Ραδιοφωνική παραγωγή, εκφώνηση και σπικάζ • .
  Οι μειωμένες τιμές ισχύουν για εκδηλώσεις ενδιαφέροντος έως 30/11/20
  Κρατήστε εγκαίρως* τη θέση σας για να ενταχθείτε στα νέα τμήματα και να εξασφαλίστε τις μειωμένες τιμές.
  Το σεμινάριο πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας και επιμόρφωσης που εγγυάται σε εσάς το Κέντρο Σεμιναρίων

  *Δυσκολεύεστε να ξεκινήσετε αυτή την περίοδο το σεμινάριο επειδή έχετε άλλες υποχρεώσεις
  Κάντε την εγγραφή σας τώρα για να κρατήσετε τη θέση σας και τις τρέχουσες μειωμένες τιμές και παρακολουθήστε το σεμινάριο:
  • όποτε θέλετε με ασύγχρονη τηλεκπαίδευση, ή 
  • ξεκινήστε το σεμινάριο σε όποια από τις επόμενες ομάδες μας επιθυμείτε!
  Αναρτήθηκε στις 23 Νοε 2020, 8:56 π.μ. από το χρήστη Λ Ι
Εμφάνιση αναρτήσεων 1 - 1 από 1. Προβολή περισσότερων »

Σας παρέχουμε: 
 • Υψηλό επίπεδο επιμόρφωσης
 • Έκπτωση 60% από την αναγραφόμενη αρχική τιμή των διδάκτρων, για παρακολούθηση δεύτερου, τρίτου κ.ο.κ σεμιναρίου.
 • Ειδικές τιμές για φοιτητές, άνεργους, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω) ή για ενδιαφερόμενους που το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 15.000 €, ή για ομαδικές εγγραφές 2 ατόμων και άνω.
 • Δυνατότητα συμμετοχής σε εξετάσεις αξιολόγησης γνώσεων όπου εκδίδεται πιστοποιητικό με αναλυτική βαθμολογία για ενδυνάμωση του βιογραφικού στην αγορά εργασίας
 • Δυνατότητα εξ' αποστάσεως παρακολούθηση με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση (e-learning).
 • Διαμόρφωση των ημερών και ωρών των μαθημάτων κατόπιν κοινής συνεννόησης με τους εγγεγραμμένους ενδιαφερόμενους, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι συμμετέχοντες.

Ραδιοφωνική παραγωγή, εκφώνηση και σπικάζ


Το σεμινάριο αυτό μπορείτε να το παρακολουθήσετε και εξ αποστάσεως με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση:
A. Με σύγχρονη Τηλεκπαίδευση: Παρακολουθήστε τα μαθήματα εξ αποστάσεως ζωντανά και σε πραγματικό χρόνο (real time)!
Β. Με ασύγχρονη Τηλεκπαίδευση: Δείτε σε βίντεο τα μαθήματα που χάσατε ή τα προηγούμενα μαθήματά σας 
από το δικό σας τμήμαόσες φορές και ό,τι ώρα θέλετε!


Σημαντικό! Η πρακτική εξάσκηση για την απόκτηση εμπειρίας των συμμετεχόντων, γίνεται με ζωντανές ραδιοφωνικές εκπομπές στο Εκπαίδευση Web Radio εκτός των ωρών διδασκαλίας, ενώ οι δοκιμές και ηχογραφήσεις για την εφαρμογή των γνώσεων και την εξοικείωση των σπουδαστών στις νέες τεχνολογίες, γίνονται στο studio παραγωγής και ηχογραφήσεων του Κέντρου Σεμιναρίων. Οι ραδιοφωνικές εκπομπές γίνονται είτε στις εγκαταστάσεις του Εκπαίδευση Web Radio, (Πατησίων 216 - Αθήνα) είτε - σε περίπτωση που οι σπουδαστές παρακολουθούν τα μαθήματα απομακρυσμένα (με e-learning) - από τον χώρο των σπουδαστών.

Πληροφορίες για το σεμινάριο

Τόπος διεξαγωγής σεμιναρίου:
Κέντρο Σεμιναρίων Αθηνών

Τρόποι παρακολούθησης του σεμιναρίου: 
Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο με τους παρακάτω τρεις τρόπους:
 1. Δια ζώσης: Έρχεστε στις εγκαταστάσεις μας και παρακολουθείτε το σεμινάριο την ημέρα και ώρα και εξελίσσεται. 
 2. Εξ αποστάσεως (με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση). Η εξ αποστάσεως παρακολούθηση γίνεται με όποιον από τους παρακάτω τρόπους επιθυμείτε:
  • Με σύγχρονη τηλεκπαίδευση όπου παρακολουθείτε τα μαθήματα εξ αποστάσεως ζωντανά και σε πραγματικό χρόνο (real time), ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να αλληλεπιδράτε με εικόνα και ήχο τόσο με τους εισηγητές όσο και με τους άλλους συμμετέχοντες του σεμιναρίου.
  • Με ασύγχρονη τηλεκπαίδευση όπου έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε σε βίντεο τα μαθήματα που χάσατε ή τα προηγούμενα μαθήματά σας από το δικό σας τμήμα, όσες φορές και ό,τι ώρα θέλετε. Επίσης, ακόμα και αν έχετε άλλες υποχρεώσεις αυτή την περίοδο και δεν σας είναι εύκολο να παρακολουθήσετε το σεμινάριο, έχετε τη δυνατότητα να κρατήσετε τη θέση σας στο σεμινάριο έως την ημερομηνία που αναγράφεται στο πάνω μέρος της σελίδας προκειμένου να κερδίσετε τις μειωμένες τιμές στα δίδακτρα και να παρακολουθήσετε τα μαθήματα όποτε μπορέσετε με την ασύγχρονη τηλεκπαίδευση!
 3. Με συνδυασμό όλων των παραπάνω τρόπων: Μπορείτε να συνδυάσετε όλους τους παραπάνω τρόπους προκειμένου να μη χάσετε ούτε ένα μάθημα από το σεμινάριο. Μπορείτε για παράδειγμα, ενώ έχετε επιλέξει να παρακολουθείτε δια ζώσης το σεμινάριο, να τύχει να μη μπορείτε να μεταβείτε στις εγκαταστάσεις μας για ένα ή/και περισσότερα μαθήματα (π.χ. να σας τύχει κάτι έκτακτο). Σε αυτή την περίπτωση και προκειμένου να μη χάσετε το ή/τα μαθήματα, μπορείτε να τα παρακολουθήσετε από το σπίτι σας ζωντανά (με σύγχρονη τηλεκπαίδευση) ή στην περίπτωση που δεν μπορείτε να συνδεθείτε την ώρα που γίνεται το ή/τα μαθήματα, να τα παρακολουθήσετε σε βίντεο όσες φορές και ό,τι ώρα θέλετε (με ασύγχρονη τηλεκπαίδευση).
Το σεμινάριο απευθύνεται:
Σε ενδιαφερόμενους από 18 ετών και άνω, σε φοιτητές σχολών ΜΜΕ,  δημοσιογραφίας και γενικότερα σε κάθε ενδιαφερόμενο που αγαπά το ραδιόφωνο και επιθυμεί να μάθει όλα τα μυστικά  μιας ραδιοφωνικής εκπομπής, την προετοιμασία, τη διαδικασία παραγωγής αλλά και την εκφώνηση.

Σκοπός του σεμιναρίου:
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η απόκτηση ειδικών γνώσεων στη ραδιοφωνική παραγωγή, εκφώνηση και το σπικάζ, καθώς και η ενδυνάμωση του βιογραφικού με την απόκτηση του πιστοποιητικού για την αγορά εργασίας.

Διάρκεια σεμιναρίου:
Η διάρκεια του σεμιναρίου διαμορφώνεται ανάλογα με το αν το παρακολουθήσετε σε τμήμα (ομαδικό μάθημα) ή σε μορφή ιδιαίτερου (ατομικού) μαθήματος:
 • Ομαδικό: 3 ώρες την εβδομάδα για 12 μήνες
 • Ατομικό: 1 ώρα την εβδομάδα για 12 μήνες
Έναρξη σεμιναρίου:
Στην περίπτωση που σας ενδιαφέρει το ομαδικό, το σεμινάριο ξεκινά με την ολοκλήρωση του χρονικού ορίου συμμετοχής (που αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας), όπου κατόπιν κοινής συνεννοήσεως ορίζονται οι μέρες και ώρες διεξαγωγής, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι συμμετέχοντες. Στην περίπτωση που σας ενδιαφέρει το ατομικό, οι μέρες και ώρες ρυθμίζονται απευθείας με εσάς και ξεκινάτε άμεσα.

Είναι σημαντικό να κλείσετε τη θέση σας στο σεμινάριο το συντομότερο, προκειμένου να εξασφαλίσετε την μειωμένη τιμή και την κράτηση της θέσης σας για το επόμενο τμήμα. Όσο καθυστερείτε δηλαδή την εγγραφή σας, δεν θα προλάβετε να μπείτε στο επόμενο τμήμα επειδή καλύπτονται οι θέσεις από άλλους ενδιαφερόμενους. Σε περίπτωση που έχουν καλυφθεί οι θέσεις, μπαίνετε σε λίστα αναμονής η οποία όμως δεν ξεπερνά τους 2 μήνες από την ημερομηνία εγγραφής σας. Αν μετά τους 2 μήνες δεν έχει συγκροτηθεί νέα ομάδα για να παρακολουθήσετε το σεμινάριο σε ομαδικό τμήμα, σας δίνουμε τη δυνατότητα να το παρακολουθήσετε σε ατομικό μάθημα χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση!

Κόστος: 
Τα δίδακτρα διαμορφώνονται ανάλογα με το είδος της παρακολούθησης (ομαδικό ή ατομικό):
 • Εγγραφή: 65-25= 40 €
 • Μηνιαία δίδακτρα: 
  1. Παρακολούθηση του σεμιναρίου σε τμήμα (ομαδικό μάθημα):
   • Για όλους: 280-130= 150 

    €/μήνα

   • Για φοιτητές, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω), ή για προεξόφληση του σεμιναρίου έως το χρονικό όριο συμμετοχής (αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας): 280-140= 140 

    €/μήνα

   • Για άνεργους ή ενδιαφερόμενους που το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 15.000 €, ή για ομαδικές εγγραφές 2 ατόμων και άνω έως το χρονικό όριο συμμετοχής (αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας): 280-150= 130 

    €/μήνα

  2. Παρακολούθηση του σεμιναρίου ως ιδιαίτερο (ατομικό μάθημα):
   • Για όλους: 560-260= 300 €/μήνα
   • Για φοιτητές, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω), ή για προεξόφληση του σεμιναρίου έως το χρονικό όριο συμμετοχής (αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας): 560-280= 280 €/μήνα
Τρόποι εξόφλησης του σεμιναρίου:
 1. Με μετρητά σε 12 μηνιαίες δόσεις
 2. Με πιστωτική κάρτα σε 12 άτοκες δόσεις 
 3. Με χρεωστική κάρτα
 4. Με κατάθεση στην τράπεζα
Χρονικό όριο συμμετοχής:
Συμπληρώστε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος που θα βρείτε παρακάτω, έως την ημερομηνία που αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας.

Βεβαίωση/Πιστοποιητικό
Με την ολοκλήρωση της παρακολούθησης του σεμιναρίου, εκδίδεται βεβαίωση παρακολούθησης (χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση), την οποία σας αποστέλλουμε στο email σας.

Υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σας σε εξετάσεις, με αναλυτική βαθμολογία, προκειμένου να λάβετε πιστοποιητικό με αξιολόγηση γνώσεων, για την ενδυνάμωση του βιογραφικού σας στην αγορά εργασίας. 

Η βεβαίωση και το πιστοποιητικό εκδίδονται από το Κέντρο Σεμιναρίων Αθηνών που είναι πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π) Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 1 (κωδ. αδείας: 2101561). 

Περιγραφή του αντικειμένου: 

        Το ραδιόφωνο και ο ραδιοφωνικός παραγωγός γεννήθηκαν πριν από 100 περίπου χρόνια στην Αμερική. Από τη Μασαχουσέτη ακούστηκε η πρώτη ραδιοφωνική παραγωγή ενώ η πρώτη ραδιοφωνική μετάδοση εκπομπής έγινε το 1919 από την Αγγλία. Στην Ελλάδα η γέννηση του ραδιοφώνου και του ραδιοφωνικού παραγωγού έγινε το 1923 στη Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία 30 χρόνια έχει αλλάξει ριζικά το περιεχόμενο των ραδιοφωνικών παραγωγών χάρις στην εκφώνηση και το σπικάζ. Το ραδιόφωνο αποτελεί αγαπητό μέσο ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο. Οι ραδιοφωνικές παραγωγές - εκπομπές αποτελούν ιδανική παρέα στους ακροατές καθώς πολύ από αυτούς ακούν φανατικά τις αγαπημένες τους εκπομπές έχοντας ταυτιστεί με τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς τους.

Ο ραδιοφωνικός παραγωγός είναι υπεύθυνος για το αποτέλεσμα της εκπομπής. Ο ίδιος ο ραδιοφωνικός παραγωγός αναλαμβάνει την προετοιμασία, την εκφώνηση και το σπικάζ, και την παρουσίαση της εκπομπής του. Το αναγνωριστικό χαρακτηριστικό του ραδιοφωνικού παραγωγού είναι η φωνή του και φυσικά το ύφος της εκπομπής του. Βασικές προϋποθέσεις για να ανταπεξέλθει ο ραδιοφωνικός παραγωγός στην κονσόλα του είναι οι γνώσεις υπολογιστή, εκφώνησης και σπικάζ.

Η εκφώνηση και το σπικάζ είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το επάγγελμα του ραδιοφωνικού παραγωγού. Η εκφώνηση και το σπικάζ απαιτούν τη καλύτερη δυνατή εκφορά του λόγου από τον ραδιοφωνικό παραγωγό. Για το λόγω αυτό η σωστή εκφώνηση και σπικάζ πρέπει να γίνουν κτήματα του ραδιοφωνικού παραγωγού. Για πολλούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς η εκφώνηση και το σπικάζ διαμορφώνονται αναλόγως του ύφους του περιεχομένου της εκάστοτε εκπομπής.

Οι αρμοδιότητες του ραδιοφωνικού παραγωγού, εκτός από την εκφώνηση, το σπικάζ είναι και η συλλογή των πληροφοριών που μοιράζεται με τους ακροατές του. Το συγκεκριμένο κομμάτι είναι πολύ σημαντικό για το ραδιοφωνικό παραγωγό και αποτελεί χαρακτηριστικό του ύφους του ραδιοφωνικού παραγωγού όπως και οι  μουσικές επιλογές του κατά τη διάρκεια της εκπομπής του ραδιοφωνικού παραγωγού. Η τελική διαμόρφωση του κειμένου του ραδιοφωνικού παραγωγού στοχεύει στη τέρψη κι ενημέρωση του ακροατή και είναι διαμορφωμένο ούτως ώστε η εκφώνηση και το σπικάζ να γίνει ευχάριστο άκουσμα.

Ο ραδιοφωνικός παραγωγός εκτός από την εκφώνηση και το σπικάζ επιμελείται κι άλλα κομμάτια προώθησης και προβολής της εκπομπής του όπως είναι η διαχείριση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ο ραδιοφωνικός παραγωγός εκτός από την εκφώνηση και το σπικάζ της δικής του εκπομπής, έχοντας αναπτύξει τις δεξιότητες της φωνής του ως ραδιοφωνικός παραγωγός, δύναται να αναλάβει την εκφώνηση και το σπικάζ και άλλων δράσεων. Η συνηθέστερη περίπτωση εκφώνησης και σπικάζ είναι αυτή των διαφημιστικών σποτ από ραδιοφωνικούς παραγωγούς. Ο ραδιοφωνικός παραγωγός καλείται να κάνει το σπικάζ και την εκφώνηση της διαφήμισης δανείζοντας τη φωνή του για τα μέσα ενημέρωσης.

Προκειμένου η καριέρα του επαγγελματία ραδιοφωνικού παραγωγού να έχει διάρκεια, απαραίτητα είναι τα μαθήματα ορθοφωνίας του ραδιοφωνικού παραγωγού, που είναι βασικό εφόδιο για την εκφώνηση και το σπικάζ. Γνωρίζοντας την ορθή εκφορά του λόγου κατά την εκφώνηση και το σπικάζ  ο ραδιοφωνικός παραγωγός εφοδιάζεται με το ισχυρότερο προσόν του. Το επάγγελμα του ραδιοφωνικού παραγωγού στηρίζεται πάνω στην πείρα την οποία αποκτά ο ραδιοφωνικός παραγωγός καθημερινά στην εκφώνηση και στο σπικάζ. Η επικαιρότητα αλλά και η θεματολογία που διαμορφώνουν την εκπομπή του ραδιοφωνικού παραγωγού τον εκπαιδεύουν πώς να διαχειριστεί την απαιτητική συνθήκη της ζωντανής εκφώνησης και σπικάζ της Live εκπομπής. Από την άλλη οι διαδικασίες σπικάζ κι εκφώνησης όπως μπορεί να είναι οι διαφημίσεις ή η εκφώνηση και το σπικάζ κάποιου κειμένου είναι διαδικασίες οι οποίες ηχογραφούνται. Στη περίπτωση αυτή το σπικάζ και η εκφώνηση γίνεται πιο προσεκτικά και υπάρχει η δυνατότητα επανάληψης της εκφώνησης και του σπικάζ σε περίπτωση λάθους.

Ο ραδιοφωνικός παραγωγός οφείλει να είναι προσεκτικός κατά τη διάρκεια της εκφώνησης και του σπικάζ. Το κύριο μέλημα του είναι να μεταδώσει με ακρίβεια αυτό που θα πει. Ο ραδιοφωνικός παραγωγός δε μπορεί να παραμελήσει, όσο κι αν αφεθεί στην εκφώνηση και στο σπικάζ των όσων λέει, την ευθύνη που φέρει βρισκόμενος πίσω από το μικρόφωνο.

Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί είναι συνήθως δημοσιογράφοι ή μουσικοί αφού για την υλοποίηση του ραδιοφωνικού προγράμματος ο συνδυασμός αυτών των γνώσεων είναι ιδανικός για τον ραδιοφωνικό παραγωγό. Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί, είναι περισσότεροι από τους διαδυκτιακούς όμως οι δεύτεροι κερδίζουν συνεχώς έδαφος στους ραδιοφωνικούς παραγωγούς.

Οι ασκήσεις γραφής του ραδιοφωνικού παραγωγού, εξοικειώνουν τη σχέση με το λόγο και ενεργοποιούν το μυαλό ώστε ο ραδιοφωνικός παραγωγός  να οργανώνει τη σκέψη του πριν την εκφώνηση και το σπικάζ. Η φωνή του ραδιοφωνικού παραγωγού, το καλό σπικάζ και η εκφώνηση πάντα στηρίζονται στον σωστό λόγο και στο καλά δομημένο κείμενο.

Η φωνή του ραδιοφωνικού παραγωγού κατά την εκφώνηση και το σπικάζ είναι πάντα το μαγικό μυστήριο που ενεργοποιεί τη φαντασία του ακροατή. Αυτή η αίσθηση για τον ακροατή υπάρχει συνεχώς, ειδικά αν ληφθεί υπόψη πως κάνει συγχρόνως και άλλα πράγματα λόγω της έλλειψης εικόνας. Για το ραδιοφωνικό παραγωγό όμως υπάρχει αρκετή εγρήγορση καθώς πολλές φορές ο ίδιος κάνει συγχρόνως την ηχοληψία, τη σκηνοθεσία, την εκφώνηση και το σπικάζ της εκπομπής του. Ο ραδιοφωνικός παραγωγός καλείται να πορεύεται με βάση τη δημοσιογραφική δεοντολογία και να μάθει και να εφαρμόζει τις τεχνικές της εκφώνησης και του σπικάζ της ραδιοφωνικής συνέντευξης.

Η εμπειρία της δημιουργίας και ραδιοφωνικής παραγωγής οδηγεί τον κάθε ραδιοφωνικό παραγωγό στη δημιουργία του προσωπικού του μπουσουλά ραδιοφωνικής παραγωγής, εκφώνησης και σπικάζ, αφού είναι επάγγελμα το οποίο στηρίζεται εξ ολοκλήρου στην ατομική δόμηση κι οργάνωσή του. Το επάγγελμα του ραδιοφωνικού παραγωγού στηρίζεται σε τεχνικές αφομοίωσης και οργάνωσης της σκέψης αφού βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την επικαιρότητα καθώς και σε επικοινωνία με τον κόσμο. Ο ραδιοφωνικός παράγωγος προσαρμόζει άμεσα την εκφώνηση και κάνει το κατάλληλο σπικάζ έτσι ώστε να αποδώσει με σαφήνεια την επικαιρότητα. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει συχνά καταιγισμός σκέψεων που απαιτούν οργάνωση για την ομαλή εκφώνηση και σπικάζ. Όμως και σε περίπτωση ηχογραφημένης εκπομπής, το σπικάζ και η εκφώνηση πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένους κανόνες, όπως και ο ραδιοφωνικός παραγωγός.

Η τέχνη του σπικάζ και της εκφώνησης όπως κάθε τέχνη χρειάζεται ταλέντο αλλά κυρίως πολύ δουλειά, συνεχή εξάσκηση και εφαρμογή τακτικής από το ραδιοφωνικό παραγωγό. Η καλοδουλεμένη φωνή αποτελεί εξαιρετικό εφόδιο για το ραδιοφωνικό παραγωγό για εκφώνηση και σπικάζ. Τα μαθήματα ραδιοφωνικής παραγωγής, εκφώνησης και σπικάζ απευθύνονται στον καθένα που επιθυμεί να γνωρίσει τον υπέροχο κόσμο του ραδιόφωνου και να αναπτύξει τις δεξιότητες του.


Στο σεμινάριο αναλύονται τα παρακάτω θέματα: 
 • Αγωγή λόγου (ορθοφωνία)
 • Αναπνοές (διαφραγματικές)
 • Άρθρωση
 • Φωνή, το πολύτιμο εργαλείο
 • Σπικαζ
 • Γενικές γνώσεις ραδιοφώνου
 • Γενικές γνώσεις τηλεόρασης
 • Γενικές γνώσεις web radios
 • Τρόποι παρουσίασης - εκφώνησης τηλεοπτικής εκπομπής αναλόγως θεματολογίας
 • Τρόποι παρουσίασης - εκφώνησης ραδιοφωνικής εκπομπής αναλόγως θεματολογίας
 • Το ραδιόφωνο ως μέσο.
 • Δημοσιογραφική Δεοντολογία
 • Τρόποι λειτουργίας και είδη ραδιοφωνικών σταθμών
 • Ραδιοφωνικός λόγος - τηλεοπτικός λόγος
 • Οργάνωση και παραγωγή εκπομπής (ραδιοφωνικής - τηλεοπτικής)
 • Τεχνικές συνέντευξης (ραδιοφωνικής – τηλεοπτικής εκπομπής)
 • Τρόποι παρουσίασης (ραδιοφωνικής - τηλεοπτικής εκπομπής)
 • Πρακτική άσκηση στην δημιουργία ραδιοφωνικής – τηλεοπτικής εκπομπής
 • Διαφήμιση σποτ - σπικαζ
 • Χορηγία
 • Web radios
 • Ηχογραφημένη - Μαγνητοσκοπημένη  εκπομπή (ραδιοφωνική – τηλεοπτική)
 • Ραδιόφωνο - τηλεόραση στην Περιφέρεια
 • Το Ίντερνετ ως πηγή ρεπορτάζ
 • Δημιουργία δοκιμαστικού (demo) - ραδιοφωνικής εκπομπής εκφώνησης - παρουσίασης θέματος.
 • Επίσκεψη σε ραδιοφωνικό σταθμό εν ώρα λειτουργίας και σε τηλεοπτικό σταθμό.

Επικοινωνήστε με το Κέντρο Σεμιναρίων στα τηλέφωνα που αναγράφονται στην ενότητα του μενού Επικοινωνία, ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα σας καλέσουμε άμεσα (ή όποτε εσείς επιθυμείτε) για να συζητήσουμε οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε.