεογραφική, ενημερωτική ή ψυχαγωγική εκπομπή. 
3.  Η τέχνη του ρεπορτάζ
        Διδάσκονται τα κριτήρια επιλογής θέματος ρεπορτάζ, η μέθοδος του καθορισμού σαφούς θεματολογίας και στόχευσης της δημοσιογραφικής έρευνας και γίνεται θεωρητική και πρακτική ανάλυση των ειδών του ρεπορτάζ. Καθορίζονται όλες οι πηγές άντλησης πληροφοριών για ένα θέμα. Οι συμμετέχοντες καλούνται να παράξουν πρωτογενές περιεχόμενο σε περισσότερο από ένα είδος ρεπορτάζ, σύμφωνα με το προσωπικό ενδιαφέρον τους σε κάποιο από τα είδη του ρεπορτάζ.

4. New Media, παραγωγή δημοσιογραφικού περιεχομένου για τον ηλεκτρονικό τύπο και η τεχνική του rewriting.
        Εξοικείωση με τα new media μέσα από θεωρητική διδασκαλία και πρακτική εφαρμογή όλων των εργαλείων που οδηγούν στη δημιουργία ειδησεογραφικού ιστότοπου (site). Προσεγγίζονται δηλαδή, θεωρητικά και πρακτικά όλες οι δυνατότητες που προσφέρει η ψηφιακή εποχή για τη δημιουργία ιστοτόπου με έμφαση στην πρακτική εμβάθυνση σε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά των νέων μέσων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ολοκληρωμένης, λειτουργικής, και ελκυστικής αισθητικά ειδησεογραφικής ιστοσελίδας. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, αναλύονται οι κανόνες συγγραφής άρθρων για τον ηλεκτρονικό τύπο και διδάσκεται διεξοδικά η απαραίτητη, για τον δημοσιογράφο του ηλεκτρονικού τύπου, μέθοδος του rewriting  μέσα από ασκήσεις εντός και εκτός της τάξης. 

        Τελικός στόχος της θεωρητικής εισήγησης και της πρακτικής άσκησης των δημοσιογραφικών αντικειμένων που αναλύονται  είναι, σε συστηματική και μεθοδική συνεργασία με τους συμμετέχοντες, η δημιουργία ενός ειδησεογραφικού ιστοτόπου με πλήρη επαγγελματικά χαρακτηριστικά στον οποίο εφαρμόζεται όλη η αποκτηθείσα εμπειρία από το σεμινάριο.

2. Ραδιοφωνική παραγωγή

 Για να ασχοληθεί κάποιος με τα ΜΜΕ, κυρίως με το κομμάτι της παρουσίασης και της εκφώνησης, πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να πετύχει το βέλτιστο. Αυτοί οι τρόποι γίνονται γνωστοί,  και μαθαίνονται, στη θεωρία αλλά και  στην πράξη στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα παράδοσης των μαθημάτων. Το ραδιόφωνο είναι ο προφορικός λόγος, που δημιουργεί εικόνες. Είναι ένα εντελώς διαφορετικό μέσο από όλα τα άλλα ΜΜΕ. 

        Το άτομο που επιλεγεί να ασχοληθεί με το Ραδιόφωνο, ως ραδιοφωνικός παραγωγός, πρέπει να γνωρίζει ότι επέλεξε ένα σύγχρονο επάγγελμα. Είναι υπεύθυνος για την προετοιμασία, τη σκηνοθεσία και την παρουσίαση ειδικής εκπομπής που απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό. Παραγωγοί ραδιοφώνου μπορεί να είναι δημοσιογράφοι, μουσικοί παραγωγοί αλλά και εργαζόμενοι σε άλλες ειδικότητες. Στην εποχή του διαδικτύου, και με τους διαδικτυακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς να αυξάνονται συνεχώς , οι αλλαγές είναι μεγάλες στον τομέα των ΜΜΕ με αποτέλεσμα να δημιουργούνται διαρκώς νέες θέσεις εργασίας και απασχόλησης, που απαιτούν εξειδίκευση και γνώση.

3. Ορθοφωνία και εκφώνηση

Η αναπνοή είναι μια αυτόματη ενστικτώδης λειτουργία του οργανισμού μας, απαραίτητη για τη βιώσιμη λειτουργία του σώματος και, κατ’ επέκταση, ο πολυτιμότερος σύμμαχος στη διατήρηση της ποιότητας της καθημερινής μας ζωής. Η βαθιά, ελεγχόμενη αναπνοή βοηθάει το σώμα να μετατρέψει τον αέρα που εισπνέουμε σε ενέργεια, η οποία με τη σειρά της διοχετεύεται και τροφοδοτεί κάθε φορά το όργανο που έχει τη μεγαλύτερη ανάγκη ή τη δραστηριότητα που επιθυμούμε να εκπληρώσουμε. Πόσοι, όμως, από εμάς γνωρίζουμε και εξελίσσουμε προς όφελός μας την πρώτιστη αυτή λειτουργία; Η χρησιμότητα της σωστής και αποτελεσματικής αναπνοής είναι προφανής για τους επαγγελματίες τραγουδιστές, ηθοποιούς, παρουσιαστές, δημοσιογράφους κ.λπ., μπορεί, ωστόσο να είναι αποκάλυψη για όλους όσους θέλουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

        Ο λόγος, είτε γραπτός (έμμεσος) είτε προφορικός (άμεσος), είναι βασική προϋπόθεση για την κοινωνική συμβίωση κάθε ανθρώπινης ομάδας, εφόσον διευκολύνει την επικοινωνία ανάμεσα στα μέλη της. Φορέας του προφορικού λόγου είναι η φωνή μας, το φωνητικό μας όργανο. Είναι εύκολα αντιληπτό, λοιπόν, ότι οποιαδήποτε πάθηση ή ατέλεια της φωνής δυσχεραίνει τις καθημερινές μας συνδιαλλαγές, επαγγελματικές, κοινωνικές ή προσωπικές. Αντίθετα, ο έλεγχος του φωνητικού μας οργάνου και κατ’ επέκταση του λόγου προσδίδει αυτοπεποίθηση, άνεση και ακρίβεια. Σε αυτό ακριβώς προσβλέπει και η τέχνη της ορθής φώνησης, της ορθοφωνίας.

        Η φωνή μας περιγράφεται ως το τελειότερο μουσικό όργανο. Είναι πλούσιο σε ηχοχρώματα και μπορεί να αποδώσει με τον πιστότερο τρόπο ψυχικές καταστάσεις και συναισθήματα, χρησιμοποιώντας άλλες φορές τη βοήθεια του λόγου για να επικοινωνήσει, και άλλες όχι. Είναι αλήθεια, όμως, ότι όσο και αν στην καθημερινότητα μας ασυνείδητα και ενστικτωδώς χρησιμοποιούμε όλο ή σχεδόν όλο αυτό το φωνητικό ρεπερτόριο, όταν πρέπει συνειδητά να το αναπαράγουμε θέτουμε εμπόδια και περιορισμούς. Πέρα από τις μελωδίες και τα τραγούδια υπάρχει μια τεράστια γκάμα από ήχους ή ηχητικές ατμόσφαιρες που μπορούμε να αναπαράγουμε, αρκεί να αρχίσουμε να ανακαλύπτουμε τις πραγματικές δυνατότητες της φωνής μας.

4. Social Media Marketing


Τα Social Media έχουν κάνει την εισβολή τους στη ζωή μας. Καθημερινά εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν το facebook, το twitter, το linkedin, το youtube για την προσωπική και επαγγελματική τους προβολή, για τις επαφές με φίλους και γνωστούς, τις διασυνδέσεις, την ψυχαγωγία και για δεκάδες ακόμα λόγους. Εκτός από την προσωπική χρήση τους, τα social media μπορούν να αποτελέσουν πολύτιμο εργαλείο για την επαγγελματική προβολή ιδιωτών και επιχειρήσεων. Τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα σε σχέση με τις άλλες μορφές online διαφήμισης είναι πολλά και διαφορετικά σε κάθε περίπτωση και σίγουρα δε μπορούμε να τα παραβλέψουμε. 

        Θα μελετήσουμε τα πλεονεκτήματα του καθενός social media ξεχωριστά και τα εργαλεία που μας προσφέρει. Μέσα από παραδείγματα θα εξετάσουμε περιπτώσεις επιτυχημένης παρουσίας εταιριών στα social media, το προφίλ τους, τον τρόπο με τον οποίο προωθούν τα σχέδιά τους και τα αποτελέσματα της προβολής τους. Ακόμα, θα εστιάσουμε στον τρόπο με τον οποίο ο καθένας μπορεί να επιλέξει το μέσο που ταιριάζει στον ίδιο και το είδος της προβολής που είναι κατάλληλη για την περίπτωσή του, καθώς και τα βασικά σημεία στα οποία πρέπει να εστιάσει η στρατηγική του. Και επειδή ο κόσμος του Διαδικτύου απαιτεί δράση, έπειτα από τη θεωρητική προσέγγιση, θα δημιουργήσουμε τα κατάλληλα επαγγελματικά προφίλ για τον κάθε εκπαιδευόμενο σε τρία δημοφιλή μέσα: το Facebook, το Twitter και το Linkedin.  

5. Δημόσιες σχέσεις

Άτυπα μεν μπορεί  να προσδιορισθεί ότι  πρώιμες ενέργειες Δημοσίων Σχέσεων προϋπάρχουν πολλούς αιώνες πριν τον 21 αιώνα. Ο μεγάλος φιλόσοφος Αριστοτέλης είχε αναφέρει: "Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς κοινωνικό περίγυρο, και αν ο ένας δεν λάβει υπόψη του, το συμφέρον που μπορεί να αποκομίσει από τον άλλον". Αυτή η φράση λοιπόν είναι ένα μέρος από τις ενέργειες Δημοσίων Σχέσεων.   

        Η κοινωνικότητα των επιχειρήσεων βοηθά την ίδια την επιχείρηση - οργανισμό – υπηρεσία, αρχικά να επιβιώσει και έπειτα να διακριθεί. Η δημιουργία τμήματος επικοινωνίας - Δημοσίων Σχέσεων ολοένα και αυξάνεται στις υγιείς κυρίως οικονομικά χώρες με σκοπό την καλύτερη και συστηματικότερη προβολή τους.

        Μία από τις Στρατηγικές  Δημοσίων Σχέσεων που συμπεριλαμβάνεται στο στρατηγικό πλάνο μιας επιχείρησης είναι και η κατάρτιση Προγραμμάτων Δημοσίων Σχέσεων. Το πρόγραμμα Δημοσίων Σχέσεων, περιλαμβάνει  τις σχέσεις του υπεύθυνου Δημοσίων Σχέσεων με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ευθεία επικοινωνία με το κοινό – στόχος, καλές σχέσεις υπεύθυνου Δημοσίων σχέσεων με τους εκάστοτε κυβερνητικούς μηχανισμούς, χορηγίες, εταιρικές εκδηλώσεις κ.α.

        Για να επιτελέσουν το σκοπό τους τα προγράμματα Δημοσίων Σχέσεων έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν συγκεκριμένες τεχνικές, μερικές απ αυτές είναι τα Δελτία Τύπου, ηλεκτρονικά μέσα, συνεντεύξεις στα ΜΜΕ, ομιλίες, εταιρικές εκδηλώσεις κ.α.


Στο σεμινάριο αναλύονται τα παρακάτω θέματα:
1. Η δημοσιογραφία στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο

 • Ποιοτικές αρχές της δημοσιογραφίας
 • Ανάλυση του δημοσιογραφικού κώδικα δεοντολογίας
 • Τεχνικές δημοσιογραφικής γραφής
 • Κειμενικά είδη της δημοσιογραφίας
 • Διηγηματικοί τρόποι γραφής
 • Βασική τεχνική τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού λόγου
 • Η τέχνη του ρεπορτάζ
 • Η άντληση των πηγών
 • Τα είδη των ρεπορτάζ
 • New Media και βασικά εργαλεία δημιουργίας ειδησεογραφικού ιστότοπου
 • Παραγωγή δημοσιογραφικού περιεχομένου για τον ηλεκτρονικό τύπο
 • Η τεχνική του rewriting

2. Ραδιοφωνική παραγωγή
 • Γενικές γνώσεις ραδιοφώνου
 • Γενικές γνώσεις τηλεόρασης
 • Γενικές γνώσεις web radios
 • Τρόποι παρουσίασης - εκφώνησης τηλεοπτικής εκπομπής αναλόγως θεματολογίας
 • Τρόποι παρουσίασης - εκφώνησης ραδιοφωνικής εκπομπής αναλόγως θεματολογίας
 • Το ραδιόφωνο ως μέσο.
 • Δημοσιογραφική Δεοντολογία
 • Τρόποι λειτουργίας και είδη ραδιοφωνικών σταθμών
 • Ραδιοφωνικός λόγος - τηλεοπτικός λόγος
 • Οργάνωση και παραγωγή εκπομπής (ραδιοφωνικής - τηλεοπτικής)
 • Τεχνικές συνέντευξης (ραδιοφωνικής – τηλεοπτικής εκπομπής)
 • Τρόποι παρουσίασης (ραδιοφωνικής - τηλεοπτικής εκπομπής)
 • Πρακτική άσκηση στην δημιουργία ραδιοφωνικής – τηλεοπτικής εκπομπής
 • Διαφήμιση σποτ - σπικαζ
 • Χορηγία
 • Web radios
 • Ηχογραφημένη - Μαγνητοσκοπημένη  εκπομπή (ραδιοφωνική – τηλεοπτική)
 • Ραδιόφωνο - τηλεόραση στην Περιφέρεια
 • Το Ίντερνετ ως πηγή ρεπορτάζ
 • Δημιουργία δοκιμαστικού (demo) - ραδιοφωνικής εκπομπής εκφώνησης - παρουσία

3. Ορθοφωνία και εκφώνηση
 • Αρχές ανατομίας του αναπνευστικού συστήματος
 • Διαφραγματική ή Κοιλιακή και «κοντή» αναπνοή
 • Λειτουργία και συμμετοχή του διαφράγματος στην ελεγχόμενη εκπνοή και συνεργασία με τους κοιλιακούς μύες
 • Η μέθοδος της νοητικής εικονοπλασίας στην πρακτική εφαρμογή των αναπνευστικών ασκήσεων
 • Αναπνοή και αυτοσυγκέντρωση – Αναπνοή και διαλογισμός
 • Ενδεικτικές πρακτικές αναπνευστικές ασκήσεις χαλάρωσης, ενδυνάμωσης, αντοχής και ελέγχου της αναπνοής
 • Η αναπνοή και η σημασία της στην ποιότητα του παραγόμενου ήχου
 • Πρακτικές ασκήσεις τεχνικής αναπνοής
 • Λειτουργία των φωνητικών χορδών, παθήσεις και πρόληψή τους.
 • Λειτουργία των φυσικών αντηχείων, χρήση και έλεγχος των σταθερών και κινούμενων δομών τους
 • Προφορικός λόγος και μορφές του
 • Τοποθέτηση του ήχου – απλές  πρακτικές ασκήσεις 
 • Φωνήματα – Ημιφωνήματα – Αφωνήματα
 • Βασικοί κανόνες προφοράς
 • Πρακτικές ασκήσεις επάνω σε δοσμένα κείμενα
 • Αγωγή λόγου (ορθοφωνία)
 • Άρθρωση
 • Φωνή, το πολύτιμο εργαλείο
 • Σπικαζ

4. Social Media Marketing

 • Επαγγελματική και προσωπική χρήση του Διαδικτύου
 • Για ποιο λόγο είναι απαραίτητη η παρουσία μίας επιχείρησης στα social media
 • Social Media
 • Facebook
 • Twitter
 • Linkedin
 • Youtube
 • Pinterest
 • Blog
 • Με ποια κριτήρια επιλέγεται το κατάλληλο μέσο
 • Τι εργαλεία προσφέρουν
 • Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους
 • Παραδείγματα επιτυχημένης προβολής

5. Δημόσιες σχέσεις
 • Ορισμός Δημοσίων Σχέσεων ( Προσέγγιση των Δημ. Σχέσεων έως και σήμερα).
 • Δημιουργία Προγράμματος Δημοσίων Σχέσεων.
 • Πρόγραμμα Δημοσίων Σχέσεων και οι σχέσεις με τα ΜΜΕ.
 • Η χορηγία  στο Πρόγραμμα Δημοσίων Σχέσεων.
 • Εταιρικές Εκδηλώσεις και Δημόσιες Σχέσεις.
 • Lobbying Δημόσιες Σχέσεις με κυβερνητικούς παράγοντες.
 • Οι Τεχνικές που χρησιμοποιούν οι Δημόσιες Σχέσεις
 • Συζήτηση/ερωτήσεις, δημιουργία Δελτίου τύπου

Επικοινωνήστε με το Κέντρο Σεμιναρίων στο τηλέφωνο: 210 8661688 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα σας καλέσουμε άμεσα (ή όποτε εσείς επιθυμείτε) για να συζητήσουμε οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε.


Εκδήλωση ενδιαφέροντος στο σεμινάριο

Δηλώστε το ενδιαφέρον σας στο σεμινάριο, γράφοντας στο παρακάτω πλαίσιο το ονοματεπώνυμο, το τηλέφωνο και το email σας. Για παράδειγμα: Παπαδοπούλου Μαρία 6912345678 papad@mailsas.gr (Αν θέλετε να γράψετε περισσότερα από ένα τηλέφωνα (ή email), διαχωρίστε τα με ένα κόμμα). Σύντομα θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί σας ένας εκπρόσωπός μας για να συζητήσετε οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία χρειάζεστε. (Μπορείτε να δηλώσετε επίσης το ενδιαφέρον σας στο σεμινάριο και τηλεφωνικά στο 210 8661688)